Review Iphone 15 Plus cu pareri, pret sin disponibilitate in Romania

Review Iphone 15 Plus cu pareri, pret sin disponibilitate in Romania.

În urmă cu aproximativ o lună, Apple a prezentat cea mai recentă serie de iPhone-uri, care, deși nu aducea prea multe noutăți, a adus schimbări semnificative (și se poate spune că semnificative) atât la exteriorul variantelor iPhone 15, cât și la cel al variantelor Pro. Cele mai multe modificări au fost aduse celei din urmă, dar acum am aruncat o privire asupra seriei de bază, inclusiv asupra versiunii mai mari – iată testul nostru cu Apple iPhone 15 Plus!

Încă de când a introdus seria Pro, Apple a băgat întotdeauna în ea maximum de tehnologie disponibilă, făcându-l o opțiune pentru persoanele care folosesc telefonul ca instrument de lucru, în timp ce iPhone-urile standard sunt mai degrabă pentru utilizatorii obișnuiți – cel puțin în teorie -, iar acest lucru înseamnă că oricine cumpără unul va primi un dispozitiv perfect adaptat pentru viața de zi cu zi, pentru a efectua apeluri, a trimite e-mailuri, a face schimb de mesaje, a naviga și a face fotografii. În practică, acest lucru înseamnă, de obicei, că se oferă o versiune mai mică sau cu o generație mai veche fata de modelul Pro, ceea ce pare a fi un compromis acceptabil în ceea ce privește costurile mai mici.

Cel puțin așa s-a întâmplat până acum, când versiunea Pro a fost îmbogățită cu o caracteristică care înseamnă ceva pentru utilizatorii obișnuiți, și anume capacitatea de a rula jocuri triplu A la calitate de consolă, care este disponibilă doar pe noile cipuri. La prima vedere, acest lucru nu înseamnă, evident, mare lucru pentru toată lumea, dar pentru cei care se joacă pe telefon, va fi o adevărată bătaie de cap, deși au apărut vești neplăcute despre noua carcasă de titan de pe Pro, iar problema supraîncălzirii nu a fost încă rezolvată, în ciuda actualizărilor regulate.

iphone15plus review detaliat in romana
iPhone 15 Plus are un panou din spate plăcut la atingere, moderat alunecos

iPhone 15 Plus nu a suferit modificări semnificative în ceea ce privește dimensiunile față de predecesorul său, ecranul Super Retina XDR de 6,7″ fiind amplasat într-o carcasă de 160,9 mm x 77,8 mm x 7,80 mm, iar greutatea a fost redusă de la 203 grame la 201 grame. În centrul dispozitivului se află cipul A16 Bionic, care are un CPU cu 6 nuclee, un GPU cu 5 nuclee și un Neural Engine cu 16 nuclee.

Chiar și acum, acest chipset este încă o bolidă, fără să ne plângem de performanțe pentru anii următori – cu excepția, desigur, a jocurilor triple A menționate mai sus – de consolă! Conectorul Lightning a fost înlocuit cu USB C, spre bucuria multora. Din păcate, rata de transfer este limitată la 480 Mbps, ceea ce, deși, evident, nu este mică, este pur și simplu o mișcare ciudată.

Toate caracteristicile modelului de anul trecut au fost păstrate, astfel încât dispozitivul este compatibil FaceID și MagSafe, rezistent la apă până la șase metri, compatibil 5G, desigur, are un accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busolă, barometru, difuzoare stereo – iar carcasa este din aluminiu. În partea frontală, cea mai mare schimbare este insula dinamică, care pe versiunea de anul trecut avea un notch care ocupa o bună parte din partea superioară. Acest lucru nu numai că a adus pe noul model noi animații de notificare și alte caracteristici ale insulei dinamice, dar a crescut și dimensiunea ecranului vizibil.

Și, deși insula dinamică nu pare a fi mai mult decât un element vizual, este mult mai mult decât atât, deoarece poți obține o mulțime de informații sau controla aplicații atunci când asculți muzică, navighezi și în multe alte situații din viață.

iphone 15 plus dynamic island
Iphone 15 plus dynamic island

Ecranul de 2796×1290 pixeli are acum o rezoluție de 460 ppi și o valoare nit semnificativ crescută, ceea ce înseamnă că, pe lângă cei 1000 nit normali, puteți avea acum o luminozitate de 1600 nit în HDR, în timp ce în exterior, într-o zi călduroasă, această valoare poate ajunge chiar și la 2000 nit. Cu toate acestea, rata de reîmprospătare este de numai 60 Hz, ceea ce este un pic cam obraznic pentru un dispozitiv de acest preț în zilele noastre, la fel ca și omiterea funcției Always-On-Display.

O altă schimbare semnificativă se află pe spate, unde sistemul de cameră dublă de 12MP de anul trecut a fost înlocuit cu un sistem îmbunătățit de cameră dublă, care are o cameră principală de 48MP (f/1.6) și un obiectiv ultraangular de 12MP, ceea ce permite realizarea de imagini de 24MP și 48MP, precum și o îmbunătățire uriașă a gestionării focalizării și a adâncimii de câmp. Zoomul optic a fost mărit față de modelul de anul trecut, dar este în continuare de numai 2x, ceea ce nu este o performanță uriașă în zilele noastre.

iphone 15 plus camera
Camera principală face poze excelente, dar cea ultra-wide are de suferit din când în când

Videoclipurile 4K pot fi înregistrate la 24, 25, 30 sau 60 fps, în timp ce videoclipurile FullHD pot fi înregistrate la 25, 30 sau 60 fps, cu videoclipuri Dolby Vision HDR de până la 4K/60 fps. Videoclipurile cu slow-motion 1080p pot fi înregistrate la 120 sau 240 fps. Camera frontală este neschimbată față de anul trecut, cu fotografii de 12 MP, videoclipuri 4K la 24, 25, 30 sau 60 fps și FullHD la 25, 30 sau 60 fps. Filmarea RAW nu face parte din telefoanele iPhone non-Pro, așa că nici modelul Plus nu dispune de această opțiune.

iPhone-urile au fost întotdeauna în topul fotografiei mobile, iar acest lucru nu este diferit – atunci când folosești camera principală. Culorile sunt vibrante, dar nu suprasaturate, nu există zgomot serios în zonele întunecate și umbrite, iar locurile mai întunecate și fotografiile de noapte sunt cele mai bune. O ușoară dezamăgire apare atunci când treceți la ultra-wide: există mai mult zgomot în zonele mai întunecate, fotografiile din interior fără iluminare nu sunt foarte musculoase, iar întreaga imagine în sine este puțin „moale” și lipsită de contrast. Probabil că acest lucru se va schimba cu o actualizare de software, dar… Este un iPhone, până la urmă.

Am observat, de asemenea, unele anomalii în cazul fotografiilor de noapte (trebuie să menționez aici că am experimentat același lucru cu un iPhone 14 Pro Max care rulează iOS 17), iar acest lucru se manifestă prin faptul că telefonul nu prea reușește să detecteze ce ar trebui să folosească, fie că este vorba de fotografierea normală, de bliț sau de modul noapte. Acest lucru poate duce la fotografii destul de urâte uneori. Probabil că, cu o actualizare de software, acest lucru se va normaliza în timp.

Puteți încărca dispozitivul fără fir sau cu un încărcător cu fir de 20 de wați, acesta din urmă încărcând bateria de 4383 mAh la 50% în aproximativ o jumătate de oră. Încărcarea inversă prin cablu funcționează bine, se zice că destul de nesigur în unele cazuri, noi nu am întâmpinat nicio problemă, a încărcat fără probleme carcasa AirPods Pro. Butoanele de pe dispozitiv sunt neschimbate, iPhone 15 Plus nu dispune de butonul Action, un privilegiu al modelelor Pro, a rămas bunul și vechiul buton Mute.

Senzația dispozitivului este foarte plăcută la atingere (au fost aduse modificări la elementele laterale pentru a facilita acest lucru), spatele este puțin alunecos, dar nu este rău deloc, iar culoarea verde pe care am văzut-o nu lasă să se vadă nici măcar amprentele. Partea frontală este protejată de un Ceramic Shield, deci, teoretic, este încă foarte rezistentă.

Vizionarea unui film sau a unui serial pe micul dispozitiv nu este o experiență extraordinară, dar este perfect acceptabilă atunci când călătorești, mai ales că are suport HDR și Dolby Vision, astfel încât transmisiunile mari și YouTube arată foarte bine – iar dacă nu asculți cu căști, 15 Plus nu se lasă în urmă când vine vorba de difuzoare și am avut o experiență foarte consistentă atunci când l-am testat. Nu au existat distorsiuni sau pocnituri, în ciuda faptului că unul dintre difuzoare este de fapt chiar căștiul și nu o ieșire dedicată.

În consecință, iPhone 15 Plus este un telefon excelent pentru jocuri, aderența este foarte confortabilă, ecranul este suficient de mare, sunetul este bun, iar performanțele sunt excelente și vor fi așa mulți ani de acum încolo. Ecranul poate fi, de asemenea, proiectat pe un televizor cu ajutorul unui cablu, ceea ce poate oferi o experiență de joc și mai bună pentru cei care nu au un Apple TV. Suportul nu este încă la cel mai bun nivel: există aplicații care se adaptează la rezoluția televizorului, dar majoritatea rulează încă într-o „cutie” cu o bandă neagră pe fiecare margine.

Cu toate neajunsurile sale, considerăm că iPhone 15 Plus este, în general, un dispozitiv excelent, chiar și atunci când se adaugă propriul concurent al Apple. Dispozitivul pornește de la 5499 Lei, ceea ce reprezintă exact lei 900 mai mult decât dispozitivul de anul trecut în prezent – și care este încă disponibil. Dar dacă adăugați iPhone 14 Pro de anul trecut, care are aproximativ același preț ca și obiectul acestui test, acolo unde este disponibil, imaginea este puțin mai nuanțată, deoarece obțineți același chipset, dar cu un ecran mai bun, zoom optic 3x – dar cu un ecran mai mic. Apple face un joc inteligent, dar nu știm dacă este suficient pentru a reuși.

Dacă treceți de la generația anterioară, sunt șanse să nu merite, doar că Dynamic Island va fi o noutate, așa cum nici saltul față de generația anterioară nu este uriaș. iPhone 14 Plus nu a fost un mare succes, poate tocmai pentru că Plus este deja prea aproape de prețul lui Pro și totuși oferă sensibil mai puțin.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

    • Nu toate articolele noastre include sectiunea plusuri/minusuri.
      Pretul nu se discuta deoarece fiecare judeca pretul in raport cu „portofelul sau”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Review Honor 200 Pro: Expertul în Portrete

Un procesor Intel Core i5-12400 poate fi chiar mai rapid decât un Core i9-12900K

Top 3 Cele Mai Bune Aspiratoare in 2023. Recomandări și Caracteristici

Apple Watch 9 Pareri, Pret si Review in Romana.

Cele mai bune boxe Wireless(Wi-fi). Teste si Recenzii.

Pixel 8 Pro vs iPhone 15 Pro: Care este cel mai bun telefon de 5-6000 Lei?

TOP 3 cele mai bune trambuline in 2023. Ghid de cumparaturi.

OnePlus 11 Review detaliat în limba română 

TOP 5 Cele mai bune imprimante laser color si monocrom.

ProtonVPN Test+Pareri

Review Sonos Move 2: A devenit regele boxelor portabile

Top 4 trotinete electrice Xiaomi. Review si pret in Romania.