TOP 4 cele mai bune camere de supraveghere pentru exterioar 2023

TOP 4 cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior 2023

Doriți să creșteți protecția casei sau a afacerii dvs. împotriva hoților? În prezent, camerele de supraveghere exterioare reprezintă cea mai bună soluție pentru protejarea locuințelor și a spațiilor, permițându-vă să monitorizați orice zonă de intrare, curte sau grădină. Există multe modele diferite pe piață și poate fi dificil să o alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine. În acest articol, vă vom oferi un ghid util pentru cele mai bune camere de supraveghere în aer liber și vă vom prezenta câteva dintre cele mai bune.

Cameră de supraveghere pentru exterior TP-Link Tapo C310


TP-Link Tapo C310 este un model care a fost proiectat pentru a fi extrem de rezistent la intemperii, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea în exterior.

banner
Cameră de supraveghere pentru exterior TP-Link Tapo C310
Cameră de supraveghere pentru exterior TP-Link Tapo C310

Deși poate fi folosită și în interior, modelele anterioare TP-Link Tapo ar trebui să fie suficiente pentru asta, în plus, acestea oferă caracteristici similare la un preț mai mic. Prin urmare, modelul C310 este recomandat în special pentru utilizarea în exterior. În ceea ce privește caracteristicile, găsim din nou similarități în ceea ce privește detectarea mișcării și comunicarea bidirecțională (microfon).

Unde vedem variații este în modul în care se conectează la internet, cu posibilitatea de conectare prin rețele wireless sau prin cablu.

De asemenea, este disponibilă în rezoluții de 3MP și 4MP. Un alt aspect de luat în calcul este că nu se poate manipula camera de la distanță, dar poate fi reglată manual.

Avantaje
 • Poți alege să conectezi camera la internet prin cablu de rețea sau prin wifi.
 • Captează imagini foarte clare chiar și în întuneric total (LED-uri cu infraroșu).
 • Permite înregistrarea continuă și întreruptă 24 de ore pe zi.
 • Rezistă la praf și umiditate (certificat IP66).
Dezavantaje
 • În ciuda faptului că este o cameră de exterior, nu acceptă conexiuni PoE.
 • Mișcarea obiectivului este manuală, cu o gamă mică de mișcare.

Camera de supraveghere Xiaomi Mi Camera 2K


Dacă sunteți în căutarea unei camere de supraveghere practice și accesibile de la Xiaomi, Xiaomi Mi Home Camera 1080p Magnetic Mount este o alegere excelentă. Având în vedere calitatea sa, prețul este considerat a fi foarte prietenos.

Camera de supraveghere Xiaomi Mi Camera 2K
Camera de supraveghere Xiaomi Mi Camera 2K

Are o rezoluție Full HD 1080p și poate capta imagini indiferent de ora din zi, datorită vederii pe timp de noapte. Obiectivul său ultraangular oferă un câmp vizual de 170˚, ceea ce vă oferă o acoperire completă a zonei în care plasați dispozitivul.

Spre deosebire de alte camere de securitate de pe piață, această cameră are o structură magnetică care vă permite să o amplasați oriunde fără niciun efort. Și pentru că este foarte rezistentă la praf și apă, o puteți instala chiar și în grădină sau în garaj.

În plus, datorită microfonului și difuzorului încorporat, puteți comunica cu persoana aflată de cealaltă parte a camerei, astfel încât să puteți avertiza un hoț sau să certați un vecin care se furișează în grădina dvs.

Avantaje
 • Captează 20 de frame-uri pe secundă
 • Dispune de un senzor de mișcare inteligent care detectează mișcările ciudate, reducând în mod eficient alarmele false
 • Design rotund, minimalist
 • Poate fi controlată de pe dispozitivul dvs. mobil inteligent
 • Rezistență garantată, cu certificare IP65
 • Luminile LED de 940 nm permit camerei să capteze imagini chiar și atunci când este complet întuneric
Dezavantaje
 • Software-ul camerei ar putea fi îmbunătățit

Kit supraveghere video eufyCam 2 Pro


Când vine vorba de securitatea locuinței, eufy este cu ușurință unul dintre cele mai bune branduri de pe piață, și asta pentru că plătești o taxă unică pentru toate caracteristicile de care ai nevoie. Nu există niciun pachet de abonament lunar care să ofere mai mult spațiu de stocare în cloud sau funcții suplimentare care par a fi incluse în prețul inițial. Kitul de 2 camere eufyCam 2 Pro este scump, dar merită din două motive: este fantastic și trebuie să plătești compania o singură dată și atât.

Kit supraveghere video eufyCam 2 Pro
Kit supraveghere video eufyCam 2 Pro

Acest sistem de securitate vine cu două camere (toate eufyCam 2 Pro) și un eufy HomeBase 2 pentru a putea sincroniza toate camerele și a face sistemul compatibil cu Apple HomeKit. Fiecare cameră are funcții avansate de vedere pe timp de noapte și o rezoluție 2K, dar cu HomeKit puteți afișa doar rezoluția 1080p.

Deoarece toate eufyCam 2 Pro sunt rezistente la intemperii IP67, puteți utiliza aceste camere atât în exterior, cât și în interior; depinde de locul din casa dvs. unde considerați că aveți nevoie de cea mai mare acoperire. De asemenea, puteți seta zone de activitate individuale pentru fiecare cameră, care vă vor alerta dacă cineva intră în zona respectivă. Tehnologia de inteligență artificială eufy Security din aceste camere este ingenioasă, permițând camerei să facă distincția între oameni și animale de companie.

Dacă cineva necunoscut intră într-una dintre zonele de activitate personalizate, veți primi o alertă pe telefon prin intermediul aplicației eufy Security (Android/iOS). Cu ajutorul sistemului audio bidirecțional, puteți vorbi cu persoana respectivă de la distanță, indiferent dacă se află în spatele ușii de la intrare, la serviciu sau chiar afară. În plus, toate camerele rezistă aproximativ un an înainte ca bateriile să necesite reîncărcare.

Avantaje
 • 365 de zile de autonomie a bateriei la o singură încărcare
 • Fără abonament lunar
 • Clasificare IP67 rezistentă la intemperii
Dezavantaje
 • Super scump (dar fără abonament lunar)

Camera de supraveghere exterior IMILAB EC4


Noua și îmbunătățita cameră IP IMILAB EC4 este succesorul popularului model EC2 și a fost denumită IMILAB EC4. Noul model are o înregistrare de 4 MP și o rezoluție de 2,5K, suportă modul noapte color și permite conectarea unui panou fotovoltaic.

Camera de supraveghere exterior IMILAB EC4
Camera de supraveghere exterior IMILAB EC4

Video de 2,5K și o serie de îmbunătățiri
Noua cameră IMILAB EC4 dispune de o serie de îmbunătățiri care elimină problemele camerelor mai vechi, cum ar fi latența de înregistrare și înregistrările video nocturne slabe. Camera are o diafragmă F1.6 de 4 MP și înregistrează la o rezoluție de 2,5K. IMILAB EC4 vine cu un design mai modern, o baterie cu o capacitate ușor mai mare, un microfon și un difuzor îmbunătățite și iluminare cu LED-uri.

Mod de noapte color și panou solar
IMILAB EC4 suportă, de asemenea, modul noapte color pe care îl oferă. Iluminarea LED frontală se activează imediat când camera detectează mișcare pe timp de noapte sau poate fi activată manual. În plus față de înregistrarea video nocturnă standard alb-negru, este posibilă și înregistrarea video color în întuneric total. Una dintre cele mai bune îmbunătățiri este, fără îndoială, compatibilitatea cu bateriile solare (vândute separat), astfel încât puteți încărca camera fără a fi nevoie să o conectați la rețeaua electrică. Panoul solar are un cadru metalic, poate fi montat pe perete și este un accesoriu opțional.

Notificări și opțiuni de aplicații
Camera wireless IMILAB EC4 vă notifică atunci când detectează mișcare în câmpul său vizual. EC4 funcționează cu aplicația IMILAB, care vă avertizează în cazul unei mișcări în fața camerei cu ajutorul notificărilor obișnuite. În aplicație, puteți seta durata înregistrării video pe care o înregistrează camera atunci când este detectată mișcare. Durata maximă a unui astfel de videoclip este de 60 de secunde. Videoclipul poate fi încărcat în cloud sau pe un card microSD. Capacitatea maximă acceptată este de 64 GB.

Audio bidirecțional, zone de detecție și alarme
EC4 are un difuzor în spate și un microfon în partea din față pentru a suporta audio bidirecțional. Certificarea IP66 asigură o funcționare fără probleme chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. O caracteristică interesantă este suportul pentru așa-numita zonă de detecție. În imagine, 4 zone pot fi selectate și monitorizate de cameră. În cazul în care se detectează mișcare într-una dintre zone, aceasta trimite imediat o notificare sau chiar o alarmă sonoră.

Caracteristici principale
Transmisia în direct ultra-lină de 4 megapixeli și claritatea excelentă a imaginii oferă un sentiment de plăcere vizuală.
Viziune nocturnă full color, o experiență vizuală diferită.
Baterie încorporată de 5200mAh, durează aproximativ 100 de zile.
Zonă de detecție reglabilă. Evidențiați zonele din raza de acțiune a camerei care nu ar trebui să fie înregistrate.
Scapă de alarmele false. Datorită chipsetului de inteligență artificială încorporat, EC4 este conceput pentru a recunoaște cu precizie persoanele.
Înregistrare după o perioadă de timp stabilită. Spre deosebire de alte camere, înregistrarea începe imediat ce este detectată o figură umană, EC4 poate fi setată să înregistreze chiar dacă persoanele suspecte se află în apropiere pentru o perioadă de timp.
Cu rezistență la apă IP66, funcționează în ploaie și soare.
Stocare în cloud IMILAB. Bazat pe serviciul cloud AWS, care acoperă 190 de țări din întreaga lume și are o fiabilitate extrem de ridicată.

Avantaje
 • Preț accesibil (idem pentru stocarea opțională în cloud)
 • Design industrial atractiv, cu protecție robustă împotriva intemperiilor
 • Calitate video foarte bună, în special în ceea ce privește viziunea pe timp de noapte
Dezavantaje
 • Nu înregistrează activitatea non-umană
 • Cardul MicroSD trebuie transferat de la cameră la un cititor de carduri pentru a descărca înregistrările.
 • Interfața cu utilizatorul nu este pe deplin intuitivă

Ce trebuie să știi despre cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior


A avea un sistem de supraveghere în casă poate fi cea mai bună modalitate de a te proteja. Mai ales dacă locuiești într-o zonă izolată sau ești înconjurat de o suprafață mare de teren. În aceste situații, nimic nu îți poate oferi mai multă liniște decât o cameră de supraveghere de exterior.

Tehnologia a avansat atât de mult încât cu toții putem avea camere de supraveghere în aer liber în casele noastre. Deși este adevărat că, cu cât mai multe caracteristici așteptați de la o cameră, cu atât mai mare este prețul, puteți găsi unele bijuterii foarte accesibile. Aceasta este o modalitate ideală de a vă proteja și de a trăi o viață mai liniștită.

La ce servește o cameră de supraveghere exterioara


Camerele de supraveghere exterioare au un dublu scop. În primul rând, acestea ne permit să detectăm dacă un intrus intră în casa noastră. De asemenea, ele înregistrează persoana în cauză, pe care o putem identifica ulterior, dacă este necesar. Unele camere dispun de un sistem de alarmă pe lângă înregistrare. Acestea vă vor alerta printr-o aplicație dacă văd ceva ce sunt setate să facă. În acest fel, puteți anunța imediat autoritățile, chiar și de la distanță.

În plus, în cazul unui eventual proces, veți avea dovezi ale unei posibile activități infracționale. Sunt utile nu doar în locuințele private, ci și pentru întreprinderi sau instituții publice.

Cu toate acestea, ele au și o altă funcție care este uneori trecută cu vederea: descurajarea potențialilor hoți sau spărgători. Dacă aceștia sunt conștienți de existența camerelor de supraveghere, este mai probabil ca ei să caute un alt loc mai puțin sigur. Aspectul psihologic joacă un rol important. Măsurile stricte de securitate îi vor descuraja pe cei care vor să intre prin efracție, deoarece vor fi conștienți de posibilele consecințe.

Este adevărat că există și dezavantaje, cum ar fi problemele legate de confidențialitate. Nu pentru că cineva ar putea sparge sistemul de camere cu circuit închis, deoarece acest lucru este puțin probabil, ci pentru că tot ceea ce face este înregistrat. De asemenea, oprirea furtului poate fi dificilă, în funcție de circumstanțe.

Ce caracteristici trebuie luate în considerare


În trecut, o cameră de supraveghere exterioară era o măsură potrivită doar pentru persoanele care erau dispuse să cheltuiască mulți bani. Cu toate acestea, după cum veți vedea în acest ghid de cumpărare, există un model care se potrivește fiecărui buget. Mai mult, unele pot fi ale dvs. pentru doar 250 Lei. Caracteristicile lor pot să nu fie cele mai bune, dar vor fi utile pentru colectarea de informații vizuale.

Înainte de a ne gândi ce caracteristici ar trebui să aibă, trebuie să ne punem o întrebare despre capacitatea de extindere a sistemului. Cu alte cuvinte, vă doriți un sistem mare, cu mai multe camere, sau o singură cameră va fi suficientă? Pentru că, dacă doriți un sistem complet cu mai mult de o cameră, trebuie să luați în considerare acest lucru de la început. În acest fel, puteți evita alegerea unei camere care mai târziu nu funcționează bine cu alte camere sau sisteme.

Conectivitate: WiFi sau cu fir?


Înainte de a porni să cumpărați o cameră de supraveghere, există o serie de parametri de luat în considerare. Primul dintre aceștia este dacă doriți să folosiți camere cu fir sau WiFi. Să fie clar: WiFi este cea mai bună opțiune pentru casele private fără cablare prealabilă.

Deși camerele cu fir sunt mai sigure, deoarece imaginile nu sunt transmise prin rețea, acestea sunt complicate de instalat. Cablarea nu este întotdeauna simplă și este nevoie de ore de muncă pentru a asigura cele mai potrivite zone de gestionare a cablurilor. Desigur, acest lucru le face, de asemenea, mult mai scumpe.

Însă, dacă alegeți o cameră cu conectivitate WiFi, instalarea este mult mai simplă. Acest lucru prezintă riscuri suplimentare de securitate și confidențialitate, dar este ceva ce poate fi evitat cu puțină atenție. Mai există un alt mare avantaj: aveți acces instantaneu la imaginile surprinse de camere. Dacă plecați în vacanță sau într-o excursie, este mult mai convenabil să puteți supraveghea ce se întâmplă.

Atât din punct de vedere al prețului, cât și al confortului, camerele WiFi CCTV sunt cea mai bună alegere pentru persoanele fizice.

Protecție împotriva intemperiilor


Camerele de exterior trebuie să fie protejate atât împotriva ploii, cât și a temperaturii. Vorbim despre dispozitive care, inevitabil, se udă. De asemenea, acestea sunt supuse unor fluctuații mari de temperatură. Pentru a rezista la toate acestea, ele trebuie să fie certificate IP66 sau IP67.

Din fericire, aproape toți producătorii țin cont de acest aspect atunci când proiectează acest tip de camere. Va fi greu să găsești una care să nu pretindă că este rezistentă la apă și praf, și chiar la temperaturi ridicate.

Calitatea imaginii: un factor cheie


Tot ceea ce am menționat până acum este important, dar calitatea imaginii este cea care contează cu adevărat. Dacă imaginile captate de camera foto nu sunt de bună calitate, nu valorează prea mult dacă camera este rezistentă la ploaie. Dar cum știți dacă aparatul foto pe care îl cumpărați este de bună calitate? Există doi factori de bază:

Definiția imaginii, care se măsoară în pixeli. Camerele de supraveghere în aer liber au, de obicei, cel puțin o rezoluție HD. De fapt, sunt multe care au trecut direct la rezoluția Full HD, ceea ce îmbunătățește semnificativ calitatea.

Este important dacă camera are viziune pe timp de noapte sau în infraroșu. Această caracteristică vă permite să vedeți clar imaginile chiar și pe timp de noapte. Astfel, locuința dvs. va fi întotdeauna protejată și puteți supraveghea mai bine lumea exterioară.

Investiția într-o cameră de supraveghere exterioară de bună calitate este esențială. Dacă imaginile pe care le obține sunt neclare sau dacă nu face poze clare pe timp de noapte, este practic inutilă. În plus, toți acești factori ar trebui luați în considerare atunci când alegeți locul în care să plasați camera.

Amplasarea camerei: tavan sau perete


Unde veți amplasa camera: pe perete sau pe tavan? Aceasta este o întrebare pe care ar trebui să v-o puneți înainte de a cumpăra aparatul, deoarece uneori poate sta la baza unei decizii în favoarea unuia sau altuia. Fiecare spațiu are propriile avantaje și dezavantaje. Camerele de tavan sunt convenabile și discrete și adesea trec neobservate. Cu toate acestea, camerele montate pe perete sunt vizibile cu ochiul liber. Dacă doriți să jucați pe factorul psihologic, cea din urmă va fi o alternativă mai bună.

În continuare, luați în considerare unghiul de vedere pe care îl poate capta camera. În mod ideal, aceasta ar trebui să permită un unghi de 360 de grade, deși acest lucru va depinde în mare măsură de poziția pe care o alegeți. De exemplu, pe tavan veți avea această libertate de la o parte la alta, în timp ce pe perete nu veți avea.

Ultima întrebare pe care trebuie să v-o puneți este dacă aveți nevoie ca camera dvs. să fie mobilă sau nu. Există o mulțime de dispozitive care se mișcă automat atunci când este detectată o mișcare. De asemenea, puteți găsi unele care se mișcă la fiecare câteva minute, acoperind o suprafață mai mare. În locurile mari, cel mai bine este să aveți o cameră care poate acoperi o suprafață mare. În acest fel, puteți evita să fiți nevoiți să instalați mai multe.

Aplicații pentru camerele de supraveghere IP


După tot ce am menționat până acum, trebuie să evidențiem și utilitatea acestor camere. Nu este important doar să știi cum să le instalezi și să le configurezi cu ușurință, ci și să le poți folosi ulterior. Pentru a face acest lucru, este esențial să verificați aplicația care vine cu ele. Aceasta vă va oferi acces la imaginile live pe care le-ați capturat, așa că dispozitivul trebuie să fie ușor de utilizat!

Înainte de a cumpăra, asigură-te că aplicația este compatibilă cu smartphone-ul tău. Este posibil să nu aibă o aplicație pentru Android sau iOS, ceea ce este mai frecvent decât pare la prima vedere. Sau poate că telefonul dvs. este prea vechi pentru a o instala. Oricum ar fi, merită să verificați acest lucru în prealabil. De asemenea, este interesant de văzut ce fel de lucruri fac posibile aceste aplicații. Cele mai interesante sunt:

Dacă aparatul are sistem audio bidirecțional, puteți să ascultați amândoi ce se întâmplă și să vorbiți dacă este necesar. De exemplu, puteți avertiza un potențial spărgător de locuințe că veți suna la poliție, descurajându-l să intre în casa dumneavoastră – și chiar vă puteți auzi câinele lătrând!

De asemenea, puteți seta alerte de mișcare. Astfel, veți ști dacă cineva v-a trecut prin grădină sau prin fața ușii, de exemplu. Există chiar și camere care pot face distincția între oameni și animale, astfel încât nu trebuie să urmăriți tot timpul mișcările câinelui dumneavoastră!

Geofencing este un alt factor de luat în considerare. În cazul în care camera are această funcție, aceasta se va activa atunci când va detecta că ieșiți din casă. Sau va declanșa alerte, în funcție de modul în care o programezi în aplicație. Astfel, ține cont dacă ești acasă sau nu pentru a trimite notificări pe telefon. Sau poți chiar să programezi alerte sonore atunci când nu ești acasă! Astfel, dacă cineva trece pe lângă cameră, aceasta va emite o alertă sonoră.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Test si Pareri Samsung Galaxy Z Fold 5 – încă nu are rival

Cele mai bune boxe Wireless(Wi-fi). Teste si Recenzii.

TOP 3 Cele mai bune aspiratoare de mână 2023. Pareri si ghid de cumpărare.