REVIEW Google Pixel 7a: cel mai bun telefon de buget în 2023.

REVIEW Google Pixel 7a: cel mai bun telefon de buget în 2023.

Compararea Google Pixel 7 și Pixel 7a seamănă mult cu un joc de Spot the Difference în care abia dacă există diferențe. În trecut, Google a reținut câteva caracteristici cheie de la modelul său mai accesibil, inclusiv rezervând cele mai înalte specificații ale camerei, tehnologia de afișare și încărcarea wireless pentru smartphone-ul principal. Acest lucru s-a terminat.

Pixel 7a are același cip Tensor G2 pentru performanțe îmbunătățite, camere foto senzaționale, un panou OLED de 6,1 inchi (și o rată de reîmprospătare variabilă de 90 Hz), încărcare wireless și autonomie de 24 de ore. La prețul său de pornire de 449 de lire sterline, acesta este noul Android cu cel mai bun raport calitate-preț de pe piață. Ca să fiu sincer, face mult mai greu de explicat de ce trebuie să cheltuiți 150 de lire sterline în plus pentru Pixel 7.

După șapte zile cu el în buzunar, putem confirma că Pixel 7a este o adevărată afacere. Prea multe dintre telefoanele lansate în ultimul an, inclusiv Samsung S23 și gama iPhone 14, prezintă îmbunătățiri relativ minore care le fac greu de recomandat atunci când predecesorii lor sunt încă disponibile și mai accesibile.

Cu Google Pixel 7a, însă, este ușor de indicat câteva upgrade-uri evidente. Progresele evidente ale camerei, ecranul îmbunătățit, procesorul mai nou și adăugarea încărcării wireless fac din acesta o recomandare directă.

Specificațiile cheie ale Google Pixel 7a

 • Dimensiunea ecranului: 6,1 inci
 • Rezoluție: FHD OLED de 2.400 x 1.080 pixeli (60/90Hz)
 • Sistem de operare: Android 13
 • Procesor: Google Tensor G2
 • Camere foto: 64MP wide, 13MP ultra-wide, 13MP selfie de 13MP
 • Baterie: 4385mAh
 • Stocare: 128GB
 • RAM: 8GB
 • Greutate: 193g
 • Rezistență la apă: IP67
 • Slot pentru microSD: Nu

Designul Google Pixel 7a

Într-o lume în care toate telefoanele arată cam „la fel”, ne place că îți poți da seama întotdeauna când cineva folosește un telefon Pixel. Google nu și-a propus să reinventeze această abordare și veți descoperi că Pixel 7a seamănă foarte mult cu predecesorul său, Pixel 6a. Se simte durabil și solid, cu o bară metalică pentru cameră și cu „Gorilla Glass” rezistent la zgârieturi pe ecran.

Designul Google Pixel 7a
Designul Google Pixel 7a

Este disponibil într-o gamă de culori: Charcoal, Sea (un albastru deschis – culoarea modelului nostru de test), Snow (alb) și Coral (aceasta din urmă este o exclusivitate Google Store). Ne plac aceste nuanțe, iar acestea se simt colorate, futuriste și subtile, fără a părea vreodată stridente sau ieftine. La fel ca și alte Pixel-uri care datează de la Pixel 6, considerăm în continuare că este un factor de formă puțin alunecos și vă recomandăm să îl asociați cu o husă care să aibă un pic de aderență.

Camera foto a Google Pixel 7a

Surpriză, iată ce ne-a impresionat cel mai mult. Da, te-ai aștepta să fii mulțumit de orice Pixel axat pe fotografie, dar suntem totuși frapați de cât de capabil este 7a ca aparat foto. Acest lucru este valabil indiferent dacă îl testăm în lumină puternică, în modul portret, în modul ultra-wide, în lumină slabă sau cu camera selfie îmbunătățită. Din punct de vedere al specificațiilor, avem un senzor principal de 64 MP, un ultra-wide de 13 MP și o cameră frontală de 13 MP, ceea ce reprezintă o versatilitate mai mult decât suficientă pentru majoritatea dintre noi.

Camera foto a Google Pixel 7a
Camera foto a Google Pixel 7a

Singurul cuvânt pe care l-am folosi pentru a descrie camerele de pe Pixel 7a este consistent. Am constatat că este ușor să obținem rezultate impresionante cu un tratament uniform al culorilor într-o mare varietate de scenarii. Fie că am realizat instantanee ocazionale, selfie-uri sau fotografii dramatice ultra-wide, fiecare imagine pe care am încadrat-o a ieșit cu un aspect clar, vibrant și echilibrat. Acest telefon oferă fotografii care nu necesită nicio editare înainte de a le trimite într-un mesaj sau de a le posta în povestea de pe Instagram.

Acest lucru este în contrast cu fotografiile de pe un iPhone, chiar și de pe iPhone 14 Pro, deviceul nostru zilnic. Nu ne înțelegeți greșit, acesta este capabil de rezultate incredibile, dar adesea doar în condițiile potrivite, când fotografiază în format raw și cu ceva editare după aceea. Și, chiar și atunci, postprocesarea agresivă a Apple poate merge prea departe.

Aceasta nu este o problemă pe Pixel 7a – am putut să facem fotografii fără să simțim că fotografiile noastre au nevoie de vreo ajustare ulterioară. Aceasta redă tonurile pielii într-un mod realist și nu are prea multă îmbunătățire „inteligentă” prea zeloasă, permițând ca fotografiile să arate întunecate sau contrastante atunci când este cazul. Suntem deosebit de impresionați de unele dintre fotografiile pe care le-am obținut în condiții de iluminare slabă și am constatat că profunzimea decupajului din modul portret este excelentă, nu numai în jurul oamenilor, ci și pe obiecte neînsuflețite.

Durata de viață a bateriei și performanța Google Pixel 7a

Nu credem că șapte zile sunt suficient de lungi pentru a vă face o impresie completă despre capacitățile bateriei acestui dispozitiv, așa că vom evita orice afirmație definitivă aici. Specificațiile bateriei listate sunt comparabile cu cele ale lui Pixel 6a, deși Google susține că aceasta durează mai mult decât predecesorul său – puteți mulțumi pentru acest lucru eficienței suplimentare permise de cipul Tensor G2.

Durata de viata a bateriei si performanta Google Pixel 7a
REVIEW Google Pixel 7a: cel mai bun telefon de buget în 2023. 7

Am constatat că nu are nicio problemă în a rezista o zi întreagă de utilizare normală, inclusiv ceva scrolling prin rețelele sociale, vizionarea câtorva videoclipuri YouTube și TikTok, mesaje și o utilizare a camerei foto ușor peste medie. Dacă aveți îndoieli cu privire la longevitatea celor 4385 mAh, vă recomandăm să păstrați în geantă un power bank.

Acolo unde există o îmbunătățire evidentă a încărcării este adăugarea încărcării wireless. Acest lucru înseamnă că îl poți pune pe orice suport sau plăcuță de încărcare compatibilă, iar acesta se poate realimenta la o viteză de 7,5 W – nu este atât de rapid, dar este o încărcare constantă la care majoritatea utilizatorilor de iPhone vor fi obișnuiți ca viteză maximă. Dacă încărcați fără fir peste noapte sau în timpul unei zile la birou în timp ce lucrați de acasă, este suficient.

Dacă doriți o reîncărcare mult mai rapidă, mergeți la Pixel 7 sau 7 Pro. Acestea suportă până la 20W pe încărcătoare wireless și viteze de încărcare cu fir de peste 20W. În comparație, Pixel 7a are încă un maxim de 18W pentru încărcarea prin cablu – credem că este mai mult decât au nevoie majoritatea oamenilor, mai ales dacă veniți de la vechile cabluri USB-A.

Cipul Tensor G2 actualizat de Google din acest corp este rapid și fiabil, permițând o eficiență mai bună și o durată de viață mai lungă a bateriei și oferind o captură foto mai rapidă în condiții de iluminare slabă, precum și funcții de editare prin învățare automată, cum ar fi „Photo Unblur”, pentru a vă salva fotografiile sau pentru a remedia fotografiile vechi neclare din bibliotecă.

Funcția „Unblur” nu este magică și nu poate repara o fotografie în care ați ratat complet focalizarea, dar face o treabă surprinzător de bună. O altă îmbunătățire binevenită a performanței este faptul că 7a are acum deblocare facială, pe lângă cititorul de amprente de încredere de pe ecran, și ambele funcționează bine. Am testat deblocarea facială cu și fără ochelarii noștri și a funcționat instantaneu de fiecare dată.

Displayul Google Pixel 7a

Panoul OLED de pe Pixel 7a nu oferă o schimbare masivă în comparație cu Pixel 6a, dar are un upgrade cheie într-o opțiune de rată de reîmprospătare de 90Hz disponibilă în setările sale. Acest lucru înseamnă că acum se potrivește cu ratele de reîmprospătare disponibile pe Pixel 7 și pune capăt seriei de telefoane Pixel A care au rămas blocate la 60Hz. În timp ce această opțiune este dezactivată în mod implicit, activarea ei face ca lucrurile să se simtă un pic mai fluide și, pentru cei care au experimentat un ecran cu rată de reîmprospătare ridicată, acesta este un upgrade care merită.

google pixel 7a display
Google Pixel 7a Display

Dincolo de acest lucru, și în afară de marginea neagră mai vizibilă a lui 7a, nu vedem o diferență masivă între ecranul de pe acesta și cel de pe Pixel 7. Ambele devin foarte luminoase în iluminarea exterioară, cu o mulțime de detalii clare și vibrații, și ne îndoim că cineva va avea probleme serioase cu acest aspect al telefonului.

Dezavantajele Google Pixel 7a

Trebuie să fim sinceri, nu există prea multe dezavantaje la Pixel 7a, mai ales la acest preț. Desigur, există câteva lucruri pe care ne-am dori ca toți producătorii de telefoane să le adauge, cum ar fi revenirea mufei pentru căști cu fir sau un slot pentru card de memorie pentru spațiu de stocare extensibil, dar nu am avut niciodată așteptări realiste că acestea vor fi pe acest telefon.

Există câteva chichițe de ordin estetic pe care le-ai putea avea, inclusiv faptul că marginile negre de pe marginea noului telefon sunt mai mari și mai evidente decât cele de pe Pixel 7 și că este cu câteva grame mai greu decât generația anterioară Pixel 6a. Acestea sunt dezavantaje minore și considerăm că sunt vizibile doar atunci când privești aceste telefoane unul lângă altul.

Când vine vorba de factorii mai evidenți care afectează decizia de cumpărare, merită menționat faptul că veți beneficia de o durată de viață a bateriei ceva mai mare cu Pixel 7, pe lângă încărcarea wireless mai rapidă și, bineînțeles, un ecran mai mare de 6,4 inchi. După cum am menționat mai sus, este, de asemenea, un pic alunecos în mână, așa că o husă este o necesitate. În cele din urmă, acesta vine la un preț puțin mai scump decât Pixel 6a atunci când a fost lansat anul trecut, cu un plus de 50 de lire sterline adăugate la cost.

Google Pixel 7a verdict

După o săptămână de testare a Google Pixel 7a, suntem impresionați de cât de puține compromisuri a făcut Google cu acest telefon și de modul în care evită capcanele tipice pentru telefoanele de buget. Camerele foto, durata de viață a bateriei, performanțele și specificațiile de încărcare sunt la fel de bune ca și cele pe care le obțineți pe telefoanele Pixel mai „scumpe”, cum ar fi Pixel 7 și 7 Pro.

Având în vedere cât de impresionant este acest pachet, am considera că Google Pixel 7a este punctul de plecare pentru majoritatea persoanelor care își vor achiziționa un telefon Android în 2023. Oferă tot ceea ce aveți nevoie, dar dacă doriți mai mult spațiu de stocare, o autonomie mai mare a bateriei sau acea cameră teleobiectiv suplimentară de pe Pro, atunci va trebui să luați în considerare o actualizare. Și, dacă 7a vi se pare că este mai mult decât aveți nevoie, considerăm că Pixel 6a încă se evidențiază ca fiind cel mai bun telefon Android ieftin, iar acesta coboară sub 300 de lire sterline atunci când este în ofertă.

Dacă îl compari cu un iPhone la un preț similar, te vei găsi fie la un model recondiționat, fie la iPhone SE 3, care costă aceeași sumă de 449 £. Pentru acest preț cu modelul Apple, primești un design din 2014, cu mai puțin spațiu de stocare, un ecran mai mic și mai puțin impresionant, o singură cameră din spate (acum învechită), jumătate din memoria RAM și doar 15 ore de autonomie a bateriei. Este o alegere fără discuție, mai ales că experiența Android pe Pixels este optimizată, fluidă, stabilă și nu este îngreunată de bloatware enervant. De asemenea, va fi susținut cu actualizări ale sistemului de operare timp de ani de zile. Dacă v-ați săturat de prețul iPhone-urilor, acest lucru vă va tenta, pe bună dreptate, să treceți în lumea Google.

Dacă vă place un ecran OLED superb de 6,1 inchi, o autonomie mai mult decât suficientă pentru a vă duce ziua întreagă, o formă prietenoasă cu buzunarul și o cameră foto cu performanțe minunate, atunci ce mai așteptați? Acesta este cel mai bun smartphone sub 450 de lire sterline.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

[REVIEW]Honor Magic5 Pro: Test, Pareri, Pret si disponibilitate in Romania

Cele mai bune boxe Wireless(Wi-fi). Teste si Recenzii.

REVIEW Motorola Edge 40 Pro. Pret si disponibilitate in Romania.