oneplus-11-5g produs

OnePlus 11 Review detaliat în limba română 

OnePlus 11 Review detaliat in limba romana, unde vei afla raspunsuri la intrebarile tale. Telefonul emblematic al OnePlus pentru 2023 a renunțat la numele „Pro”, a înăsprit experiența și oferă o experiență stelară (în mare parte).
În ultimii doi ani au existat întrebări și confuzii cu privire la evoluția imaginii de marcă a OnePlus. Cândva, începătorul îndrăzneț cu telefoane fenomenal de bune, OnePlus este acum în totalitate un sub-brand al Oppo, lansând tot felul de dispozitive.

Chiar și în gama sa de flagship-uri a trecut de la lansarea modelului 10 Pro cu toate dotările – inclusiv încărcare wireless – la lansarea modelului 10T cu doar câteva clopote și câteva fluiere, până la cea mai recentă creație: OnePlus 11. Denumirea Pro a dispărut, iar – ca dispozitiv – împrumută elemente de la ambele telefoane anterioare pentru a crea un dispozitiv care este ceva de genul unui mijloc fericit de flagship.

Pro’s
  • Display fantastic, luminos, cu refresh lină
  • Software personalizabil și fără bloat
  • Sistem puternic de triple camera
  • Încărcare foarte rapidă
Con’s
  • Îndoieli cu privire la durabilitatea sticlei, pare să se zgârie ușor
  • Rezultatele foto de la aparatul foto sunt adesea cu contrast puternic/întunecate
  • Fără încărcare wireless

Îl folosim de câteva săptămâni și avem câteva gânduri de împărtășit.

Design OnePlus 11


163,1 x 74,1 x 8,5 mm – 205 g
Gorilla Glass Victus față – Gorilla Glass 5 spate
Rezistență la praf/apă IP64 – Culori verde sau negru
Călătoria de autodescoperire a OnePlus din ultimii doi ani a văzut compania eliminând, adăugând și lăsând caracteristici pe telefoane fără un sens definitiv al direcției. Cel puțin așa se întâmplă dacă incluzi OnePlus 10T în poveste, cu lipsa glisorului de alertă și a camerei selfie decupată central.

oneplus-11-5g produs
oneplus-11-5g


Călătoria pare un pic mai clară atunci când te uiți la pașii dintre OnePlus 9 Pro și OnePlus 11 de astăzi, incluzând 10 Pro în această narațiune. Din față, nu s-au schimbat prea multe, cu excepția unei subțieri a marginilor din partea superioară și inferioară a ecranului. Avem un ecran similar cu margini curbate de câțiva ani.

De asemenea, are o dimensiune, o grosime și o greutate similare, ceea ce înseamnă că poate fi puțin incomod de ținut cu o singură mână. Cel puțin așa este dacă vă faceți un obicei din a sprijini telefonul pe degetul mic. Ținerea telefonului în acest mod poate induce o oarecare tensiune și, de asemenea, face dificilă atingerea elementelor din colțurile superioare ale ecranului.

Dupa cum vedeti din acest Review OnePlus 11, evoluții mai mari se văd pe partea din spate, unde OnePlus a trecut de la o carcasă dreptunghiulară mică și îngrijită pentru camerele foto de pe 9 Pro, la un pătrat mare și lucios pe 10 Pro și – pentru 11 – a devenit un „Black Hole” circular masiv. Acesta este – apropo – numele companiei pentru designul unității de cameră.

Este o insulă imensă, rotundă, pe spatele telefonului, cu o suprafață lucioasă, strălucitoare și cu logo-ul Hasselblad în față și în centru. Insula în sine are o placare din oțel inoxidabil care se întinde până în lateral, unde se unește cu rama din aluminiu. O ramă care – spre deosebire de cea a modelului 10T – include comutatorul glisant de alertă, pentru a comuta cu ușurință între modurile sonerie, vibrație și silențios.
Este o priveliște binevenită pentru toți cei care au folosit telefoane OnePlus de-a lungul anilor și au apreciat simplitatea acestei acțiuni. Există ceva foarte satisfăcător în a avea un comutator fizic pentru activarea/dezactivarea unei funcții.

OnePlus 11 Mod Silent
OnePlus 11 Mod Silent

O decizie ușor derutantă din partea OnePlus în acest an este retrogradarea impermeabilității. OnePlus 10 Pro avea rezistență la apă și praf IP68, egalând flagship-urile de mare renume de pe piață în ceea ce privește rezistența la umiditate certificată. Modelul 11 a dat lucrurile puțin înapoi. Este IP64, ceea ce înseamnă că nu este certificat pentru scufundare în apă, dar poate face față fără probleme la stropi/ploaie.
Aceasta nu este singura zonă discutabilă nici în ceea ce privește durabilitatea. Am testat propria noastră unitate timp de 2-3 săptămâni înainte de lansare. De obicei, în acest interval de timp, telefoanele nu ar fi adunat în mod obișnuit urme sau zgârieturi majore, în special telefoanele cu Gorilla Glass Victus pe partea frontală. Și totuși, OnePlus 11 al nostru a adunat deja o serie de urme în colțurile în care intră în buzunar și o zgârietură mai lungă și mai vizibilă pe mijlocul ecranului.

Nu i-am aplicat telefonului niciun tratament special și – la fel – nu l-am tratat diferit față de orice alt telefon de analiză și, cu toate acestea, urmele sunt mult mai vizibile decât orice alt telefon pe care l-am testat în ultimele 12 luni sau mai mult. Dacă doriți sfatul nostru, vă sugerăm să lăsați folia protectie de ecran preaplicat.

OnePlus 11 cu folie de protectie din fabrica
OnePlus 11 cu folie de protectie din fabrica

În ceea ce privește finisajul din spate, textura depinde foarte mult de culoarea pe care o alegeți. Modelul negru are sticlă mată și texturată pe spate. Nu am numi-o aspră, dar cu siguranță are o textură aderentă care nu este complet netedă. Modelul verde – pe de altă parte – are un exterior din sticlă lucioasă. Am bănui că acesta este destul de alunecos, având în vedere finisajele similare pe care le-am folosit de la ei în trecut.

Vestea bună este că niciunul dintre cele două nu va arăta amprentele digitale atât de ușor. Modelul negru nu are tendința de a le prinde deloc datorită texturii mai aspre, iar stratul de difuzie a luminii de sub suprafața lucioasă a modelului verde înseamnă că nici pe acesta nu sunt atât de vizibile.

Display și software OnePlus 11 5G


Display AMOLED LTPO3 de 6,7 inchi – rezoluție 1440 x 3216 – 525 ppi
Ratele de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz – afișaj mereu activ de 1 Hz
OxygenOS 13 bazat pe Android 13
În ultimii ani, cele mai mari progrese în tehnologia de afișare mobilă – în afară de afișajele pliabile flexibile evidente – au fost toate în jurul ratelor de refresh adaptive. Într-un timp relativ scurt, am văzut ecrane care au adoptat rate de refresh de 120 Hz și, de asemenea, au încorporat capacitatea de a se adapta de la rate de refresh foarte mici la rate foarte mari. Până în punctul în care – după 2022 – nu se mai puteau face prea multe pentru a le îmbunătăți.

Panoul LTPO de a treia generație din OnePlus 11 este o dovadă în acest sens și este în mare măsură o actualizare incrementală față de OnePlus 10 Pro. Acesta are aceeași rezoluție QuadHD+, luminozitate maximă similară și compatibilitate cu conținutul HDR10+ și Dolby Vision. La fel ca OnePlus 10 Pro, acesta poate trece de la 1 Hz la 120 Hz și la frecvențe de cadre intermediare, ajustându-se în funcție de conținutul de pe ecran.

Galaxy S23 vs OnePlus 11Galaxy S23 vs  OnePlus 11
Galaxy S23 vs OnePlus 11

În ceea ce privește panoul de a treia generație, acesta diferă prin faptul că își ajustează rata de cadre mai rapid și mai eficient decât generația anterioară. S-ar putea să nu observați niciodată această diferență cu ochiul liber, dar ideea este că, prin reducerea timpului de ajustare, se reduce consumul de procesare și de baterie. Nu putem spune că este deosebit de vizibil nici pe acest front, dar mai multe despre durata de viață a bateriei mai târziu.

Afișajul în sine – sau părțile pe care le puteți vedea cu adevărat – este la fel de impresionant cum a fost pe telefoanele Android de top în ultimii doi ani. Este un panou mare, luminos și vibrant, pe care este o plăcere să privești tot felul de conținut. Culorile ies cu adevărat în evidență, dar nu se simt niciodată exagerate sau suprasaturate. Cu rezoluția QuadHD activată, textul și detaliile sunt, de asemenea, foarte clare și precise. Totuși, va trebui să schimbați această opțiune dacă o doriți, deoarece este setată implicit la FullHD+ (pentru a economisi bateria).

În trecut, afișajele AMOLED de la OnePlus au fost un pic prea dornice să forțeze roșul și portocaliul, în ușor detrimentul afișajului. Cu cel mai recent, acest lucru nu pare să fie o problemă. Suportul gamei de culori este foarte larg, cu multă profunzime și luminozitate. Nu este nici acel aspect plat și steril care le place unora. Este atrăgător și atractiv.

Pentru cei cărora le place să ajusteze culorile, există o opțiune în cadrul software-ului pentru a face acest lucru. Opțiunile de calibrare din cadrul setărilor de afișare înseamnă că puteți alege dintr-o serie de profiluri de culoare diferite, care includ modul standard al industriei Display P3 și un mod „strălucitor” pentru o abordare ușor diferită față de modul implicit „viu”. Dacă doriți să fie un pic mai discret, puteți, de asemenea, să alegeți „natural” și să reglați cursorul de căldură în funcție de preferințele dumneavoastră.

Display OnePlus 11 5G
Display OnePlus 11 5G

O zonă care uneori trece neobservată – pentru că nu este ceva ce ați observa adesea – este reglarea automată a luminozității. Acesta a fost un punct forte al OnePlus/Oppo în ultimii ani, iar OnePlus 11 oferă din nou rezultate. Atunci când nivelul de lumină se schimbă în jurul tău, ecranul ajustează rapid și fără probleme luminozitatea. Nu este săltăreț, ci pare să se întâmple în timp real, în mod natural, atunci când aveți nevoie. Nu a trebuit să reglăm manual luminozitatea deloc de când am configurat telefonul.

Singurul aspect cu adevărat negativ este faptul că ecranul este curbat pe margini și, prin urmare, cu anumite conținuturi, acesta se poate distorsiona/înfășura puțin în jurul acestor margini, ceea ce uneori pătează experiența de vizualizare.

Există și o mulțime de alte caracteristici ale afișajului, multe dintre ele fiind integrate în ultimii doi ani. Funcții precum „afișajul în tonuri naturale”, care ajustează balanța de alb pentru a se potrivi cu iluminarea ambientală din cameră, sau modul „confort pentru ochi”, care elimină multă lumină albastră.

Personalizarea sistemului de operare

Personalizarea trece prin miezul software-ului OnePlus în ansamblu și – deși este, în mod realist, o bifurcație a ColorOS 13 de la Oppo – există multe lucruri care să vă placă în ceea ce privește versiunea companiei asupra Android.

De exemplu, în meniul „Imagini de fundal și stil” puteți schimba imaginea de fundal și puteți seta culori de accent în interfață pentru a se potrivi cu aceasta. Puteți modifica și personaliza afișajul permanent, care reduce acum rata de reîmprospătare la doar 1hz.

Puteți personaliza complet pictogramele aplicațiilor, inclusiv forma, dimensiunea și etichetarea. Chiar și elemente precum umbra derulantă a setărilor rapide pot fi personalizate, precum și fontul sistemului, animația amprentei digitale și iluminarea marginilor care pulsează atunci când apare o notificare.

Și asta este doar aspectul. OnePlus folosește sistemul de sunet pentru notificări de la Oppo care – cu opțiunea „melodie” selectată – poate asigura că nu veți primi doar același tip de sunet care se repetă atunci când aveți mai multe notificări care sosesc simultan. În schimb, acesta folosește instrumentul ales pentru a crea un model de note, redând o frază simplă în loc de exact același „ding ding” de fiecare dată.

În ciuda acestor extra și a faptului că interfața, în general, este destul de diferită de platforma Android stock utilizată pe dispozitivele Pixel, Sony și Motorola, atingerea ușoară a software-ului este încă clar prezentă. Nu există nicio aplicație preinstalată inutilă, iar interfața alunecă ușor sub deget.

Performanță și baterie OnePlus 11 5G

Procesor Snapdragon 8 Gen 2 – 8GB/128GB sau 16GB/256GB
Baterie de 5000mAh – încărcare rapidă SuperVOOC de 100W
Am făcut deja aluzie la fluiditatea și la caracterul receptiv al telefonului. Este o caracteristică de bază a telefoanelor OnePlus. Întreaga identitate de marcă a companiei este înfășurată în jurul ideii de a avea un telefon „rapid și fluid”. Afișajul de 120 Hz, asociat cu o experiență software fluidă și ușoară, se combină cu un procesor de top pentru a oferi (probabil) cea mai rapidă și cea mai lină experiență de telefon pe care o puteți obține.

Nu doar procesorul a înregistrat o creștere a performanței în acest an, ci și distribuția de suport formată din memoria RAM și stocarea SSD a fost îmbunătățită. Se spune că memoria RAM LPDDR5X oferă o creștere de 31% față de memoria RAM utilizată pe OnePlus 10 Pro, în timp ce vitezele de citire/scriere pe stocarea bazată pe UFS 4.0 s-au dublat cel puțin.

OnePlus-11-performanta
OnePlus-11-performanta

Toate aceste elemente combinate înseamnă că practic fiecare parte a experienței telefonului este asigurată rapid. Fie că este vorba de încărcarea aplicației camerei foto, de descărcarea și instalarea de jocuri sau de pornirea jocului tău preferat cu o grafică intensă. Nu sunteți nevoiți să așteptați. Ca un bonus, am simțit rareori că se încălzește – cu excepția cazului în care a fost conectat la priză pentru a se încărca rapid.

Durata de viață a bateriei este și ea solidă, bateria de 5000 mAh din interior fiind mai mult decât capabilă să reziste până la sfârșitul unei zile aglomerate. Nu am avut niciodată senzația de a fi spulberat de performanțele sale, dar a fost fiabilă și rareori ne-a îngrijorat.

Partea bună este că – datorită încărcării SuperVOOC de 100W – nu a trebuit să ne gândim prea mult la durata de viață a bateriei. De multe ori nu îl conectam noaptea și așteptam doar până când ajungeam la nivelul de 19%, când pictograma bateriei devine roșie, și apoi îl conectam. De obicei, acest lucru se întâmpla la aproximativ o zi și jumătate după ultima încărcare completă.

Deoarece este atât de rapidă, o puteam conecta la priză timp de 10-15 minute și astfel ajungeam din nou la un nivel de 75 %. De fapt, o încărcare completă de la 1% ar dura doar 25 de minute.

Dacă, totuși, nu întrerupeți niciodată rutina de încărcare pe timp de noapte, puteți face acest lucru în siguranță, știind că optimizatorul de încărcare a bateriei intervine automat pentru a se asigura că nu se încarcă prea repede și prea mult timp. La fel ca și alte smartphone-uri moderne, acesta va încărca rapid primele 80%, apoi se va asigura că ultimele 20% sunt realizate înainte de a vă trezi.

Această funcție inteligentă funcționează și în sens invers. Astfel, dacă conectați telefonul la priză în mijlocul zilei, atunci când acesta se descarcă, acesta va presupune că doriți o reîncărcare rapidă și vă va oferi o încărcare rapidă. Am avut câteva zile în care s-a descărcat chiar înainte de a ieși din casă, așa că am putut să îi dăm 10 minute de încărcare rapidă și a fost gata de plecare pentru restul zilei (și chiar mai mult).

Camera OnePlus 11 5G

Specificatii:
50MP principală – IMX890 – OIS – F/1.88
48MP – IMX581 – EIS – ultrawide – 115 grade
32MP – IMX709- teleobiectiv/portret cu zoom 2x

Eforturile OnePlus în materie de camere foto s-au îmbunătățit în ultimii doi ani, iar cu OnePlus 11 credem că firma a livrat cel mai complet pachet de până acum. Nu se găsesc nicăieri lentile de doi bani. Asta înseamnă că nu există camere ultrawide slabe, camere macro sau de adâncime de rezoluție redusă acolo pentru umflat cifre. Fiecare cameră are rolul său și fiecare are un senzor mai puternic decât am văzut la modelele anterioare.

OnePlus 11 Ultrawide
OnePlus 11 Ultrawide

Ceea ce ne-a impresionat cel mai mult la sistemul de camere – totuși – a fost camera selfie din partea din față a telefonului. Pare un loc neobișnuit pentru a începe, dar în trecut, rezultatele camerelor selfie de la OnePlus au fost atât de aspre, cu un contrast puternic și prea netezit. OnePlus 11 a rezolvat acest lucru și a schimbat situația.

Indiferent dacă fotografiați în modul foto obișnuit sau în modul portret de la camera frontală, rezultatul este o fotografie care arată mult mai naturală decât cele anterioare. Selfie-urile – cel puțin pentru tonul de piele al acestui tester – arată foarte realist, dar prezintă totuși suficientă vivacitate și culoare pentru ca fotografia să nu pară plictisitoare.

OnePlus 11 Carea
OnePlus 11 Carea

Totuși, detectarea marginilor nu este perfectă, lucru cu care se confruntă și camerele din spate, confundând adesea elementele subiectului cu fundalul și estompându-le. Crengile copacilor, firele de păr rătăcite și gluga de pe hanoracul nostru preferat au căzut victime acestei tendințe de a greși.

Utilizând camerele din spate în modul portret, puteți comuta între așa-numitul „obiectiv portret”, care este camera cu zoom 2x, și o fotografie „largă”, utilizând camera principală. De asemenea, aveți posibilitatea de a regla manual efectul de adâncime a câmpului. Cu acesta setat la cea mai puternică valoare, are un aspect de stratificare artificială. Uneori, detectează greșit marginile, dar, în general, face o treabă bună în ceea ce privește separarea subiectului de fundal, mai ales dacă este vorba de o persoană.

Camera principală echipată cu OIS oferă imagini clare, cu detalii bune și adâncime naturală. Cu un nivel bun de lumină, viața vegetală din exterior arată vibrant, cu culori puternice, iar dacă nu ar fi fost vorba de o oarecare supradimensionare și de o performanță HDR slabă, ar fi fost un sistem fantastic.

Adesea, imaginile sunt livrate cu sentimentul că expunerea și luminozitatea ar putea fi puțin mai mari, pentru a ridica umbrele și a opri culorile prea întunecate pe alocuri. De asemenea, am constatat deseori că, în cazul unor niveluri de lumină contrastante – ceruri strălucitoare/lumină care se reflectă pe obiecte – HDR-ul nu a făcut suficient pentru a le uniformiza. În schimb, se obținea o imagine cu un contrast prea puternic, cu acel aspect de claritate artificială și umbre întunecate care împiedică obiectele să arate cu adevărat realiste.

Cu toate acestea, camera cu zoom vă oferă o bună versatilitate, oferind un zoom digital de până la 20x. Este adevărat că nivelul de claritate și de detaliu scade destul de mult în momentul în care ajungeți la limita de 20x, dar nu este îngrozitor și este mai mult decât utilizabil atunci când este nevoie să vă apropiați de acțiune.

Aceleași caracteristici de culoare și contrast sunt observate în aproape orice condiții atunci când fotografiați în modul automat implicit. Fotografierea în interior, cu lumină mai slabă, oferă imagini ușor întunecate, cu un contrast ridicat, dar cu niveluri bune de detalii pe zonele focalizate. Chiar și blana animalului nostru preferat de companie felină a arătat bine din punct de vedere al detaliilor, iar aceasta poate fi deseori o textură problematică pentru procesarea de către camerele smartphone.

Pe timp de noapte – utilizând fie modul automat, fie modul „noapte” – este aceeași poveste. Există o senzație că zonele întunecate sunt prea întunecate și că ar fi bine să fie puțin ridicate pentru a arăta mai multe detalii și texturi, în timp ce întunericul care contrastează cu zonele luminoase creează un aspect similar, cu un contrast puternic și o supradimensionare nefirească.

Partea pozitivă a tuturor acestor lucruri este că, atunci când comparați imaginile de la toate cele trei camere, OnePlus a făcut o treabă decentă pentru a se asigura că rezultatele se potrivesc cel puțin în ceea ce privește culoarea, contrastul. Așadar, este un produs final foarte consistent.

Concluzie


În ceea ce privește performanța de zi cu zi, OnePlus 11 5G este cea mai completă experiență de telefon flagship OnePlus pe care compania a oferit-o până acum. Ecranul este cu adevărat fantastic, cu detalii, culori și rate de refresh excelente, telefonul este rapid, are un software excelent fără bloat și o încărcare foarte rapidă.

Dacă nu ar fi fost îngrijorarea noastră cu privire la ușurința cu care se zgârie sticla de pe ecranul curbat și la rezultatele ușor contrastante ale camerelor foto, ar fi fost aproape perfect. Dacă vă gândiți să-l cumpărați, vă recomandăm foarte mult să vă uitați și la cea mai recentă familie Google Pixel. Cel mai mic dintre cele două oferă un ecran plat, în plus, ambele telefoane Google sunt, de asemenea, mai rezistente la apă și praf și au rezultate mai bune ale camerelor foto, iar prețurile nu sunt prea diferite între cele trei.

Totuși, ca produs de sine stătător, sunt puține cele care oferă experiența oferită de OnePlus la acest preț. Combinația sa de software fluid, fără bloat și personalizabil și garanția a patru actualizări majore de software, înseamnă că nu va fi grozav doar pentru unul sau doi ani, dar ar trebui să vă dureze o perioadă bună de timp. Dar, dacă tendința actuală de a aduce mici îmbunătățiri incrementale dispozitivelor continuă în următorii ani, s-ar putea să nu doriți să îl actualizați oricum.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat

[PARERE] Review Xiaomi 13: în sfârșit un smartphone Xiaomi perfect?

Test si pareri Huawei Watch GT 4-Smartwatch elegant cu senzația de déjà vu

Recenzie Philips OneBlade 360 QP4631/65 pentru bărbierit și unde să-l găsești la cel mai mic preț.

Huawei P60 Pro Test si Review- în primul rând camera foto, în al doilea rând telefon

Review Oppo Reno 8 Pro si Reno 8 in limba Romana. Test si pareri.

Cele mai ieftine cauciucuri de iarna noi: cum sa le alegi si unde sa le cumperi

TOP 3 cele mai bune trambuline in 2023. Ghid de cumparaturi.

Lifebox Păreri: Cum să Mâncăm Corect Când Nu Avem Timp

Review cu Benchmark Palit GeForce RTX 4060 Ti DUAL 8GB. Pret si disponibilitate.

Testul umidificatorului Levoit Dual 100. Merita fiecare banut.

TOP 3 Cele mai bune aspiratoare de mână 2023. Pareri si ghid de cumpărare.