Test Huawei P60 Pro - în primul rând camera foto, în al doilea rând telefon

Huawei P60 Pro Test si Review- în primul rând camera foto, în al doilea rând telefon

P60 Pro a vizat în mod clar îmbunătățirea funcțiilor aparatului foto, dar este de asemenea interesant faptul că fiecare telefon produs este complet unic.

În urmă cu un an, au sosit două telefoane Huawei din seria P care erau foarte diferite unul de celălalt, dar anul acesta nu am primit o versiune pliabilă Pocket, va trebui să ne mulțumim doar cu Pro. Are o formă clasică, este un model upmarket și are poate cel mai bun design de cameră foto al Huawei de până acum. Dar nu este singurul lucru cu care P60 Pro vrea să se impună pe piața autohtonă, am găsit și câteva soluții interesante la exterior și interior.

huawei p60 pro camera
Camera Huawei P60 PRO

Înainte de a intra in detalii, este important să precizăm la nivel TL;DR că nu este suportat GMS, sau Google Mobile Service, în varianta completă. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la aplicațiile Android preferate sau să sacrifici durata de viață a bateriei și să jonglezi cu emulatorii – îți vom arăta și care sunt opțiunile pe care le ai.

HUAWEI P60 Pro, prețuri în România:

 8/256GB12/512GBDisponibilitateCadou
eMAG 5799 lei Precomandă Card cadou 1000 lei
Altex5799 lei Precomandă Card cadou 1000 lei
HUAWEI STORE 5799 lei6799 leiPrecomandă HUAWEI Watch GT 3 
    

Fiecare telefon mobil este unic


Este foarte dificil să faci un smartphone care să aibă ceva unic și special atunci când este lansat și este rar ca această inovație să nu vină în detrimentul ușurinței de utilizare și/sau al raportului calitate-preț. Caracteristica unică a Huawei P60 Pro este spatele său, care are un design de perlă rococo și, ca atare, modelul este diferit pe fiecare telefon. Asta nu înseamnă că spatele este complet neted, desigur, dar modelul intangibil este cu adevărat unic și neobișnuit. Telefonul este disponibil și în culoarea neagră, care este lucioasă, dar moale la atingere și protejată de sticlă.

Panoul frontal este acoperit de un ecran cvadruplu de 6,67″, care este puternic rotunjit la cele patru colțuri și protejat de un capac din sticlă Kunlun despre care Huawei susține că este mai bun decât orice altă soluție. Acesta promite să reziste la o cădere de până la 1-1,5 metri fără a se zgâria sau crăpa. Sub protecție se află un panou LTPO care poate reîmprospăta adaptiv la 1-120 Hz, este certificat de TÜV Rheinland pentru acuratețea culorilor și este ușor de privit. Desigur, HDR este, de asemenea, suportat de ecranul de 2700×1220 pixeli, iar detecția tactilă este de 300 Hz, ceea ce este acceptabil în această ligă.

Cadrul este bineînțeles din metal, dar nu există nimic altceva aici în afară de butoanele și conexiunile obișnuite. Senzorul de amprentă este plasat sub ecran și este foarte precis și rapid, iar camera selfie se află în partea de sus, făcând o gaură în mijlocul ecranului. Identificarea biometrică poate fi utilizată și pentru recunoașterea facială, care acum vă recunoaște chiar și atunci când purtați o mască – sperăm că nimeni nu va avea cu adevărat nevoie de acest lucru, dar este cu siguranță o caracteristică utilă. Difuzorul stereo este obligatoriu, sunetul telefonului nu este rău, nu este distorsionat și nu este prea silențios, dar nu este atât de remarcabil încât să fie amintit pentru treaba asta peste câțiva ani pentru P60 Pro.

Display premium cu colțuri rotunjite
Display premium cu colțuri rotunjite

Inscripția Huawei de pe spatele unic și insula camerei foto sunt cele două atracții demne de remarcat, dar, desigur, cea din urmă este cea mai interesantă. Aceasta a fost proiectată de inginerii Huawei pentru a arăta de la început ca o cameră foto. Și au făcut-o destul de bine: camera principală domină centrul, cele două camere auxiliare în cele două colțuri, iar blițul și o inscripție XMAGE în partea de jos. Telefonul cântărește 200 de grame pentru dimensiunile sale, distribuția greutății este bună, ecranul cu margini rotunjite arată bine, iar ca un extra există o folie montată din fabrică pentru a proteja panoul frontal. Bineînțeles, așa cum te aștepți de la un telefon de top, este rezistent la apă și praf IP68, fără de care ar fi greu să lansezi un telefon atât de scump în ziua de azi.

Are un hardware puternic si pentru zilele de azi.


La interior, nu este cea mai nouă platformă: SoC-ul Snapdragon 8+ Gen1 de anul trecut alimentează telefonul, ceea ce este, desigur, o nemulțumire, dar realitatea este că acest chip este încă destul de puternic pentru sarcinile de astăzi și nu va fi slab sau lent peste 1-2 ani. Desigur, ar fi fost mai bine să vedem aici cipul Gen2, dar va fi mai puțin sesizabil în utilizarea în viața reală. Stocarea este o altă problemă: spațiul de stocare UFS NAND asociat cu 8 GB de RAM este din fericire rapid, dar în dispozitivul nostru de testare este de numai 256 GB, care se poate epuiza rapid în cazul multor fotografii și videoclipuri. De asemenea, trebuie să acceptați faptul că Huawei încă nu poate face un mobil 5G, astfel încât P60 Pro se poate conecta doar la rețele 4G LTE cel mult.

Telefonul este alimentat de o baterie de 4815 mAh, pe care, bineînțeles, o poți încărca rapid. Aici, poți obține până la 88 de wați datorită tehnologiei SuperCharge de la Huawei, cu ajutorul capului de încărcare potrivit, pe care îl vei găsi în cutia telefonului.

Aceasta este o veste bună în sine, cu atât mai mult cu cât acest cap de încărcare este cu ieșire dublă, cu un port standard și unul Type-C, și poate încărca și un notebook compatibil alături de telefon. De asemenea, puteți încărca P60 Pro cu ajutorul tehnologiei wireless Qi. Aici primești 50 de wați de putere, ceea ce este destul de bine pentru un dispozitiv de top. Poți umfla bateria până la 50% în 10 minute dacă optezi pentru soluția cu cablu.

Încărcare rapidă, cu capul de încărcare multifuncțional inclus în cutie
Încărcare rapidă, cu capul de încărcare multifuncțional inclus în cutie


Huawei a pierdut bătălia împotriva fostului său omolog Honor – în ceea ce privește topul foto DxOMark. Magic5 Pro s-a descurcat foarte bine, dar asta nu înseamnă că Huawei a renunțat la luptă, dimpotrivă, inginerii au intensificat jocul.

Numele sofisticat al sistemului de camere foto din acest an este XMAGE, ceea ce înseamnă trei camere din spate, o cameră frontală și algoritmii software din spatele acestora. Senzorul RYYB de 48 MP al camerei principale Ultra Lighting, stabilizat optic, poate capta mult mai multă lumină decât concurenții săi, iar diafragma poate fi reglată fizic între F/1,4 și F/4,0 în 10 pași, manual sau automat. Acest lucru este la fel de util și pentru fotografiile de grup, de exemplu, în condiții de lumină slabă și atunci când trebuie să surprindeți adâncimea fundalului cu efect bokeh, evidențiind personajul principal al imaginii. Camera ultra-angulară poate folosi un senzor de 13 MP și nu vă dezamăgește în întuneric. Cea de-a treia cameră are un senzor de 48 MP și periscop, se mândrește cu un raport F/2.1 și este, bineînțeles, stabilizată optic. Aceasta din urmă este capabilă de un zoom optic de 3,5 ori.

huawei p60 pro fotografie

În ceea ce privește software-ul XMAGE, o versiune îmbunătățită a XD Fusion și motorul Texture Engine sunt cele două caracteristici principale care merită menționate: ambele realizează post-procesarea fotografiilor rezultate. Aplicația de fotografiere a fost ușor refăcută și s-a acordat atenție faptului că telefonul încearcă să recunoască situația, astfel încât nu numai că schimbă setările, ci și trece la un mod mai ideal în mod automat sau cel mult cu o singură atingere. Utilizarea cu o singură mână a fost ușurată puțin, cu mai multe pictograme pentru submeniuri, explicații utile ale setărilor (în limba engleză, desigur) și un nou inel de zoom ușor de utilizat chiar și cu o singură mână.

Ce avem și ce lipsește?


Să începem cu ceea ce lipsește. Nu există Google Mobile Services, adică GMS, Play Store, Google Apps etc. Dar există Android 12 cu cea mai recentă interfață EMUI 13.1, care are toate caracteristicile moderne, și un magazin de aplicații AppGallery, care este acum destul de matur. Aici puteți obține majoritatea programelor software fie nativ, fie cu suportul sideloading, și chiar și actualizările sunt gestionate de sistemul HMS. Pentru tot ceea ce nu funcționează, există GSpace, pe care l-am analizat deja, sau, dacă vrei să încerci un alt framework, încearcă GBox. Noi am făcut-o și nu mai erau aplicații la care trebuia să renunțăm. Sigur, nu este cel mai convenabil, dar funcționează bine și utilizarea GBox-ului, de exemplu, nu reduce autonomia sau viteza.

Apropo de viteză. Snapdragon 8+ Gen1 este și astăzi un SoC destul de puternic, obținând un scor de peste 1 milion în AnTuTu, ceea ce nu este rău, iar noi nu am întâlnit niciun fel de mârâit sau blocaj atunci când am manevrat telefonul. Acest lucru este valabil și pentru partea de fotografiere, realizarea și salvarea fotografiilor, schimbarea modurilor a fost lină tot timpul. Dar, bineînțeles, nu suntem complet mulțumiți: într-un telefon lansat în 2023 pentru 5799 Lei, ar fi corect să folosim cel mai recent SoC – în acest caz, Snapdragon 8 Gen2. La acest nivel de preț, am remarcat și stocarea de 256 GB. 5G a fost dezactivat de Huawei, astfel încât vă puteți conecta doar la rețelele 4G. Acest lucru nu strică deloc astăzi, dar în 1-2 ani ar putea fi un dezavantaj, pe măsură ce 5G se răspândește și accelerează. P60 Pro a debutat, de asemenea, soluția de comunicații prin satelit a Huawei, Satellite Comm 2.0, care permite comunicarea bidirecțională prin SMS prin intermediul satelitului Beidou în locuri fără recepție GSM. Din păcate, acest lucru nu este disponibil pe modelele din UE, ci doar în China.

huawei p60 pro camera zoom
Test de camera Zoom

Interesant este faptul că suportul software pentru P60 Pro nu este în conformitate cu tendințele actuale. În timp ce concurenții garantează deja până la 4 actualizări ale sistemului de operare și 5 ani de patch-uri de securitate, Huawei oferă doar două actualizări de sistem și 3 ani de patch-uri de securitate pentru P60 Pro.

Cea mai importantă caracteristică al telefonului Huawei P60 Pro


Nu poate fi nimic altceva decât capacitatea de a face fotografii. În această privință, Huawei a adus chiar îmbunătățiri față de Mate 50 Pro. Bijuteria coroanei sistemului XMAGE al lui P60 Pro este camera principală de 48 MP, care ocupă, de asemenea, un loc de cinste pe insula camerelor foto. Software-ul, care a fost stropit temeinic cu inteligență artificială, controlează cu curaj setările în modul automat și, trebuie să recunoaștem, își face treaba destul de bine. Recunoaște chiar și când este mai bine să treci la un mod special – cum ar fi super macro – și se oferă să facă acest lucru. Dimensiunea variabilă fizic a diafragmei este, de asemenea, controlată de telefon, dar în modul Pro o puteți seta singur. Puteți vedea apoi cum se ajustează vizual deschiderea diafragmei.

În timpul testului, am făcut o mulțime de fotografii cu Huawei P60 Pro și, la o primă inspecție, am observat că imaginile erau mai luminoase: nu în sensul că totul era mai luminos cu riscul ca zonele luminoase să fie arse, ci că totul era mai luminos în general. Acest lucru a fost însoțit de un nivel bun de detalii și nu a trebuit să ne confruntăm cu faptul că software-ul a suprasaturat culorile. Culorile sunt naturale, dinamica este excelentă, puteți realiza imagini de foarte bună calitate, fie automat, fie cu setări manuale. În cazul camerei ultraangulare, detaliile nu sunt rele, dar nici perfecte, însă culorile și claritatea sunt excelente și aici, trebuie doar să renunți la o anumită dinamică. Imaginile de la camera periscop, care oferă un zoom optic de 3,5 ori, sunt, de asemenea, impresionante, deplasarea este bună și chiar și în condiții de lumină slabă nu am avut parte de imagini fără viață din cauza mișcării – OIS-ul și-a făcut treaba foarte bine.

Pentru selfie-uri, puteți alege dintr-o varietate de unghiuri, iar calitatea imaginii este bună: luminoasă, cu suficiente detalii, dar totuși nu se ridică la nivelul calității portretelor de pe spate. Apropo de portrete, acesta este modul în care AI-ul merge la maxim și face cu adevărat diferența față de imaginile originale. Dacă activați efectele, scoate și mai mult în evidență personajul principal al imaginii, dar în unele cazuri rezultatul nu este perfect: fie că luminile luminoase sunt ruinate, fie că decuparea este greșită. Totuși, fără efecte, modul portret al modelului P60 Pro este foarte impresionant.

La video, 4K@60 fps este limita maximă, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru majoritatea utilizărilor, dar este bine de știut că aveți nevoie de o mână fermă sau de un trepied, deoarece stabilizarea nu funcționează în acest caz. Va trebui să treceți înapoi la 1080p, dar nu este o problemă atât de mare: videoclipurile arată în continuare bine, sunt clare și culorile sunt la locurile lor.

Rezumat


Huawei P60 Pro este un telefon foarte frumos, cu o protecție externă bună, un ecran excelent și un spate unic. Poate că nu are cel mai nou SoC, dar nu am avut probleme cu viteza și nu am întâmpinat obstacole insurmontabile la nivel de software. EMUI 13.1 nu se abate în mod semnificativ de la predecesorii săi, este modern, oferă o mulțime de funcții și încearcă să fie foarte vizual. Încărcarea rapidă este excelentă, am fost mulțumiți și de încărcarea Qi, iar faptul că capul de încărcare este inclus în cutie este un bonus special.

Cu toate acestea, este greu de înghițit prețul telefonului mobil: este absolut de primă ligă, deoarece se cer 5799 Lei pentru el, ceea ce îl pune la egalitate cu Apple, Samsung, Xiaomi și alte telefoane mobile de top – iar acestea au Google și 5G disponibile în mod nativ și se poate spune că toate acestea sunt capabile să facă fotografii și videoclipuri foarte bune.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SteelSeries Rival 3 Review: Un mouse de gaming care nu te lasă la greu

Camera de supraveghere exterior Blink Outdoor: o investiție inteligentă pentru casa ta.

Review Huawei FreeBuds Pro 3: ține pasul cu concurența.

eMag Genius Pareri: Merita sau nu? Descoperă 7 lucruri de stiut despre ascet serviciu.

Review Google Pixel 8 Pro in limba Romana cu pareri si test.

Nokia XR21: Telefonul inteligent suprem pentru performanță, durabilitate și securitate

Top 4 trotinete electrice Xiaomi. Review si pret in Romania.

Xiaomi Smart Band 8 Active – Specificatii, Pret si disponibilitate.

Review cu pareri Nothing Phone 2: Un telefon care iese în evidență

Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat portabil în 2023.Ghid Complet si pareri.

Google Pixel Tablet Review:Pareri,Pret si Disponibilitate in Romania.

Philips TAH8506WT Review- Căști audio accesibile și de calitate bună.