Roborock S8 test si review. Pret si disponibilitate in Romania

Roborock S8 test si review. Pret si disponibilitate in Romania.

Obisnuiam sa mentionam brandul Roborock pur si simplu printre cei mai buni, in multe cazuri sunt pionierii tehnologici ai segmentului. S8 a ridicat din nou ștacheta puțin mai sus, oferind tot ce s-a făcut până acum modelul S6 MaxV, alături de funcțiile de recunoaștere a obiectelor. Nu în ultimul rând, este destul de puternic la curățarea murdăriei, și seamănă din ce în ce mai mult cu ceea ce se făcea cu mâna, este excelent la ridicarea murdăriei.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Roborock S8 – există ceva mai presus?

Cea de-a 8-a generație a lui Roborock a sosit sub numele de S8, iar întrebarea care mi-a venit imediat în minte a fost ce caracteristici noi ar putea fi adăugate instrumentului de curățare în comparație cu cea de-a 7-a generație a lui Roborock pe care am testat-o. Încă o dată, am reușit să trecem la nivelul următor, deoarece produsul moștenește o parte din capacitățile de recunoaștere a obiectelor de la produsul de top al generației anterioare, Roborock S6 Max V, împreună cu capacitățile software extravagante ale generației S7. Astfel, a rezultat un aspirator foarte puternic, iar S8 are și o variantă Pro Ultra, care poate goli și reumple automat lichidele.

Roborock S8 test si review. Pret si disponibilitate in Romania

Eu am avut versiunea de bază, care vine cu un simplu încărcător în cutie, împreună cu niște materiale de presă și instrucțiuni, dar nimic altceva, nici o perie cilindrică – numită oficial perie plutitoare -, nici o perie laterală, nici măcar un filtru HEPA . Din fericire, toate accesoriile sunt disponibile acum, așa că aruncați o privire aici. Nu m-as gandi prea mult la calitate si aspect, cuvantul top se poate aplica celor dintâi, dupa cum ati putut observa in cazul generatiilor anterioare, iar ultimul este la fel de ani de zile. Bineînțeles, ei adaugă întotdeauna un nou „ceva” sau o curbă care produce un efect de lumină-umbră, dar în general nu contează atât de mult, e doar bine să simți că este ceva nou.

roborock s8 comanda
9.6
Aspirator robot Roborock S8
PRO
 • Capabilitati de curatare superbe
 • Întreținere minimă necesară
 • Caracteristici inteligente
CONTRA
 • Probleme cu covoare groase
 • Scump

În partea de sus se află butoanele obișnuite de control cu ​​trei butoane, care nu sunt folosite de nimeni, iar aici este și recipientul pentru praf, iar recipientul cu apă, care este necesar pentru curățare, poate fi scos de jos. Pe „burtă” sunt lucruri mai interesante, așa că înclină-l pe spate. Se pot observa mai multe lucruri, pe de o parte, se folosește o perie fără silicon, ceea ce este păcat, și că S8 este echipat cu o perie dublu cilindru care se rotește una față de cealaltă, ceea ce permite capabilități excelente de curățare, de exemplu pe covoare. Platforma de mopping folosește obișnuita tehnologie VibraRise, care, cu mii de vibrații pe minut, freacă de fapt suprafața și aplică presiune pe podea, astfel încât este mai mult un mopping decât o ștergere.

S8 este echipat cu o perie dublu cilindru care se rotește una față de cealaltă

Mica gropiță din partea din față a fundului este un senzor cu ultrasunete care permite robotului să detecteze covoarele.

Acesta este folosit pentru a controla puterea de aspirare, deoarece S8 va atinge puterea maximă pe covoare, ceea ce înseamnă o putere de aspirare de 6000 Pa, ceea ce cred că este acum o valoare de top în clasa aspiratoarelor robot. Puteți vedea senzorii anti-cădere de jur împrejur, dar asta nu e nimic nou, au trecut vreo 5 sau 6 ani de când dispozitivele nu mai sar sinucigaș de pe scări. În față se află marea noutate, senzorul de detectare a obiectelor, despre care voi vorbi mai târziu, pentru că este un subiect mai important și fără aplicație este greu de înțeles cum funcționează.

În ceea ce privește parametrii tehnici, nu pot să vă spun prea multe lucruri noi. Și acesta are o baterie de 5200 mAh, curăță și el cam 180 de minute la rând, dar acest lucru este irelevant, deoarece până acum a fost la fel, iar toate aspiratoarele robot se încarcă singure și apoi se întorc acolo unde a lasat petrecerea. Toate folosesc un senzor LiDAR, S8 îl folosește pentru a cartografia casa, are o capacitate de urcare a pragului de 20 mm – chiar funcționează – deci elementele de bază bune nu s-au schimbat. Așa că nu e nimic de făcut decât să mergeți mai departe, să descărcați aplicația Roborock – eu nici măcar nu am folosit Mi Home – și să vă apucați de treabă!

senzor si camera

Roborock S8 – Poate că știe prea multe

Aplicația Roborock nu s-a schimbat prea mult de la ultima serie, ceea ce este bine pentru că își păstrează transparența și ușurința de utilizare. Este important de menționat faptul că există 3 puncte în dreapta sus care conțin funcții pe care le setezi o dată și cu care nu te mai joci, așa că merită să le dai jos, deoarece nu sunt necesare pentru funcționarea de zi cu zi.

Aceste opțiuni sunt după cum urmează:

 • Map Save (salvare hartă) – Deoarece instrumentul gestionează clădiri cu mai multe etaje, puteți seta aici dacă doriți să salvați 1 sau mai multe etaje. De asemenea, puteți salva hărțile astfel încât, dacă mutați dispozitivul într-o altă locație, să nu pierdeți harta anterioară. Ce este nou este că acum puteți edita aici planurile etajelor, nu doar pe cel care este activ în acel moment.
 • Schema și temporizarea – Când și cum se deplasează robotul și ce face într-o cameră poate fi variat după cum doriți.
 • Evitarea reactivă a obiectelor – Robotul învață elementele hărții și reacționează la obiecte în consecință (mai multe despre acest lucru mai târziu).
 • Curățarea covoarelor – Dacă să măriți puterea de aspirare, să curățați în profunzime covoarele și cum să le evitați dacă o faceți.
 • Curățarea podelelor – Modul anti-zgârieturi, robotul curăță mai puțin aspru.
 • Setări de sunet și limbă
 • Setările dispozitivului – Blocare pentru copii, iluminare cu LED-uri aprinsă și oprită, modul DND, setarea „timp mort” de încărcare, hartă offline.
 • Alte setări – telecomandă, partajare, istoric de curățare, actualizare firmware (se poate face automat) etc.
optiuni

După cum puteți vedea, există un fel de „pre-parametrizare” de curățare pe baza căreia funcționează S8, dar veți fi ghidat prin acest proces în momentul în care descărcați aplicația și ridicați dispozitivul. Câteva lucruri pe care le-aș evidenția, unul este setarea pentru animale de companie, care face robotul mai precaut. Celălalt este că evitarea obiectelor funcționează prin marcarea pe hărți a oricăror obstacole pe care crede că le-a detectat și pe care altfel le-ar evita, cum ar fi pantofii, picioarele lămpilor și altele asemenea, iar acesta se descurcă bine cu acestea.

Dimpotrivă, cu cablul USB independent, care, însă, este încă înghițit, așa că tehnologia nu este bună exact acolo unde ar fi cu adevărat utilă.

aplicatia roborock

Mai greseste ocazional la lucruri, cum ar fi excrementele inexistente ale câinelui din mijlocul camerei, pentru că nu am câine. Dar există o funcție mișto, „capcana”, care funcționează prin măsurarea înălțimii mobilei de la podea și evitarea locurilor prea înguste, pentru a nu se bloca. Iar încărcarea în afara orelor de vârf înseamnă că se poate încărca și pe „curent de noapte”, care în unele tări costă cam la jumătate față de ziua.

Funcțiile de curățare au fost, de asemenea, îmbunătățite mult, în special evitarea zonelor nedorite.

De asemenea, acest robot ridică și placa mopului când ajunge la tapițerie, dar le poate evita cu ușurință dacă este necesar. Acest lucru este cel mai util pentru covoarele cu părul lung, cu părul zbârlit, astfel încât S8 să nu se blocheze pe ele. Există, de asemenea, o versiune în care le poate curăța lin, ceea ce este util pentru covoarele de cauciuc, de exemplu. Deoarece locația covoarelor este marcată și pe hartă cu ajutorul senzorului cu ultrasunete, dacă porniți modul „curățare profundă a covoarelor”, acesta va reveni la covoare ca loc de pelerinaj după curățare și va trece peste ele o dată cu putere maximă de aspirare. În practică, însă, acest lucru nu este atât de complicat precum este descris, totul se întâmplă automat.

Navigând înapoi la ecranul de pornire al aplicației, aici puteți configura complet harta, puteți împărți totul, îl puteți umple cu zone fără ștergere, zone interzise, ​​pereți virtuali – folosesc termenul perete invizibil – o să vă fie rău până la sfârșit, sunt atât de multe posibilități. De exemplu, există 4 moduri diferite de mopping, pe care nu mi le mai amintesc de dinainte, de la rapid la deep+ options, care permit o curățare din ce în ce mai temeinică. De exemplu, există 4 moduri diferite de mopping, pe care nu mi le amintesc de dinainte, de la rapid la deep+ options, care îți permit să cureți din ce în ce mai temeinic. Desigur, volumul de apă și puterea de aspirare pot fi ajustate pentru fiecare cameră, dar cu atât de multe opțiuni, te poți pierde sau plictisi rapid cu reglarea.

Modul de hartă 3D pe care l-am mai văzut pe alte dispozitive – 360 S10 – a fost inclus și aici, este mai mult un exercițiu estetic de deget pentru companie, arată bine și arată obiectele, dar atât, nu sunt prea multe de variat. Ceea ce este drăguț la S8 este că poți roti harta și mări detaliile, astfel încât să poți vedea dacă robotul s-a rățăcit în interiorul casei tale în timp ce folosește LiDAR..

La final rămân capacitățile de curățare, care din nou, sunt super, dar toate dispozitivele din seria S de la Roborock sunt foarte puternice la acest capitol.

Începeți cu împachetarea, astfel încât să aibă sens. Apoi dezlănțui spiritul care trăiește în robot și îndepărtează perfect tot ce se încadrează în categoria „murdărie de zi cu zi”. Începeți prin a face curățenie pentru a da un sens la toate acestea. Apoi dezlănțuiți fantoma rezidentă a mașinii și aceasta se pricepe de minune la curățarea a tot ceea ce intră în categoria „mizerie zilnică”. Evident, nu va curăța un tort aniversar aruncat pe podea, dar va curăța o amprentă murdară. De asemenea, pot exista zone rămase „nelucrate” dacă setați evitarea la foarte sensibil, dar dacă activați totul, Roborock S8 chiar curăță uimitor de bine. Cu toate acestea, aș putea totuși să mă joc dacă aș vrea, de exemplu cu tava pentru pantofi, care este încă suficient de înaltă pentru a fi ascunsă de senzorul de evitare, dar suficient de joasă pentru ca roata robotului să se blocheze în margine. După un timp, aceasta va reuși să iasă, dar trebuie să se lupte pentru a ieși.

Evident, tehnologia nu va fi niciodată 100% și nici nu se așteaptă să fie, dar s-a îmbunătățit foarte mult în ultimii ani.

Am încercat-o în total în trei case diferite, în casa mea, într-un loc cu un covor cu păr lung și într-o a treia cu o pisică. S-a comportat bine peste tot, dar animalele de companie se sperie de el ca de foc. La fel cum scăparea părului și a blănii este o problemă, Shunzao Z15, de exemplu, rezolvă acest lucru prin tăierea lor în timp ce curăță. Iar Roborock S8… nici vorbă, dar capătul periei cu role poate fi tras în jos pentru a îndepărta firele de păr dintr-o singură mișcare. Mai bine decât nimic, dar e loc de îmbunătățiri.

PRO
 • Calitate și Design excelent
 • Construcția hărților devine din ce în ce mai avansată și complexă
 • Recunoașterea obiectelor a devenit mai dezvoltată și este deja destul de bună la evitarea obstacolelor
 • Nu trebuie să te joci prea mult cu el, îl pui la punct și își face treaba
CONTRA
 • Scump
 • Părul de pisică împrăștiați nu sunt prietenii tăi
 • Foarte rar, dar am putut să-i întrerup funcționarea

Rezumat


Nu știu care este pragul de toleranță pentru prețurile aspiratoarelor robot, dar 3300 RON este mult, și asta nici măcar nu este versiunea dock. Cu toate acestea, toate aceste dispozitive tind să scadă rapid în preț și nu cred că acesta va fi diferit. De fapt, singurul neajuns la care mă pot gândi este de ce perii laterali nu sunt din silicon, pentru că aceștia se strică mult mai greu, dar asta e tot. În afară de asta, face tot ce poate face, nu am simțit niciun neajuns. Inteligent, curăță pentru o lungă perioadă de timp, temeinic, cinci stele.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google Pixel Tablet Review:Pareri,Pret si Disponibilitate in Romania.

Review Motorola Moto G54 5G Power Edition: un telefon cu baterie uriașă și cameră bună

Mini Review Xiaomi Watch 2 Pro: Preț și disponibilitate în România.