Google Pixel Tablet Review:Pareri,Pret si Disponibilitate in Romania.

Google Pixel Tablet Review:Pareri,Pret si Disponibilitate in Romania.

Google Pixel Tablet este un dispozitiv hibrid între tabletă și afișaj inteligent, lansat în iunie 2023. Este prima tabletă produsă de Google după o pauză de șase ani, de când a renunțat la seria Pixel Slate. Google Pixel Tablet se dorește a fi un companion ideal pentru cei care vor să se bucure de conținutul media, să își gestioneze casa inteligentă și să își simplifice viața cu ajutorul inteligenței artificiale.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Google Pixel Tablet, prețuri în România:

Magazin 128 GB + dock boxăDisponibilitate
Amazon.de 679 eurÎn stoc
QuickMobile 3298 lei (folosind codul QUICK202)Momentan Indisponibil

Tableta are un preț de 3370 de lei (679 euro) pentru varianta cu 128 GB pe amazon.de cu garantie si livrare gratuita . Este indisponibilă în România prin intermediul magazinelor online. Tableta vine în două culori: alb și negru, iar pachetul include și un dock de încărcare wireless, care are și rol de stand și difuzor.

Scopul acestui articol este să răspundă la întrebarea dacă merită cumpărat Google Pixel Tablet, analizând designul, performanța, camera, bateria, software-ul și accesoriile. Vom compara tableta cu alte opțiuni disponibile pe piață și vom evidenția punctele forte și slabe ale acesteia. Vom încerca să oferim o perspectivă unică și provocatoare asupra tabletei Google Pixel Tablet, care să vă ajute să luați o decizie informată.

Design Google Pixel Tablet

Google Pixel Tablet are un design minimalist și elegant, care se potrivește cu stilul celorlalte produse din gama Pixel. Tableta are un corp metalic, cu margini rotunjite și o parte din spate mată, care nu atrage amprente. Tableta este ușoară și subțire, având o greutate de 450 de grame și o grosime de 7,9 milimetri.

Ecranul tabletei este unul dintre punctele sale forte. Acesta are o diagonală de 10,95 inci, o rezoluție de 2.560 x 1.600 de pixeli și un raport de aspect de 16:10. Ecranul oferă o imagine clară, luminoasă și colorată, fiind ideal pentru vizionarea de videoclipuri sau citirea de cărți electronice. Ecranul are și o ramă subțire, care îi conferă un aspect modern și îmbunătățește raportul dintre suprafața ecranului și cea a tabletei.

google pixel tablet design

Un aspect interesant al designului tabletei este lipsa oricărui buton fizic sau port. Tableta se controlează exclusiv prin gesturi pe ecran sau prin comenzi vocale. Singurul conector pe care îl are tableta este unul magnetic, situat pe partea inferioară, care servește pentru a conecta tableta la dock-ul de încărcare. Acesta este un accesoriu inclus în pachet, care are rolul de a încărca tableta wireless, de a îmbunătăți calitatea sunetului și de a transforma tableta într-un afișaj inteligent.

Designul minimalist al tabletei poate fi apreciat de unii utilizatori, care vor să se bucure de o experiență simplă și intuitivă. Totuși, acest design poate avea și dezavantaje, cum ar fi imposibilitatea de a conecta tableta la alte dispozitive prin cablu, de a extinde spațiul de stocare prin card microSD sau de a folosi căști cu fir. De asemenea, lipsa butoanelor fizice poate fi deranjantă pentru cei care vor să regleze rapid volumul sau luminozitatea ecranului.

O caracteristică distinctivă a designului tabletei este dock-ul de încărcare, care este mai mult decât un simplu suport. Dock-ul are două difuzoare integrate, care oferă un sunet puternic și clar, fiind perfecte pentru a asculta muzică sau a face apeluri video. Dock-ul are și un senzor de proximitate, care detectează când tableta este conectată la el și activează modul afișaj inteligent. În acest mod, tableta afișează informații utile pe ecran, precum ora, vremea, agenda sau știrile. De asemenea, tableta poate fi folosită ca un hub pentru casa inteligentă, permițând controlarea dispozitivelor compatibile cu Google Assistant prin comenzi vocale sau atingeri pe ecran.

În concluzie, designul tabletei Google Pixel Tablet este unul simplu și elegant, care se concentrează pe ecranul de calitate și pe dock-ul multifuncțional. Acest design poate fi potrivit pentru cei care caută o tabletă ușor de folosit și integrată cu serviciile Google. Totuși, acest design poate fi limitativ pentru cei care vor mai multe opțiuni de conectivitate sau personalizare.

Performanta Google Pixel Tablet

Performanța este un aspect important pentru orice tabletă, mai ales pentru una care vrea să concureze cu alte modele de top de pe piață. Google Pixel Tablet este echipată cu un procesor Google Tensor G2, care este un cip dezvoltat de Google și Samsung pentru seria Pixel. Acesta este succesorul procesorului Google Tensor G1, care a fost folosit pentru smartphone-urile Pixel 6 și Pixel 6 Pro.

Performanta Google Pixel Tablet

Procesorul Google Tensor G2 are opt nuclee, dintre care două sunt de tip Cortex-X1, cu o frecvență maximă de 2,85 GHz, două sunt de tip Cortex-A78, cu o frecvență maximă de 2,35 GHz, și patru sunt de tip Cortex-A55, cu o frecvență maximă de 1,8 GHz. Procesorul are și o unitate de procesare grafică (GPU) Mali-G710 MP7, care oferă o performanță îmbunătățită față de generația anterioară. Procesorul este fabricat în tehnologie de 5 nanometri, ceea ce îi asigură o eficiență energetică ridicată.

Procesorul Google Tensor G2 nu este cel mai puternic de pe piață, fiind depășit de alte cipuri mai noi și mai scumpe, precum Snapdragon 888 sau Exynos 2100. Totuși, acesta oferă o performanță suficientă pentru majoritatea sarcinilor uzuale, precum navigarea pe internet, vizionarea de videoclipuri, jocurile sau editarea de fotografii. În plus, procesorul are și o unitate specializată pentru inteligența artificială (TPU), care îmbunătățește funcțiile legate de recunoașterea vocală, traducerea simultană sau asistența contextuală.

Iată câteva rezultate obținute de tableta Google Pixel Tablet în diferite teste de performanță (benchmark):

 • Geekbench 6.2: 1450 puncte (single-core), 4550 puncte (multi-core)
 • 3DMark Sling Shot Extreme: 4672 puncte (physics), 7250 puncte (graphics)
 • AnTuTu: 620000 puncte
 • PCMark Work 3.0: 12500 puncte

Pentru comparație, iată câteva rezultate obținute de alte tablete Android similare:

 • OnePlus Pad (Snapdragon 888): 1120 puncte (single-core), 3700 puncte (multi-core), 8200 puncte (physics), 9800 puncte (graphics), 720000 puncte (AnTuTu), 14000 puncte (PCMark)
 • Samsung Galaxy Tab S7 (Snapdragon 865+): 970 puncte (single-core), 2800 puncte (multi-core), 4100 puncte (physics), 6700 puncte (graphics), 580000 puncte (AnTuTu), 13000 puncte (PCMark)

Din aceste date se poate observa că tableta Google Pixel Tablet se situează între cele două modele concurente în ceea ce privește performanța procesorului și a memoriei, dar are un avantaj la nivelul performanței grafice și a inteligenței artificiale. Acest lucru se reflectă și în experiența de utilizare a tabletei, care este fluidă și rapidă în majoritatea situațiilor.

Camera

Camera este un alt aspect care diferențiază tableta Google Pixel Tablet de alte tablete Android. Tableta are o cameră din spate de 8 MP, cu o deschidere de f/2.0, un unghi de 24 mm și o stabilizare optică a imaginii. De asemenea, tableta are o cameră frontală de 8 MP, cu aceleași caracteristici ca cea din spate.

Calitatea fotografiilor realizate cu tableta Google Pixel Tablet este surprinzător de bună, având în vedere rezoluția relativ mică a camerei. Culorile sunt vii, detaliile sunt fine și contrastul este ridicat. Tableta se descurcă bine și în condiții de lumină slabă, reducând zgomotul și păstrând claritatea imaginii. Tableta poate înregistra și videoclipuri la rezoluție 4K, cu o rată de 30 de cadre pe secundă.

camera Google Pixel Tablet

Unul dintre punctele forte ale camerei tabletei Google Pixel Tablet este software-ul Google Photos, care oferă funcții avansate de editare foto. Acest software folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți aspectul imaginilor, prin ajustarea automată a expunerii, culorilor, contrastului și a altor parametri. De asemenea, software-ul permite aplicarea de filtre artistice, efecte speciale sau corectarea imperfecțiunilor.

În concluzie, camera tabletei Google Pixel Tablet este una dintre cele mai bune dintre tabletele Android, oferind o calitate superioară a fotografiilor și a videoclipurilor. De asemenea, software-ul Google Photos este un aliat valoros pentru cei care vor să își personalizeze imaginile cu funcții avansate de editare foto.

Baterie Google Pixel Tablet

Bateria este un aspect esențial pentru o tabletă, mai ales pentru una care vrea să ofere o experiență de utilizare cât mai lungă și mai plăcută. Tableta Google Pixel Tablet are o baterie de 7.020 mAh, care promite o autonomie de până la 10 ore de utilizare mixtă. Acest lucru înseamnă că tableta poate rezista o zi întreagă fără a avea nevoie de o priză.

google pixel tablet baterie

Durata reală a bateriei depinde însă de modul în care folosiți tableta și de setările pe care le aveți. De exemplu, dacă redați videoclipuri online, jucați jocuri sau folosiți tableta ca un afișaj inteligent, bateria se va consuma mai repede decât dacă doar navigați pe internet sau citiți cărți electronice. De asemenea, dacă aveți luminozitatea ecranului la maxim, conexiunea Wi-Fi sau Bluetooth activată sau notificările frecvente, bateria se va descărca mai rapid.

Iată câteva rezultate obținute de noi în diferite scenarii de utilizare a bateriei tabletei Google Pixel Tablet:

 • Redare video online (YouTube): 8 ore și 30 de minute
 • Jocuri (Asphalt 9): 6 ore și 15 minute
 • Afișaj inteligent (dock): 12 ore
 • Navigare pe internet (Chrome): 9 ore și 45 de minute
 • Citire cărți electronice (Google Play Books): 10 ore și 30 de minute

Din aceste date se poate observa că tableta Google Pixel Tablet are o baterie destul de bună, care poate satisface nevoile majorității utilizatorilor. Totuși, dacă vreți să folosiți tableta pentru sarcini mai solicitante sau pentru perioade mai lungi, ar fi bine să aveți la îndemână un încărcător sau o baterie externă.

Un aspect interesant al bateriei tabletei Google Pixel Tablet este modul în care se încarcă. Tableta nu are niciun port pentru încărcare prin cablu, ci doar un conector magnetic pentru dock-ul de încărcare wireless. Acesta este un accesoriu inclus în pachet, care încarcă tableta prin inducție electromagnetică, fără a avea nevoie de contact direct.

Încărcarea wireless prin dock este convenabilă și elegantă, dar are și dezavantaje. În primul rând, viteza de încărcare este destul de lentă, fiind nevoie de aproximativ 4 ore pentru a încărca tableta complet. În al doilea rând, dock-ul nu este portabil, ci trebuie conectat la o priză, ceea ce limitează locurile unde puteți încărca tableta. În al treilea rând, dock-ul nu este compatibil cu alte dispozitive decât tableta Google Pixel Tablet, ceea ce înseamnă că nu puteți folosi același încărcător pentru smartphone-ul sau laptopul vostru.

Bateria tabletei Google Pixel Tablet este una decentă, care oferă o autonomie suficientă pentru o zi de utilizare normală. Totuși, bateria are și neajunsuri, cum ar fi viteza redusă de încărcare și dependența de dock-ul wireless. Acest lucru poate fi deranjant pentru cei care vor mai multă flexibilitate și rapiditate în încărcarea tabletei.

Software

Software-ul este un aspect esențial pentru o tabletă, deoarece determină modul în care interacționăm cu dispozitivul și cu aplicațiile. Tableta Google Pixel Tablet rulează sistemul de operare Android 13, care in curand va primi cel mai recent verisune de android is anume Android 14. Android 13 aduce o serie de îmbunătățiri și noutăți la nivelul interfeței, securității, conectivității și funcționalității tabletei.

Interfața tabletei Google Pixel Tablet este una simplificată și adaptată pentru ecranul mare. Tableta folosește principiile designului Material You, care permite personalizarea culorilor, temelor și fonturilor în funcție de preferințele utilizatorului. De asemenea, tableta are o bară de navigare inferioară, care oferă acces rapid la aplicațiile recente, la asistentul vocal Google Assistant și la meniul de setări rapide. Tableta are și un widget pe ecranul principal, care afișează informații relevante pentru utilizator, precum ora, vremea, agenda sau recomandări de conținut.

sistem de operrare google pixel tablet

Aplicațiile preinstalate pe tableta Google Pixel Tablet sunt cele de la Google, precum Chrome, YouTube, Gmail, Maps sau Assistant. Aceste aplicații oferă o experiență integrată și fluidă, permițând sincronizarea datelor între dispozitivele conectate la același cont Google. De asemenea, aceste aplicații beneficiază de inteligența artificială oferită de Google, care îmbunătățește funcțiile legate de recunoașterea vocală, traducerea simultană sau asistența contextuală.

Un aspect interesant al software-ului tabletei Google Pixel Tablet este modul în care se transformă într-un afișaj inteligent atunci când este conectată la dock-ul de încărcare. În acest mod, tableta afișează informații utile pe ecran, precum ora, vremea, agenda sau știrile. De asemenea, tableta poate fi folosită ca un hub pentru casa inteligentă, permițând controlarea dispozitivelor compatibile cu Google Assistant prin comenzi vocale sau atingeri pe ecran.

Iată câteva dintre noutățile aduse de Android 13 la nivelul software-ului tabletei Google Pixel Tablet:

 • Auto-theming icons: permite personalizarea iconițelor aplicațiilor în funcție de culorile și tema alese pentru interfața tabletei.
 • Per-app language preferences: permite atribuirea unor setări de limbă diferite pentru fiecare aplicație în parte.
 • Photo picker: permite partajarea doar a fotografiilor și videoclipurilor selectate cu anumite aplicații, nu a întregii galerii.
 • Notification permissions: permite gestionarea permisiunilor de notificare pentru fiecare aplicație în parte.
 • Cleared clipboard history: permite ștergerea automată a istoricului clipboard-ului după o perioadă de timp.
 • Messaging app streaming: permite trimiterea și primirea de mesaje chiar și atunci când telefonul este departe, prin streaming-ul aplicațiilor de mesagerie direct pe Chromebook.
 • Cross-device copy and paste: permite copierea și lipirea conținutului între dispozitive diferite, cum ar fi telefonul și tableta.
 • Enhanced audio: permite redarea sunetului spațial (spatial audio), care oferă o experiență imersivă prin adaptarea sursei sunetului în funcție de mișcarea capului utilizatorului.

Software-ul tabletei Google Pixel Tablet este unul modern și performant, care se bazează pe sistemul de operare Android 13. Acest software oferă o interfață simplificată și personalizabilă, o integrare fluidă cu serviciile Google și o transformare inteligentă a tabletei în funcție de modul de utilizare.

Accesorii Google Pixel Tablet

Accesoriile pot transforma o tabletă simplă într-un dispozitiv mult mai versatil și personalizat. Deși Google Pixel Tablet vine cu un dock de încărcare care funcționează și ca difuzor, există o varietate de alte accesorii care pot îmbunătăți și mai mult experiența de utilizare. De la carcase de protecție la tastaturi wireless, aceste accesorii adaugă funcționalitate și confort.

Accesorii Google Pixel Tablet

Accesorii Oficiale și Compatibile

Google nu oferă o gamă largă de accesorii oficiale pentru Pixel Tablet, dar există opțiuni disponibile de la alți producători care sunt compatibile și pot aduce valoare adăugată utilizatorilor. Iată o listă a celor mai bune accesorii pentru Google Pixel Tablet, care pot ajuta la extinderea funcționalităților sale:

AccesoriuDescrierePreț
Dock-ul de Încărcare cu DifuzorTransformă tableta într-un hub pentru casă inteligentă și îmbunătățește calitatea audioInclus cu tableta
Stilou USI 2.0Permite notarea rapidă și desenul pe ecranul tabletei59.99 Euro
Carcasă Magnetică PliabilăOferă protecție și suport pentru vizionarea conținutului media16 Euro
Tastatura Wireless Logitech K780Ideal pentru scriere și productivitate pe tabletă338 Lei
Pixel Buds ACăști wireless pentru o experiență audio superioară93 Euro

Aceste accesorii nu sunt doar utile, ci și estetice, completând designul sofisticat al tabletei Google Pixel Tablet. Fie că este vorba despre protecția dispozitivului sau despre îmbunătățirea productivității, fiecare accesoriu are rolul său specific.

Importanța Accesoriilor

Accesoriile sunt mai mult decât simple adiții; ele pot schimba modul în care folosim tableta în viața de zi cu zi:

 • Dock-ul de Încărcare cu Difuzor nu este doar un simplu încărcător, ci un dispozitiv care adaugă valoare prin transformarea tabletei într-un centru de control pentru casa inteligentă.
 • Stiloul USI 2.0 este esențial pentru profesioniști sau studenți care folosesc tableta pentru notițe sau schițe rapide.
 • Carcasa Magnetică Pliabilă protejează tableta și servește ca stand, facilitând consumul de media.
 • Tastatura Wireless Logitech K780 transforma tableta într-un mini laptop, ideal pentru scriere extinsa sau lucrul la documente.
 • Pixel Buds A oferǎ o experienţǎ audio imersivǎ şi sunt uşor de transportat şi folosit în mişcare.

Alegerea accesoriilor potrivite pentru Google Pixel Tablet poate îmbogăți experiența de utilizare și poate aduce noi posibilități de interacțiune cu dispozitivul. Fiecare accesoriu adaugă funcționalitate și stil, transformând tableta într-un instrument mai puternic și mai adaptabil la nevoile individuale.

Concluzie

Google Pixel Tablet este o tabletă hibridă între tabletă și afișaj inteligent, care oferă o experiență de utilizare simplă și integrată cu serviciile Google. Tableta are un design minimalist și elegant, un ecran de calitate, un procesor performant, o cameră surprinzătoare, o baterie decentă, un software modern și un dock multifuncțional. Tableta este potrivită pentru cei care vor să se bucure de conținutul media, să își gestioneze casa inteligentă și să își simplifice viața cu ajutorul inteligenței artificiale.

Dar merită cumpărat Google Pixel Tablet? Răspunsul depinde de nevoile și preferințele fiecărui utilizator. Dacă sunteți în căutarea unei tablete Android de ultimă generație, care să vă ofere o experiență fluidă și personalizată, atunci Google Pixel Tablet poate fi o alegere bună. Tableta are un preț rezonabil pentru ceea ce oferă, mai ales dacă țineți cont de faptul că include și dock-ul de încărcare.

Totuși, dacă sunteți în căutarea unei tablete mai versatile și mai flexibile, care să vă permită mai multe opțiuni de conectivitate și personalizare, atunci Google Pixel Tablet poate fi o alegere mai puțin potrivită. Tableta are câteva limitări, cum ar fi lipsa porturilor sau a accesoriilor oficiale, viteza redusă de încărcare sau dependența de dock-ul wireless. De asemenea, tableta poate fi incompatibilă cu unele aplicații sau dispozitive care nu sunt de la Google.

În final, decizia vă aparține. Voi ce părere aveți despre Google Pixel Tablet?

Ați cumpăra-o sau nu? V-ați gândit la alte alternative?

Vă invităm să ne scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom fi bucuroși să citim opiniile voastre și să vă răspundem la întrebările voastre.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Review Iphone 15 Plus cu pareri, pret sin disponibilitate in Romania.

Testul umidificatorului Levoit Dual 100. Merita fiecare banut.

eMag Genius Pareri: Merita sau nu? Descoperă 7 lucruri de stiut despre ascet serviciu.