Review Google Nest Hub 2: Cel mai bun Display inteligent pentru dormitor

Review Google Nest Hub 2: Cel mai bun Display inteligent pentru dormitor

Google Nest Hub 2 este cel mai nou smart display inteligent al gigantului tehnologic, care vine cu o serie de îmbunătățiri față de versiunea anterioară, numită inițial Google Home Hub. Dacă primul model se remarca prin faptul că nu avea cameră, ceea ce îl făcea potrivit pentru a fi plasat pe noptieră, noul model merge mai departe și oferă o funcție inedită: monitorizarea somnului.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Da, ați citit bine. Google Nest Hub 2 poate să vă urmărească somnul cu ajutorul unui senzor radar numit Soli, care a fost folosit anterior în smartphone-urile Google Pixel 4 și Pixel 4 XL. Acest senzor vă poate detecta mișcările, respirația și sunetele pe care le faceți în timpul nopții și vă poate oferi un raport detaliat despre calitatea somnului vostru.

Dar acesta nu este singurul atu al noului ecran inteligent de la Google. Acesta vine și cu un design îmbunătățit, o interfață mai ușor de folosit pentru controlul dispozitivelor inteligente din casă și o calitate audio superioară față de modelul precedent. Toate acestea la un preț intre 339 – 399 Lei, mai mic decât cel al primului Google Nest Hub.

În acest articol, vă vom prezenta în detaliu caracteristicile, performanțele și funcțiile noului Google Nest Hub 2 și vă vom spune dacă merită sau nu să îl achiziționați.

Google Nest Hub 2 Pret:

Google Nest Hub 2 la PcGarage: 359.99 LEI (Folosind codul 5XKIUL7J aveti 1% reducere la orice comanda PcGarage)

Google Nest Hub 2 la Emag: 399.99 LEI

Goolge Nest Hub 2 la Vexio: 339 LEI

Specificatii Goolge Nest Hub 2

CaracteristicăSpecificație
Dimensiune7 x 4.5 x 2.7 inch (177.4 x 120.4 x 69.5 mm)
EcranEcran tactil de 7 inch (1024 x 600 pixeli)
DifuzorDifuzor cu driver de 1.7 inch (43.5 mm)
Microfoane3 microfoane cu rază lungă de acțiune
Buton pentru dezactivarea microfonuluiDa
CamerăNu
Senzor radar SoliDa
Senzor de lumină ambientalăDa
Senzor de temperaturăDa
Conectivitate wirelessWi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Zigbee, Bluetooth 5.0
AlimentareCablu de alimentare de 1.5 m (59 inch)
Greutate558 g (19.68 oz)
CuloriAlbastru deschis, roz, gri, negru

Design

Google Nest Hub 2 are același aspect de „ecran plutitor” ca și modelul anterior, cu un ecran de 7 inch așezat la un unghi pe o bază ovală, acoperită cu un material textil. Baza este disponibilă în patru culori: albastru deschis, roz, gri și negru. Noi am testat varianta gri, care se potrivește cu orice decor.

Ecranul are o rezoluție de 1024 x 600 pixeli, suficientă pentru a afișa imagini clare și culori vii. Ecranul are și o funcție numită Ambient EQ, care ajustează automat luminozitatea și temperatura culorii în funcție de lumina ambientală din cameră. Astfel, ecranul nu vă va deranja somnul dacă îl veți folosi pe noptieră.

google nest hub 2 design

Pe spatele ecranului se află un buton pentru dezactivarea microfonului, un senzor de lumină și un port pentru alimentare. Pe partea de jos a ecranului se află un senzor radar Soli, care este folosit pentru monitorizarea somnului și pentru gesturile în aer. Pe partea de sus a ecranului se află un difuzor de 1,7 inch, care oferă un sunet mai puternic și mai clar decât cel al modelului anterior.

Singurul lucru care lipsește de la Google Nest Hub 2 este o cameră pentru apeluri video. Acest lucru poate fi un avantaj sau un dezavantaj, în funcție de preferințele voastre. Pe de o parte, lipsa camerei vă oferă mai multă intimitate și vă scutește de grija de a vă aranja înainte de a vorbi cu cineva. Pe de altă parte, dacă vreți să faceți apeluri video cu familia sau prietenii, va trebui să folosiți un alt dispozitiv, cum ar fi un smartphone sau o tabletă.

google nest hub 2 camera

Performanță

Google Nest Hub 2 este un ecran inteligent foarte performant, care răspunde rapid la comenzile vocale și tactile. Asistentul Google este integrat în dispozitiv și vă poate ajuta să faceți diverse lucruri, cum ar fi să verificați vremea, să ascultați muzică, să vizionați videoclipuri, să setați alarme, să creați liste, să vă amintiți de evenimente și multe altele.

Asistentul Google vă poate recunoaște vocea și vă poate oferi informații personalizate, cum ar fi agenda voastră, rutina voastră de dimineață sau recomandări de conținut. De asemenea, asistentul Google vă poate controla dispozitivele inteligente din casă, cum ar fi becurile, prizele, termostatele, camerele de supraveghere, soneriile, difuzoarele și altele. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți o aplicație Google Home instalată pe smartphone-ul vostru și să adăugați dispozitivele în această aplicație.

Google Nest Hub 2 are o interfață nouă pentru controlul dispozitivelor inteligente, care vă permite să le accesați mai ușor și să le grupați după cameră sau tip. De exemplu, puteți să aprindeți sau să stingeți toate luminile din casă cu o singură atingere sau să reglați temperatura din dormitor cu un glisare. Interfața vă arată și starea dispozitivelor, cum ar fi nivelul bateriei, calitatea aerului sau temperatura.

O altă funcție nouă a Google Nest Hub 2 este monitorizarea somnului. Acesta este un serviciu opțional, care vă cere să acceptați termenii și condițiile și să vă dați consimțământul pentru a fi urmăriți. Dacă acceptați, Google Nest Hub 2 vă va cere să vă așezați în pat și să vă poziționați la o distanță de aproximativ 50 de centimetri de ecran. Apoi, senzorul radar Soli va începe să vă detecteze mișcările, respirația și sunetele pe care le faceți în timpul nopții.

google nest hub 2 soli

Dimineața, Google Nest Hub 2 vă va oferi un raport despre somnul vostru, care include durata, calitatea, consistența, programul și factorii de perturbare. De asemenea, vă va oferi sfaturi și recomandări pentru a vă îmbunătăți somnul, cum ar fi să vă stabiliți o rutină, să evitați lumina albastră, să reduceți zgomotul și să vă relaxați. Raportul despre somn poate fi vizualizat și pe smartphone, în aplicația Google Fit.

Monitorizarea somnului este o funcție interesantă și utilă, care vă poate ajuta să vă cunoașteți mai bine obiceiurile de somn și să le îmbunătățiți. Totuși, această funcție nu este perfectă și poate avea unele limitări și erori. De exemplu, senzorul radar Soli poate confunda mișcările voastre cu cele ale partenerului vostru de pat sau ale animalului vostru de companie. De asemenea, senzorul radar Soli nu poate măsura cu exactitate ritmul cardiac sau nivelul de oxigen din sânge, așa cum pot face unele dispozitive purtabile, cum ar fi ceasurile inteligente sau brățările fitness.

O altă funcție nouă a Google Nest Hub 2 este cea de gesturi în aer. Aceasta vă permite să controlați ecranul fără să îl atingeți, ci doar mișcând mâna în fața senzorului radar Soli. De exemplu, puteți să dați play sau pauză la muzică sau la videoclipuri cu o mișcare de stânga-dreapta, sau să opriți alarma cu o mișcare de sus-jos. Aceste gesturi pot fi utile când aveți mâinile murdare sau ocupate, sau când nu vreți să vorbiți cu asistentul Google.

Calitate audio și video

Google Nest Hub 2 are o calitate audio și video foarte bună, care vă permite să vă bucurați de conținutul media preferat. Ecranul de 7 inch are o rezoluție de 1024 x 600 pixeli, care afișează imagini clare și culori vii. Ecranul are și o funcție numită Ambient EQ, care ajustează automat luminozitatea și temperatura culorii în funcție de lumina ambientală din cameră. Astfel, ecranul nu vă va deranja somnul dacă îl veți folosi pe noptieră.

Difuzorul de 1,7 inch are o putere de 3 wați, care oferă un sunet mai puternic și mai clar decât cel al modelului anterior. Sunetul este suficient de tare pentru a umple o cameră mică sau medie, dar nu vă așteptați la un bas profund sau la un sunet surround. Dacă vreți o calitate audio mai bună, puteți să conectați Google Nest Hub 2 la un alt difuzor inteligent, cum ar fi Google Nest Audio sau Google Nest Mini, prin Bluetooth sau Wi-Fi.

google nest hub 2 audio

Google Nest Hub 2 vă permite să ascultați muzică de pe diferite servicii de streaming, cum ar fi YouTube Music, Spotify, Pandora, Deezer sau TuneIn. De asemenea, vă permite să vizionați videoclipuri de pe YouTube, Netflix, Disney+ sau HBO Max. Pentru a accesa aceste servicii, trebuie să aveți un cont și un abonament activ și să le conectați la Google Nest Hub 2 prin aplicația Google Home.

Concluzie

Google Nest Hub 2 este cel mai bun ecran inteligent pentru dormitor, care vă oferă o serie de funcții și îmbunătățiri față de modelul anterior. Acesta are un design elegant și compact, o interfață simplă și intuitivă, un asistent inteligent și util, o monitorizare a somnului inedită și o calitate audio și video foarte bună.

Google Nest Hub 2 este un dispozitiv versatil și accesibil, care vă poate ajuta să vă organizați viața, să vă controlați casa inteligentă, să vă distrați și să vă îmbunătățiți somnul. Acesta este un ecran inteligent pe care îl recomandăm tuturor celor care caută un produs de calitate, la un preț rezonabil.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să îl împărtășiți cu prietenii voștri pe rețelele de socializare, folosind butoanele de mai jos. De asemenea, dacă aveți întrebări sau păreri despre Google Nest Hub 2, vă rugăm să ne scrieți în secțiunea de comentarii.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

[PARERE] Review Xiaomi 13: în sfârșit un smartphone Xiaomi perfect?

Review Amazon Kindle Paperwhite: Un dispozitiv de lectură excelent cu pret accesibil.

SteelSeries Rival 3 Review: Un mouse de gaming care nu te lasă la greu