Top 3 cele mai bune Televizoare Smart în 2023.Sfaturi-păreri

Top 3 cele mai bune Televizoare Smart în 2023.Sfaturi-păreri

1
LG OLED OLED55C21LA

LG OLED OLED55C21LA

Parerea noastra este că LG OLED OLED55C21LA este televizorul de top în prezent. E un smart TV, care ruleaza pe webOS, ecranul este OLED cu rezoluţie de 4K (3840 x 2160 pixeli), diagonală de 139 cm, iar rată de refresh este de 100 Hz. Are porturi HDMI 2.1, USB, RJ-45, slot CI+ și conectivitate wireless, aşa că e perfect nu numai pentru filme, ci și pentru jocuri.
100%
2
Samsung 55AU7172

Samsung 55AU7172

Dacă vrei cel mai bun raport calitate-preț, atunci Samsung 55AU7172 este televizorul tău. Imaginea 4K, sunetul puternic și toate opțiunile de conectare îți vor aduce o experiență de cinema în sufragerie.
98%
3
Philips Ambilight LED 55PUS8007/12

Philips Ambilight LED 55PUS8007/12

Imagini clare și vii – plus sunet Dolby Atmos și jocuri fluide. Acest televizor Android oferă performanța perfectă dacă doriți ca totul să arate și să sune excelent. Indiferent de ceea ce urmăriți sau jucați, experiența este și mai captivantă datorită Ambilight.
97%

Ghid de cumpărare a televizoarelor smart.


Un televizor smart este, practic, un televizor tradițional pe „steroizi”. Acesta are internet integrat și funcții interactive Web 2.0 care permit utilizatorilor să navigheze pe internet și să vizioneze muzică și videoclipuri fără a se conecta la un alt dispozitiv. Puteți accesa rapid serviciile de streaming prin intermediul aplicațiilor. Unele modele high-end funcționează chiar și cu control vocal sau acționează ca un hub, astfel încât să puteți controla alte dispozitive inteligente.

Avantajele utilizării unui televizor smart


De fapt, majoritatea televizoarelor disponibile în prezent sunt considerate televizoare inteligente; unele modele sunt mai flexibile decât altele în ceea ce privește funcțiile lor smart. Dar dacă vă întrebați dacă un anumit model poate fi numit sau nu un televizor smart, citiți prezentarea noastră generală a diferențelor cheie:

Un televizor smart se poate conecta direct la Wi-Fi, în timp ce un televizor tradițional necesită un dispozitiv extern (cum ar fi o tabletă sau un laptop).
Un televizor smart are, de obicei, un browser web încorporat, în timp ce un televizor tradițional nu are.
Pentru a utiliza un televizor smart, aveți nevoie de o conexiune Wi-Fi, dar acest lucru nu este necesar pentru un televizor normal.
Un televizor smart are aplicații integrate și descărcabile; acestea nu sunt disponibile pe televizoarele tradiționale
Unele televizoare smart au ecrane tactile, control vocal și alte funcții suplimentare care nu sunt disponibile pe televizoarele tradiționale.

QLED, LCD sau OLED?


Acestea sunt cele mai comune trei tipuri de ecrane de televizor utilizate în prezent. Fiecare are avantaje și dezavantaje pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a le cumpăra.

LCD


LCD înseamnă afișaj cu cristale lichide, iar acestea sunt cele mai comune ecrane de televizor din zilele noastre (probabil că și televizorul din casa dvs. este tot LCD). Fiecare pixel al ecranului este creat de molecule de cristale lichide organizate cu precizie. În prezent, majoritatea ecranelor LCD sunt iluminate de lămpi LED (diode emițătoare de lumină); de aici și numele.

Această tehnologie este mai accesibilă decât altele, iar ecranele sunt plate și ușoare. Cu toate acestea, dezavantajul este că au tendința de a avea un timp de răspuns mai lent și pot fi puțin încețoșate.

QLED


QLED înseamnă quantum light emitting diode (diodă cuantică emițătoare de lumină), iar acestea reprezintă următoarea generație de ecrane după LCD. Ecranele QLED folosesc în continuare retroiluminarea, dar în loc de cristale lichide, acestea iluminează mai multe straturi de puncte cuantice. Acest lucru are ca rezultat culori mai vii și o luminozitate mai intensă. Prețurile televizoarelor QLED variază între cele ale modelelor LCD și OLED.

OLED


OLED este acronimul de la organic light-emitting diode (diode organice emițătoare de lumină); aceste ecrane conțin compuși organici care emit lumină atunci când sunt expuse la un curent. Acest lucru elimină nevoia de iluminare din spate și înseamnă o imagine cu un negru mai profund și un contrast general mai bun. Deoarece nu este nevoie de iluminare din spate, televizoarele OLED sunt mai subțiri și mai ușoare decât alte tipuri. Alte beneficii includ culori fantastice și timpi de răspuns rapid.

Partea proastă este însă că aceste ecrane sunt scumpe, iar intensitatea luminoasă a diodei scade în timp, ceea ce înseamnă o durată de viață mai scurtă în comparație cu alte tehnologii. Un alt dezavantaj al OLED este riscul de ardere a ecranului. Deși acesta este un scenariu puțin probabil, se poate întâmpla dacă, de exemplu, puneți pe pauză un film și uitați de el. Așadar, nu este surprinzător faptul că unele persoane preferă ecranele QLED sau chiar LCD, în ciuda faptului că OLED oferă cea mai bună calitate a imaginii.

Montare pe perete sau pe birou?


În funcție de cum preferați, puteți monta aproape orice model de televizor pe perete sau îl puteți așeza pe o masă folosind suportul furnizat… Dacă preferați un televizor montat pe perete, fiți conștient că accesul la prize poate fi dificil – dar nu trebuie să vă faceți griji că cineva vă va da jos de pe masă ultima achiziție.

Așezarea televizorului pe o masă este cea mai simplă soluție (și cea mai convenabilă dacă aveți nevoie să accesați porturile sale în mod regulat), dar asigurați-vă că suprafața este stabilă și suficient de mare pentru a împiedica copiii sau animalele de companie să doboare accidental ecranul. Unele modele de televizoare vin, de asemenea, cu suporturi de design; verificați dacă acestea sunt plăcute din punct de vedere estetic înainte de a le cumpăra.

Ce să căutați la un televizor smart? Caracteristicile esențiale


Deși toate televizoarele smart pot părea aproape identice într-un magazin, compararea detaliilor vă va ajuta să înțelegeți diferențele esențiale și să îl alegeți pe cel mai bun din lot.

Dimensiunea ecranului


Deși un ecran mai mare oferă o experiență de vizionare a televizorului mai captivantă, asigurați-vă că măsurați cât spațiu aveți înainte de a cumpăra. Dimensiunile ecranului se măsoară în diagonală, în inci.

Puteți converti dimensiunea în cm înmulțind acest număr cu 2,54.

Rezoluție


Dimensiunea televizorului trebuie întotdeauna luată în considerare împreună cu rezoluția acestuia. Rezoluția este, prin urmare, numărul de pixeli, egal cu numărul de pixeli în lățime înmulțit cu numărul de pixeli în înălțime.

Rezoluțiile tipice ale ecranului pentru televizoarele smart

  • HD, 1280×720 pixeli
  • Full HD (cunoscută și sub numele de FHD), care are 1920×1080 pixeli
  • Quad HD (cunoscută și sub numele de QHD sau 2K), care are 2560×1440 pixeli
  • 4K (uneori și mai precis numit UHD), care este de 3840×2160 pixeli
  • 8K, care are 7680×4320 pixeli și este cea mai mare rezoluție disponibilă pentru UHDTV.
  • Pentru orice dimensiune de ecran, o rezoluție mai mare înseamnă mai mulți pixeli și o calitate mai bună a imaginii. Dacă vedeți o singură cifră în definiții, aceasta se referă la marginea verticală a ecranului.

Frecvența de reîmprospătare


Frecvența de reîmprospătare a unui ecran se numește frecvență de împrospătare și se măsoară în hertzi (Hz). De exemplu, 60 Hz înseamnă că ecranul se reîmprospătează de 60 de ori pe secundă. Cu toate acestea, la 60 Hz, unele scene pline de acțiune pot apărea totuși puțin neclare. Un număr mai mare înseamnă imagini mai fluide, mai puțin ondulate; prin urmare, recomandăm modelele cu o rată de reîmprospătare de cel puțin 120 Hz.

Deși este greu de sesizat diferența cu ochiul uman, o rată de reîmprospătare rapidă este esențială pentru jucătorii competitivi, deoarece determină o latență de intrare mai mică.

Conectivitate


Atunci când cumpărați un televizor nou, numărul de porturi disponibile este adesea trecut cu vederea. Nu faceți această greșeală și asigurați-vă că veți putea conecta toate dispozitivele de care aveți nevoie. În mod ideal, ar trebui să aveți cel puțin trei porturi HDMI și cel puțin 2 porturi USB, iar un port audio optic poate fi, de asemenea, util. În mod ideal, cel puțin unele porturi ar trebui să fie amplasate pe partea laterală a televizorului pentru a fi ușor de accesat.

Calitatea sunetului


Având în vedere că televizoarele moderne devin din ce în ce mai subțiri, este o provocare să înghesui un set de difuzoare puternice oriunde în model. Cumpărați un difuzor separat și veți avea garantat un sunet mai bun de fiecare dată. Cu toate acestea, performanța sonoră a televizoarelor este îmbunătățită, iar această performanță mai mare face ca sunetul să fie mai plăcut.

Totuși, un sunet excelent nu se rezumă doar la decibeli; există și alte caracteristici importante, cum ar fi

Echilibru între bas, medii și înalte, fără ca vreuna dintre frecvențe să le domine pe celelalte
Dialog clar audibil
Bas bogat și plin
Un sentiment de separare între difuzoarele din dreapta și din stânga
Efecte sonore clare și cu efect

Caracteristici suplimentare


Acum cunoașteți toate caracteristicile esențiale de care aveți nevoie pentru un televizor smart excelent. Acestea fiind spuse, vă recomandăm să acordați atenție câtorva caracteristici suplimentare care vă pot îmbunătăți experiența de vizionare a programelor TV.

Comenzi


Aproape toate televizoarele smart au telecomenzi, dar unele au și ecrane tactile. Ambele sunt modalități convenabile de a naviga prin meniurile și conținutul televizorului dvs. Dacă nu doriți să plătiți mai mult pentru modelele cu ecran tactil, asigurați-vă că aveți butoane de control pe televizor – acestea pot fi utile în cazul în care lipsește telecomanda.

Aplicații


Aplicațiile disponibile pe televizorul dvs. depind de platforma pe care o alegeți. Cele mai frecvente sunt aplicațiile de streaming, așa că merită să faceți o listă cu serviciile de streaming preferate și să verificați disponibilitatea acestora. Televizorul dvs. inteligent poate include și alte aplicații utile, cum ar fi salvarea colecției media preferate, vizionarea de videoclipuri sau ascultarea de muzică.

Gama dinamică înaltă (HDR)


HDR este acronimul de la High Dynamic Range, o caracteristică Televizoarele cu această funcție oferă un contrast mai bun și culori mai vibrante. Cu toate acestea, impresia generală depinde de calitatea generală a modelului, de formatul acceptat și de faptul dacă conținutul pe care îl vizionați acceptă HDR.

Există trei formate HDR principale: HDR10, HDR10+ și Dolby Vision. Dintre acestea, HDR este cel mai larg acceptat de producători și de serviciile de streaming. Dolby Vision este cel mai avansat, dar disponibilitatea conținutului este încă limitată. HDR10+ este, din punct de vedere tehnic, foarte apropiat de Dolby Vision, dar are aceeași problemă.

Mărci precum Sony, LG și Hisense acceptă HDR și Dolby Vision în cele mai recente modele ale lor, în timp ce Samsung acceptă HDR10+.

Este posibil să fi întâlnit, de asemenea, acronimul HLG, care înseamnă hybrid log gamma. HLG combină HDR și SDR într-un singur semnal. HLG este suportat de majoritatea producătorilor de televizoare, dar disponibilitatea sa este în prezent limitată mai ales la transmisiunile în direct.

Diminuarea luminii de fundal


Diminuarea luminii de fundal permite televizoarelor LED să îmbunătățească contrastul în zonele întunecate prin atenuarea sau stingerea luminilor din spatele ecranului. Ca urmare, negrele par mai profunde și sunt vizibile mai multe detalii, în special atunci când vă uitați la televizor într-o cameră întunecată.

Există trei tipuri de atenuare a luminii de fundal:

Dimming local complet funcționează prin împărțirea LED-urilor de retroiluminare în zone și atenuarea acestora în funcție de necesități. Aceasta este cea mai bună și cea mai scumpă tehnologie disponibilă în prezent.
Reglarea luminii de fundal sau reglarea globală este cea mai bună și cea mai rentabilă metodă. Fiecare diodă de retroiluminare acționează ca o singură sursă de lumină, iar în timpul scenelor întunecate întregul ecran se întunecă.
Dimming-ul local cu iluminare pe margini se încadrează între cele două variante de mai sus și este cea mai frecvent utilizată tehnologie. Diodele de retroiluminare sunt în continuare împărțite în secțiuni, dar acestea sunt mult mai mari decât în cazul tehnologiei de atenuare locală completă. Contrastul este mai bun cu dimming global, dar nu la fel de bun ca în cazul dimmingului local complet.

Ambilight


Ambilight este o tehnologie proprie a televizoarelor Philips. Aceasta funcționează prin plasarea unei serii de lumini LED cu schimbare de culoare pe spatele televizorului pentru a ilumina peretele din jur. De exemplu, dacă vă uitați la emisiunea Planet Blue de pe BBC, peretele din spatele televizorului se va ilumina în nuanțe de azur și safir.

Unii utilizatori consideră că această funcție oferă o experiență mai captivantă. De asemenea, puteți crea o atmosferă specială în casă sau puteți surprinde oaspeții alegând setările de lumină pe care le doriți chiar și atunci când nu vă uitați la televizor.

Cele mai bune mărci de televizoare smart


Există destul de mulți producători de televizoare smart care concurează pentru banii dvs. în aceste zile. În funcție de bugetul dvs. și de caracteristicile preferate, vă recomandăm cinci mărci de top de pe piață.

Televizoare Samsung

Cea mai mare cotă de piață o deține în prezent Samsung, cu sediul în Coreea de Sud. Acesta oferă o gamă largă de televizoare, de la modele accesibile la modele de ultimă generație. Cu toate acestea, principala sa mândrie este tehnologia inovatoare a televizoarelor QLED, cu una dintre cele mai recente soluții de retroiluminare care se apropie cât mai mult de OLED.

Televizoare LG

LG este al doilea gigant în materie de televizoare care oferă o gamă largă de modele pentru toate bugetele și preferințele de vizionare a televizoarelor. Compania cu sediul în Coreea de Sud este cunoscută pentru excelentele sale televizoare OLED 4K și 8K, cu rate de reîmprospătare ridicate și caracteristici favorabile jocurilor.

Televizoare Sony

Sony este o companie japoneză care oferă o gamă de ecrane LCD și OLED. Seria lor Bravia are un procesor inovator. Acesta se concentrează pe optimizarea părților din ecran la care oamenii acordă cea mai mare atenție atunci când se uită la televizor.

Televizoare Hisense

Hisense este o companie chineză ambițioasă, care avansează cu îndrăzneală printre mărcile consacrate. Televizoarele lor avansate din punct de vedere tehnologic nu sunt încă comparabile cu modelele de vârf de gamă de la Samsung sau LG. Cu toate acestea, raportul preț-performanță este excelent, oferind o valoare remarcabilă pentru clienții cu buget redus.

Televizoare Philips

Philips este o companie olandeză care produce și comercializează o gamă largă de dispozitive electronice. Televizoarele lor smart nu sunt încă considerate lideri în domeniu, dar se mândresc cu câteva tehnologii și caracteristici unice, cum ar fi Ambilight.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

[PARERE] Review Xiaomi 13: în sfârșit un smartphone Xiaomi perfect?

Review Samsung Galaxy Z Flip5: Viitorul portabil

Review Huawei FreeBuds Pro 3: ține pasul cu concurența.

REVIEW Motorola Edge 40 Pro. Pret si disponibilitate in Romania.

Huawei Watch Ultimate Review: Pret si disponibiliate in Romania

Review cu pareri Roborock Q8 Max+.Pret si disponibilitate in Romania.

Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat in 2023

Google Pixel Tablet Review:Pareri,Pret si Disponibilitate in Romania.

Test, review si pareri Honor 90 Lite: Android 5G la un preț avantajos

TOP 4 cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior 2023

Review Jabra Elite 10 – Căști wireless cu ANC și încărcare wireless

Review Amazon Kindle Paperwhite: Un dispozitiv de lectură excelent cu pret accesibil.