TOP Cele mai bune trotinete electrice Recenzii si Teste 2023

TOP Cele mai bune trotinete electrice – Recenzii și Teste 2023

Timp de mulți ani, trotinetele au fost doar o formă distractivă de exerciții pentru copii. În ultimii ani, acestea au suferit schimbări semnificative și atrag din ce în ce mai mult atenția adulților. Acestea au devenit un mijloc de deplasare relativ ieftin și ecologic – fie că este vorba despre naveta la serviciu la ora de vârf de dimineață devreme sau despre excursii de weekend în mediul rural din jur. Ca și în cazul bicicletelor, a fost doar o chestiune de timp până când scuterele au primit propriile motoare pentru a face mersul pe trotineta confortabil. Astăzi, puteți găsi sute de trotinete electrice pe piață, iar domeniul este în continuă creștere. De aceea, ne-am propus să selectăm cele mai bune trotinete electrice ale momentului, care se remarcă printr-un raport preț/calitate, preț/performanță favorabil și care sunt potrivite nu doar pentru utilizarea urbană. La întocmirea clasamentului, am luat în considerare testele profesionale și recenziile utilizatorilor de trotinete electrice.

Care sunt avantajele scuterelor electrice? Petrecerea timpului în aer liber, lipsa așteptărilor la orele de vârf de dimineață sau după-amiază, ușurința de utilizare, dimensiunile compacte, designul pliabil și posibilitatea de a le utiliza în combinație (puteți lua trotineta electrică în tren sau în transportul public). Înainte de a vă decide să cumpărați o trotinetă electrică, este important să vă gândiți cine o va folosi și ce teren și distanță puteți parcurge fără probleme. Veți găsi trotinete electrice mai simple, mai ieftine, dar și cele mai moderne modele. În ghidul nostru de selecție vă oferim informații, sfaturi și ponturi interesante

Top Cele Mai Bune Trotinete Electrice in 2023

CEL MAI BUN MODEL
1
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

Capacitate baterie: 12,4 Ah
Viteza maxima: 25 km/h
Distanta posibila: 45 km
Putere: 350 W
Greutate: 16,5 kg
Capacitate max.: 120 kg
2
Ninebot Segway Kickscooter MAX G30

Ninebot Segway Kickscooter MAX G30

Capacitate baterie: 15,3 Ah
Viteza maxima: 25 km/h
Distanta posibila: 65 km
Putere: 350 W
Greutate: 18 kg
Capacitate max.: 100 kg
3
Joyor X5S

Joyor X5S

Capacitate baterie: 13 Ah
Viteza maxima: 35 km/h
Distanta posibila: 40 km
Putere: 500 W
Greutate: 15,5 kg
Capacitate max.: 120 kg
4
Ducati Pro-III

Ducati Pro-III

Capacitate baterie: 13 Ah
Viteza maxima: 25 km/h
Distanta posibila: 50 km
Putere: 350 W
Greutate: 17,5 kg
Capacitate max.: 100 kg

Cum să alegi o trotinetă electrică

Criteriul decisiv pentru alegerea unei trotinete electrice este în primul rând scopul în care va fi folosită. În consecință, vă veți putea orienta cel puțin în funcție de preț, deoarece scuterele electrice mai puțin performante costă 1000-2000 de lei, în timp ce cele mai performante pot ajunge până la 4000-8000 lei. Dacă doriți să folosiți scuterul electric în mod regulat ca mijloc de transport zilnic, atunci ar trebui să alegeți modelele de calitate dovedită, dacă doriți să îl folosiți doar pentru distracție, pentru a face activitățile de agrement mai colorate, atunci modelele mai ieftine vor fi suficiente – cel puțin pentru început.

  • Pentru utilizarea în oraș – trotinetele electrice urbane sunt ușoare, ușor de pliat, iar roțile lor au un diametru ușor mai mic pentru a-și păstra îndemânarea chiar și în zone mai mici. Puterea motorului este suficientă dacă este de 250-350 W, deoarece viteza mare nu este potrivită pentru conducerea în oraș.
  • Pentru excursii – Dacă veți folosi trotineta nu doar în oraș, veți aprecia cu siguranță un motor mai puternic, care poate face față chiar și la urcările ușoare. Lăsați roțile din spumă pentru scuterele de oraș, veți aprecia roțile din cauciuc gonflabile și diametrul ușor mai mare care absoarbe denivelările de pe suprafețe neregulate. Puneti accent la un design mai durabil, la calitatea antiderapantă și la frânele fiabile.

La ce ar trebui să vă uitați atunci când alegeți o trotinetă electrică?

Materialul și greutatea cadrului

Cadrul unei trotinete electrice trebuie să fie durabil și sigur. Acesta poate fi fabricat din aluminiu ușor sau din oțel mai greu. În special, cerințele dvs. sunt pe primul loc – doriți să pliați pur și simplu scuterul, să îl aruncați pe umăr și să călătoriți în transportul public? Luați în considerare opțiunile dvs. fizice. Greutatea scuterelor electrice începe de la aproximativ 7-8 kg, dar se termină la 40 kg.

Capacitatea de sarcină

Capacitatea de sarcină standard oferită de majoritatea scuterelor electrice este de 100-120 kg. Modelele robuste și foarte bine proiectate pot transporta o persoană până la aproape 140 kg. Cu toate acestea, păstrați o marjă de cel puțin 10-15% și nu cumpărați un e-trotinetă în cazul în care greutatea dvs. este foarte aproape de limita capacității de încărcare, pentru a menține performanțele stabile ale motorului. Câteva kilograme în plus pot fi adăugate de o geantă de cumpărături sau de un rucsac.

Structură pliabilă

Dacă doriți să vă urcați rapid în mijloacele de transport în comun, să vă depozitați scuterul electric în casă sau să îl transportați în portbagajul mașinii, veți aprecia un mecanism de pliere rapidă și ușoară, în care ghidonul poate fi pliat pe piedestal. Unele modele pot fi, de asemenea, echipate cu o șa pliabilă care transformă poziția obișnuită de stat în picioare într-o poziție confortabilă de ședere.

Motor electric: putere și viteză maximă

Inima fiecărei trotinete electrice este motorul electric, care se alimentează de la o baterie reîncărcabilă. Nu este nevoie să vă propulsați singur, scuterul electric vă va duce fără nicio activitate. O trotinetă electrică pentru copii nu ar trebui să aibă un motor cu o putere mai mare de 100 de wați. Pentru o utilizare normală în oraș sau pe drumuri asfaltate, o persoană adultă poate fi mulțumită cu o trotinetă cu o putere de 250 – 350 W. Cu cât puterea este mai mare, cu atât mai mare este viteza pe care o poate atinge și poate face față dealurilor, astfel că în magazine puteți găsi modele cu o putere de până la 1000 de wați. Aveți grijă, însă, deoarece nu ar trebui să conduceți scuterul electric cu viteze mai mari de 25 km/h în zonele populate.

Bateria: încărcare și autonomie

Bateria sau acumulatorul se află la baza trotinetei electrice. Sunt disponibile diferite capacități și este valabil faptul că, cu cât capacitatea este mai mare, cu atât autonomia scuterului electric este mai mare. Aceasta poate fi cuprinsă între 20 și 60 km, în funcție de capacitatea bateriei, de greutatea utilizatorului și de profilul traseului (plat vs. accidentat), dar și de condițiile meteo (autonomie mai mică dacă se circulă în direcția vântului pe tot parcursul drumului). Un afișaj simplu arată exact ce procent din baterie este încărcat. De asemenea, ar trebui să întrebați despre timpul de încărcare, care este în medie de 4-5 ore până la o încărcare completă.

Control

Cum pot regla viteza scuterului electric? Veți găsi o manetă pe ghidon și veți putea alege viteza dorită în funcție de nevoile dvs. Veți menține viteza setată pe ghidon, la fel cum țineți piciorul pe accelerație în mașină. Modelele avansate sunt echipate cu un cruise control, adică un sistem electronic de control al vitezei de croazieră, pentru a menține viteza setată prin simpla apăsare a unui buton, neschimbată tot timpul și fără oboseala mâinilor.

Roți: dimensiune, design și material

Dimensiunea și designul roților pot afecta semnificativ confortul și stilul de condus.

Dimensiune:

Roți mici, cu diametrul de 5 – 6,5″, potrivite pentru utilizarea în oraș și pentru începători. Trotinetele cu roți mai mici sunt mai agile, de dimensiuni mai mici, dar mai puțin capabile să facă față terenului.

Dacă ești un utilizator experimentat și vrei să te plimbi cu trotineta pe teren accidentat, nu te teme de roțile cu diametru mai mare Deși aceste trotinete sunt mai mari și mai puțin îndemânatice, sunt perfecte pentru o plimbare mai robustă.

Gonflabile sau solide?

Roțile pline fara aer, solide, nu necesită întreținere și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pene. Desigur, în timp, mai ales pe măsură ce stratul de cauciuc se uzează, vei simți toate denivelările și pietrișul. După uzură, întreaga roată va trebui să fie înlocuită.
Roțile gonflabile oferă o călătorie mai confortabilă pe scuter – atenuând hopurile și denivelările de pe șosea. Cu toate acestea, există riscul de pană. Dar nu este nevoie să înlocuiți întreaga roată, ci doar să reparați gaura sau să înlocuiți anvelopele interioare și exterioare (similar cu o bicicletă) și sunteți gata de plecare.

Sistemul de frânare

Soluția standard este o frână de tracțiune montată pe aripa din spate, pe care trebuie doar să călcați pentru a încetini. Dacă nu vreți să riscați stabilitatea, puteți opta pentru frâne pe disc sau pe tambur, controlate de o manetă de pe ghidon (asemănător cu o bicicletă). Modelele mai scumpe sunt echipate cu frâne electromagnetice convenabile, dar acestea cedează odată ce bateria este complet descărcată, așa că este o idee bună să aveți cel puțin o frână mecanică de rezervă. Modelele de vârf de gamă ar avea, de asemenea, un sistem giroscopic modern.

Confortul de rulare

Din dotarea standard a unei trotinete electrice nu ar trebui să lipsească un suport pentru picioare antiderapant și un ghidon reglabil pe înălțime.

Peste Dotări Standard

Sistem de recuperare a energiei de frânare – Energia de frânare în exces este returnată la baterie. Deosebit de util dacă frânați frecvent în timpul condusului (porțiuni scurte în oraș, între intersecții). Pentru porțiuni lungi de drum, acest sistem nu are nicio importanță practică.

Conexiune telefonică – Ține evidența kilometrajului și a profilului traseului, a timpului până la epuizarea bateriei sau a kilometrilor parcurși.

Cruise control (control de croazieră) – Apăsați un buton pentru a menține viteza setată.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apple Watch 9 Pareri, Pret si Review in Romana.

Review cu păreri Redmi Note 13 Pro. Preț si disponibilitate în România.

Mini Review Xiaomi Watch 2 Pro: Preț și disponibilitate în România.

REVIEW Google Pixel 7a: cel mai bun telefon de buget în 2023.

Roborock S8 test si review. Pret si disponibilitate in Romania.

[REVIEW]Honor Magic5 Pro: Test, Pareri, Pret si disponibilitate in Romania

Test si Pareri Samsung Galaxy Z Fold 5 – încă nu are rival

Anvelope KUMHO Pareri: Acceptăm faptul că Kumho este bun.

Top 3 Cele Mai Bune Hard Diskuri Externe in 2023.

Review Iphone 15 Plus cu pareri, pret sin disponibilitate in Romania.

Review Amazon Kindle Paperwhite: Un dispozitiv de lectură excelent cu pret accesibil.

Review Samsung Galaxy A54 5G. Pret si cateva pareri.