top-cele-mai-bune-aspiratoare-2023

Top 3 Cele Mai Bune Aspiratoare in 2023. Recomandări și Caracteristici

Top Cele Mai Bune Aspiratoare in 2023

VERDICT
Pros
Cons
Karcher-WD-3
Karcher WD 3
CELE MAI BUNE ASPIRATOARE
Verifica Pretul
VERDICT
Aspiratorul cu aspirare uscată și umedă Karcher WD3 P este un aspirator puternic cu un design compact. Este o opțiune versatilă, cu modurile umed, uscat și suflare, iar capacitatea de colectare este foarte mare.
Pros
Putere de aspirare remarcabilă
Filtru cu cartuș pentru sarcini umede și uscate
Mod de suflare
Capacitate mare
Preț avantajos
Cons
Se răstoarnă prea ușor
Filtrul trebuie să se usuce înainte de a fi folosit după aspirările umede
Filtrul se înfundă rapid
Star Light ASVS 730R
Star-Light ASVS-730R
ASPIRATOR IEFTIN SI BUN
Verifica Pretul
VERDICT
Aspiratorul Starlight ASVS-730R este potrivit pentru lucrări uşoare, cum ar fi aspirarea apartamentelor. Accesibil, cu putere de aspirare de 200W, filtru HEPA și capacitate de 3L. 
Pros
Ieftin
Filtru HEPA
Usor de manevrat
Cons
putere de aspirare mică, 200 W
Este zgomotos
Philips-PowerPro-Compact-FC9334-09
Philips PowerPro Compact FC9334/09
CEL MAI POPULAR
Verifica Pretul
VERDICT
 Compact FC9334/09 este un aspirator cu filtru anti-alergen, mâner de transport, roți de cauciuc pentru o portabilitate ușoară și putere mare de aspirare. Raport pret-performanță satisfăcător. 
Pros
Cel mai bun raport calitate/preț
Manevrabilitate usoara
Compact
Putere aspirare buna
Filtru Antibacterian
Cons
Golirea recipientrul mai greoaie
Peria motorizata destul de fragila

Principalele tipuri de aspiratoare

top cele mai bune aspiratoare 2023

Aspirator vertical

La un aspirator vertical, motorul, filtrul, sacul sau recipientul de praf, capul de perie și motorul fac parte dintr-o singură unitate care este împinsă în timpul procesului de curățare. Aceste aspiratoare sunt cele mai potrivite pentru curățarea zonelor acoperite cu covoare, deoarece capetele lor late pot pătrunde adânc în fibrele covoarelor și pot aspira murdăria încorporată.

Oferta Emag

Deoarece motorul este poziționat destul de aproape de suprafața de curățare, acestea au cea mai mare putere de aspirare. Datorită designului lor vertical și a amprentei minime, sunt mai ușor de depozitat și ocupă mai puțin spațiu în dulap.

Limitările aspiratoarelor verticale devin evidente atunci când trebuie să curățați spații înguste, cum ar fi colțuri, podele sub paturi și canapele, tavane, perdele sau mobilier. O altă problemă este reprezentată de scări, deoarece trebuie să ridicați întregul aparat la fiecare pas – iar aspiratoarele verticale sunt în medie mai grele decât cele cilindrice.

Aspirator Vertical
Aspirator Vertical

Aspirator cilindric


Un aspirator cilindric este format dintr-un furtun separat atașat printr-un furtun și un rezervor principal în care se află motorul. Deși sunt mai mari decât aspiratoarele verticale, acestea sunt adesea mai ușoare și oferă o mobilitate mai mare, având în același timp o capacitate mai mare. Acestea necesită mai puțină tragere și împingere, deoarece pot ajunge la o suprafață destul de mare dintr-o singură poziție.

În general, aspiratoarele cilindrice sunt mai ieftine și au o durată de viață mai lungă. În ceea ce privește eficiența și versatilitatea curățării, acestea depășesc de obicei aspiratoarele verticale, cu excepția unui singur domeniu – zonele mari, acoperite cu mochetă. Multe aspiratoare cilindrice pur și simplu ridică covoarele, în loc să le aspire temeinic. Depozitarea lor este un alt dezavantaj, mai ales dacă aveți un spațiu limitat. Majoritatea modelelor au comenzile pe corp principal, așa că, dacă nu vă place să vă aplecați, optați pentru un aspirator vertical.

În general, credem că, pentru majoritatea oamenilor, un aspirator cu cilindru poate fi o alegere mai versatilă, cu excepția gospodăriilor cu preponderență cu covoare.

aspirator cilindric
Aspirator Cilindric

Evaluarea specificațiilor


Până acum probabil că știți ce tip de aspirator este cel mai potrivit pentru stilul dvs. de viață și tipul de podea. Cu toate acestea, cum comparați două aspiratoare cu aspect similar și cum știți care dintre ele oferă mai mult? Din fericire, acum am clarificat acest lucru pentru tine!

Aspiratoare cu sac vs aspiratoare fără sac


Atât aspiratoarele verticale, cât și cele cilindrice au versiuni cu sac și fără sac, fiecare cu propriile argumente pro și contra.

Aspiratoarele cu sac colectează murdăria în saci de unică folosință și înlocuibili. Aceasta este cea mai igienică metodă (mai ales dacă sacii se închid automat) și este recomandată persoanelor cu astm sau alergii. Dezavantajul aspiratoarelor fără sac este că achiziționarea și înlocuirea sacilor în timp implică costuri suplimentare semnificative. Acest lucru este valabil în special pentru cei care au animale de companie, deoarece părul vărsat umple rapid sacii. În plus, performanța de aspirare slăbește pe măsură ce sacul se umple. În cazul în care producătorul decide să înceteze producția aspiratorului, găsirea sacilor potriviți poate deveni o provocare în sine în timp.

Aspiratoarele fără sac vă vor economisi bani pe termen lung, deoarece reutilizează același recipient de praf și sunt mai rezistente la pierderea performanței atunci când recipientul se umple. Deoarece nu există saci de unică folosință, acestea oferă o soluție mai ecologică. În cazul în care aspirați din greșeală ceva valoros, acesta va fi, de asemenea, foarte ușor de îndepărtat. Cel mai mare dezavantaj al unui aspirator fără sac este că, de fiecare dată când îl goliți, ajunge puțin praf în aer.

Watts, wați de aer și decibeli – cât de importante sunt acestea?


W este prescurtarea de la watt și este utilizat pentru a măsura puterea unui motor. S-ar putea părea că un număr mai mare de W înseamnă un aspirator mai bun și există un pic de adevăr în acest sens. Cu toate acestea, dacă comparați cele mai recente modele cu unele mai vechi, veți observa că numărul a scăzut de-a lungul anilor. Acest lucru se datorează faptului că, în 2014, UE a introdus o nouă legislație care prevede că aspiratoarele fabricate sau importate în interiorul granițelor sale nu pot depăși 1600 de wați. În 2017, această cifră a fost redusă la 900; aceste restricții au fost impuse ca parte a planului UE privind schimbările climatice. Nu vă faceți griji, acest lucru nu înseamnă că noi, europenii, suntem condamnați pentru totdeauna la podele prăfuite. Doar că producătorii au fost nevoiți să înghită și să se concentreze pe un design eficient, în loc să înghesuie motoare tot mai puternice în aspirator.

Deoarece puterea motorului nu prezintă toată povestea, unii producători indică, de asemenea, puterea de aer (AW) a aspiratoarelor lor. Această valoare este mai utilă, deoarece descrie puterea reală de aspirare a aspiratorului, iar în acest caz veți dori cu siguranță o putere mare de aspirare. Un aspirator care se lipește perfect de podea și abia se mișcă este destul de enervant. Vă recomandăm cu tărie să verificați testul aspiratorului și recenziile utilizatorilor pentru un anumit model înainte de a lua o decizie, mai degrabă decât să comparați pur și simplu cifrele de performanță a aspirației.

În cele din urmă, într-o lume plină de zgomot, ultimul lucru pe care îl doriți este un aspirator zgomotos. Din fericire, această caracteristică este cea mai ușor de măsurat – trebuie doar să căutați clasificarea în decibeli (dB) pe etichetă. Cu cât numărul este mai mic, cu atât aspiratorul dvs. va fi mai silențios. Majoritatea producătorilor menționează doar o singură valoare – care descrie puterea sonoră a aspiratorului. Este obligatoriu să testați această valoare în UE, iar valoarea maximă admisă este de 80 dB. Atunci când vă uitați la etichetă, este important să țineți cont de faptul că, atunci când este utilizat pe podele dure, nivelul de zgomot al aspiratorului va fi semnificativ mai mare.

Cât de tare este prea tare? Majoritatea oamenilor consideră că cei 80 dB menționați mai sus sunt foarte enervanți. Cu toate acestea, mulți utilizatori au raportat că pot curăța cu ușurință cu un aspirator de ~60 dB fără să-și trezească copiii. În jur de 70 dB este acceptabil pentru cei care nu au neapărat nevoie de un aparat silențios, dar vor totuși să fie atenți la auzul lor. Dacă preferați un aspirator silențios, Rowenta RO7473EA Silence Force Allergy+ este cea mai bună alegere.

Ce s-a întâmplat cu etichetele energetice?


Ocazional, este posibil să găsiți o etichetă energetică pe un aspirator – care măsoară eficiența aspiratorului de la A++ la D. De ce doar ocazional? Eticheta energetică a fost introdusă în 2014 pentru a reduce consumul de energie în întreaga Europă. Aspiratoarele au fost testate cu sacul de praf sau cu rezervorul gol.

Acest lucru nu a fost pe placul gigantului Dyson, care a susținut că multe aspiratoare își pierd puterea de aspirare atunci când sunt pline, ceea ce face dificilă testarea. A urmat un lung război juridic. Decizia inițială a fost în favoarea Comisiei Europene, dar Dyson a făcut apel. În cele din urmă, în noiembrie 2018, Tribunalul a decis că eticheta energetică pentru aspiratoare ar trebui să fie eliminată. CE nu a făcut apel, lucrurile s-au liniștit, iar în prezent etichetele energetice nu mai trebuie să fie afișate pe aspiratoare.

Cu toate acestea, pentru că clienții s-au obișnuit cu ea (și pentru că unii ingineri de aspiratoare au muncit din greu pentru a obține nota 10), aceste informații sunt încă disponibile pe multe modele. Formula este simplă – cu cât litera este mai aproape de începutul alfabetului (sau cu cât sunt mai multe semne „+”), cu atât mai eficient din punct de vedere energetic este aspiratorul – cel puțin cu rezervorul gol.

Mai mult înseamnă mai bine? Caracteristicile de care ați putea avea nevoie și cele de care nu.

aspirator umed

Elementele de design și accesoriile unui aspirator sunt esențiale pentru ușurința de utilizare și eficiența curățării. Citiți mai departe pentru a afla ce face un aspirator mai bun decât concurenții săi.

Filtre și etanșare


Toate aspiratoarele aflate în prezent pe piața UE au o emisie maximă de praf de 1,00%. Acest lucru nu este mult; dar persoanele cu astm sau alergii pot avea nevoie de un sistem de filtrare și mai bun.

Filtrele HEPA sunt considerate cele mai bune din lumea aspiratoarelor. Abrevierea se referă la aer filtrat de înaltă eficiență și, conform standardului european, aceste filtre elimină 99,35% sau mai mult din particulele din aer cu un diametru de 0,3 microni. Filtrele HEPA pot fi împărțite în 5 clase: E10, E11, E12, H13 și H14. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât mai multe particule poate reține filtrul – de exemplu, pentru un filtru H14, media este de cel puțin 99,995%. Pentru persoanele cu alergii sau astm, se recomandă un aspirator cu clasa H13 sau H14.

Este dificil să goliți recipientul din aspirator fără să eliberați o cantitate mică de praf; astfel, pentru persoanele care suferă de alergii, un aspirator cu saci este o alegere mai bună, mai ales dacă are saci cu închidere automată. În al doilea rând, filtrul este inutil dacă restul aspiratorului nu este perfect etanșat – în caz contrar, va continua să elibereze particule mici.

Când dimensiunea contează.


Poate fi extrem de enervant să fii nevoit să pornești și să oprești constant aspiratorul în timp ce te deplasezi prin casă. Soluția este simplă – găsiți un cablu mai lung. Iar raza de acțiune este o statistică și mai importantă – este lungimea maximă a cablului atunci când aspiratorul este complet asamblat. Aceasta este zona pe care o puteți curăța fără a o reconecta.

Capetele de perii


Majoritatea aspiratoarelor cilindrice au un cap de perie reglabil de bază – de obicei echipat cu un mic comutator sau o pedală care permite schimbarea ușoară pentru podele dure sau covoare. Sunt disponibile și perii speciale, delicate, pentru tipurile de pardoseli fine, cum ar fi cele din lemn masiv, care pot fi ușor zgâriate de o curățare mai agresivă. Periile pentru parchet sunt adesea incluse în pachet și nu trebuie să fie achiziționate separat. Unele modele de aspiratoare au, de asemenea, un cap motorizat cu o rolă de perie rotativă. Acest cap este perfect pentru curățarea în profunzime a covoarelor, deoarece rola cu perii ridică murdăria și murdăria încastrată și blocată în fibre.

Accesorii


Cele mai multe aspiratoare sunt livrate cu următoarele 3 accesorii, iar la unele modele toate acestea pot fi combinate cu un capăt de furtun personalizabil:

  • Duza pentru spații înguste – acest accesoriu este potrivit pentru curățarea colțurilor, a radiatoarelor, a pernelor de canapea și a altor spații înguste. Duza are un vârf îngust, plat și înclinat, care permite aspiratorului să ajungă în zone prea înguste.
  • Perie de șters praful – perfectă pentru curățarea pervazurilor, rafturilor de cărți, abajururilor și jaluzelelor; este o perie circulară cu peri scurți, lungi și moi. Peria de praf este excelentă pentru a aduna praful fără să vă faceți griji că veți zgâria suprafețele mai fine.
  • Curățător de tapițerie – acest accesoriu este conceput pentru curățarea țesăturilor, saltelelor, canapelelor, canapelelor și a obiectelor similare. Are un cap mic, plat, care asigură o aspirare puternică. Adesea include o țesătură care prinde scame pentru o curățare mai temeinică.

Intrebari Frecvente

Ce inseamna filtru HEPA?

filtru hepa ce inseamna

Filtrele HEPA sunt cea mai bună soluție și cel mai bun ajutor pentru cei care suferă de alergii. Aceste filtre sunt perfect capabile să atragă tot felul de particule de praf, inclusiv cele foarte fine, făcându-le cele mai bune pe care le poți avea în aspiratorul tău. Așa pot trăi cei care suferă de alergii într-un mediu sănătos acasă. 

Ce putere trebuie sa aiba un aspirator bun?

putere aspirator

Puterea de aspirare a aspiratorului trebuie selectată în funcție de puterea de aspirație. 350 W este suficient pentru a curăța uscat toate suprafețele. 400 W este grozav pentru aspirarea covoarelor și a tapițeriei, 450 W și mai sus este grozav pentru covoare pufoase și mobilier tapițat dens. 

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 3 Cele Mai Bune Hard Diskuri Externe in 2023.

OnePlus 11 Review detaliat în limba română 

Review Sonos Move 2: A devenit regele boxelor portabile