TOP 3 Cele mai bune aspiratoare de mână 2023. Pareri si ghid de cumpărare.

TOP 3 Cele mai bune aspiratoare de mână 2023. Pareri si ghid de cumpărare.

Aspiratorul este una dintre cele mai utile mașini de curățenie din gospodărie. Fără el, menținerea podelelor curate în mod regulat ar fi o sarcină aproape imposibilă, mai ales într-o casă cu mochetă. De asemenea, poate fi util în multe situații, cum ar fi atunci când cade o floare, când cade un sac de făină etc.
Cu toate acestea, aspiratoarele tradiționale au un mare neajuns. Și anume că, în cele mai multe cazuri, acestea pot fi folosite doar pe podea. De obicei, furtunul nu este suficient de lung pentru a ajunge confortabil la suprafețe mai înalte, corpul aspiratorului este prea greu pentru a-l ține ridicat tot timpul, iar scările sunt un adevărat dușman de moarte al aspiratoarelor tradiționale.

Și știm cu toții că biscuiții nu se varsă doar pe podea, un ghiveci de flori de pe masă se poate sparge, ca să nu mai vorbim de blatul din bucătărie. În astfel de cazuri, aspiratoarele tradiționale oferă rareori o soluție eficientă și convenabilă.

Și astfel, aspiratoarele de mână s-au născut pentru a umple exact acest gol. Și nu oricum! Printre aceste aparate, veți găsi aspiratoare de firimituri foarte simple, dar și bestii care pot curăța și podelele. Cu toate acestea, nu este ușor să alegi între ele, deoarece pot exista diferențe mari în ceea ce privește cunoștințele și gama de prețuri.

Cu toate acestea, ghidul nostru de cumpărare a aspiratoarelor de mână vă va răspunde la toate întrebările și vă va ajuta să alegeți cel mai bun aspirator de mână pentru dumneavoastră. Dacă doriți o casă curată și strălucitoare, cu un consum de energie cât mai mic, atunci rămâneți alături de mine!

Top 3 aspiratoare de mână

1
Aspiratorul de mana Karcher CVH 2

Aspiratorul de mana Karcher CVH 2

Dimensiune compactă
Ușor de utilizat
Preț favorabil
2
Aspirator de mana Peach PA105

Aspirator de mana Peach PA105

Ieftin
Operare simplă, practică
Ocupă puțin spațiu
3
TESLA Lifestar UV550

Aspirator de mana TESLA Lifestar UV550

Curățarea cu UV-C și cu aer cald
Filtru HEPA
Perfect pentru curățarea camerelor și saltelelor copiilor

Teste și recenzii ale aspiratorului de mână


Am alcătuit topul aspiratoarelor de mână după ce am răsfoit un număr foarte mare de produse. Am selectat modelele care îmi plac cel mai mult și m-am asigurat că acestea răspund tuturor nevoilor tale. Vei găsi de la cele mai ieftine și simple până la aparate minune multifuncționale. Așa că vei găsi cu siguranță modelul potrivit pentru tine.

Aspiratorul de mana Karcher CVH 2

Aspiratorul de mana Karcher CVH 2

✅ Dimensiune compactă
✅ Ușor de utilizat
✅ Preț favorabil

Dacă aveți nevoie de o mașină de curățat de orice fel, merită întotdeauna să verificați magazinul online Kärcher. De ce? Pentru că veți găsi mașini de o calitate excelentă, cu un design unic și practice, fie că este vorba de sarcini zilnice sau specializate. Așadar, era inevitabil să le aduc un omagiu și să includ modelul lor super util CVH 2 în topul nostru de aspiratoare portabile.

Kärcher CVH 2 este un aspirator de mână cu un design unic, cu caracteristici super practice. Fie că trebuie să curățați colțuri mici din casă, garaj, scaune de mașină, casă de vacanță – acest aspirator de mână va face față oricărei situații și vă va ușura foarte mult munca.

Aspiratorul de mână de la Kärcher este un echipament extrem de practic și de o calitate excelentă.

Forma sa confortabilă și greutatea redusă îl vor face ușor de utilizat. De asemenea, aspiratorul poate fi folosit singur pentru a curăța suprafețe mai mari. În acest caz, veți aspira murdăria prin gura carcasei aspiratorului, ceea ce este perfect pentru aspirarea blaturilor din bucătărie sau a altor zone similare. Capătul furtunului de aspirare atașabil și alungit se îngustează, ceea ce îl face perfect pentru curățarea colțurilor mai mici, cum ar fi între scaunele mașinii. Dar acesta nu este sfârșitul poveștii! Există, de asemenea, o extensie pentru perie pe capul alungit, pe care o puteți plia pur și simplu și o puteți folosi imediat. Aceasta va fi utilă atunci când curățați tapițeria, covoarele și alte suprafețe similare. Într-un cuvânt. Aspiratorul de mână Kärcher nu este doar ușor de utilizat, ci va face față în orice situație datorită extensiilor sale practice.

Bineînțeles, așa cum vă așteptați de la un aspirator de mână bun, acesta este alimentat de o baterie. Acesta vine cu o baterie de 2 Ah, care permite 10 minute de utilizare după 4 ore de încărcare. Acesta este poate cel mai mare punct slab al aparatului, deoarece va fi potrivit doar pentru sarcini mici, ocazionale. Cu toate acestea, să nu uităm de gama de prețuri mai mici.

Aspiratorul va stoca murdăria aspirată într-un recipient din plastic compact, pe care îl puteți goli și goli cu ușurință atunci când treaba este gata. În plus, este ușor de curățat sub jet de apă, așa că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la curățarea acestuia.

În plus, sistemul de filtrare încorporat este un plus incontestabil. Chiar dacă este doar un aspirator portabil, este important ca praful pe care îl aspirați să nu se întoarcă în aer. Acest lucru este asigurat aici de un filtru HEPA de bună calitate, care poate filtra chiar și cei mai mici alergeni și particule de praf.

În concluzie, aspiratorul de mână Kärcher este un echipament foarte practic și de o calitate excelentă. Din cauza duratei mai scurte de viață a bateriei, l-aș recomanda pentru lucrări mai mici. Cu toate acestea, prețul său accesibil îl face totuși o alegere bună.

PRO
 • Dimensiune compactă
 • Ușor de utilizat
 • Preț favorabil
CONTRA
 • Timp de funcționare mai scurt
Aspirator de mana Peach PA105

Aspirator de mana Peach PA105

✅ Ieftin
✅ Operare simplă, practică
✅ Ocupă puțin spațiu

Nu știu ce părere aveți voi, dar biroul meu este întotdeauna – și chiar întotdeauna – este sfărâmicios. Dacă nu mi-am lăsat prăjitura de la micul dejun pe el, sigur sunt câteva fire de păr pe birou. Uneori îl șterg cu o cârpă umedă, dar trebuie să descarc monitorul, laptopul, hârtiile. Deci nu este o operațiune comodă. Totul s-a schimbat când a sosit mini-aspiratorul Peach. Acest mic gadget este o soluție comodă și rapidă pentru curățarea birourilor sau a blaturilor din bucătărie.

Este un mini aspirator de birou, practic și simplu. Datorită dimensiunilor sale foarte mici, se potrivește cu ușurință într-o trusă de creioane sau lângă monitor. Astfel, îl veți avea mereu la îndemână atunci când frecați patiserii sau când constatați că biroul este murdar.

Un aspirator micuț care este întotdeauna la îndemână atunci când aveți nevoie de el. Practic, simplu și util!

Pentru mine, cel mai mare aspect pozitiv a fost că nu a mai fost nevoie să mătur masa cu mâna, să merg la coșul de gunoi, să mă spăl pe mâini, să mă așez din nou. Pur și simplu iau mini-aspiratorul Peach, îl iau pentru câteva ture în jurul mesei și mă întorc la treabă.

Pentru că este un aparat micuț cu un motor micuț, este, de asemenea, foarte silențios. Așa că îl puteți folosi chiar și într-un birou comun și nu deranjați pe nimeni.

Bineînțeles, îl puteți folosi nu numai pe birouri, ci și pe blaturile din bucătărie, pe mesele de luat masa, pe scaune sau pe orice altă suprafață. Poate fi, de asemenea, un accesoriu grozav pentru camera unui copil, astfel încât cei mici să poată curăța după ei înșiși. Periile din partea de jos a aparatului ajută la colectarea murdăriei, a firimiturilor și a firelor de păr. Acest lucru înseamnă că curăță cu îndemânare, în ciuda puterii de aspirare reduse. Iar golirea recipientului de praf este ușoară.

Acest aspirator funcționează cu două baterii plate, dar puteți folosi și baterii reîncărcabile, dacă preferați. În acest fel, nu va trebui să vă deranjați prea mult să îl încărcați, nu există cabluri separate sau alte accesorii pe care să le pierdeți.

Evident, acest aspirator micuț nu va aspira întreaga podea a apartamentului tău. Cu toate acestea, pentru lucrări mai mici ar putea fi alegerea perfectă. Este ușor și comod de utilizat și nu ocupă aproape deloc spațiu. Asta înseamnă că este întotdeauna la îndemână atunci când aveți nevoie de el. Dacă sunteți în căutarea unui aspirator de mână cu adevărat practic și ieftin, vă pot recomanda din toată inima acest mini aspirator.

PRO
 • Preț Mic
 • Operare simplă, practică
 • Ocupă puțin spațiu
 • Eficient pentru curățarea murdăriei mici
 • Distractiv și pentru copii
CONTRA
 • Nu este suficient de puternic pentru lucrări mai mari
TESLA Lifestar UV550

TESLA Lifestar UV550

✅ Curățarea cu UV-C și cu aer cald
✅ Filtru HEPA
✅ Perfect pentru curățarea camerelor și saltelelor copiilor

Acest aspirator de mână TESLA este o piesă de echipament foarte unică. Vine la un preț puțin mai mare, dar în schimb are caracteristici pe care aspiratoarele convenționale nu le au de obicei. Cu siguranță, dacă vă doriți o curățenie adevărată, acesta merită încercat!

Ce face ca aspiratorul TESLA Life Star să iasă în evidență? Ei au adăugat două caracteristici foarte unice. Una este lumina UV-C, iar cealaltă este funcționarea cu aer cald. Acestea sunt importante pentru că au un efect dezinfectant. Aceasta înseamnă că, indiferent de suprafața pe care o curățați cu el, nu numai că puteți scăpa de praf, dar și de alergeni și bacterii!

Curățenie impecabilă și puteți spune adio alergenilor.

Un alt avantaj uriaș este că filtrează aerul pe care îl respirați în mai multe etape. Filtrarea ciclonică în șase trepte poate păstra cea mai mare parte a murdăriei în interiorul aspiratorului, dar dacă asta nu este suficient, există și filtrul HEPA pentru a prinde chiar și cei mai mici alergeni. Combinația dintre cele două asigură că niciuna dintre mizeriile pe care le aspirați nu este de fapt eliberată înapoi în cameră. Acest lucru sporește și mai mult puterea de dezinfectare și curățare a aspiratorului.

De asemenea, acesta are o perie turbo rotativă care poate îndepărta murdăria adânc înfiptă, fie că este vorba de tapițerie, saltele sau scaune de mașină. Toate aceste caracteristici îl fac perfect pentru utilizatorii cu alergii sau copii mici. Nu ezitați să îl folosiți pentru a vă curăța salteaua, camera copilului sau pătuțul. Și în aceste sarcini, puteți obține rezultate mult mai eficiente decât cu orice aspirator manual tradițional.

Ceea ce trebuie să știi este că, spre deosebire de majoritatea aparatelor similare, acesta are cablu, nu funcționează cu baterii. Cablul are o lungime de 5 metri, așa că este ușor de parcurs și are o rază lungă de acțiune. Cu toate acestea, trebuie să știți că nu îl veți putea scoate în mașină(fără un prelungitor).

Mizeria pe care o aspirați se va aduna într-un recipient de plastic. Acesta poate fi golit cu ușurință și curățat cu apă dezinfectantă. În acest fel, vă puteți asigura că aparatul va continua să curețe la fel de eficient și după o utilizare repetată.

După cum puteți vedea, această mașină este concepută pentru utilizare în interior. Dar este imbatabil pentru asta. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui aspirator portabil care să curețe camera copiilor, bucătăria sau alte suprafețe, acesta este pentru dumneavoastră. Curățenie impecabilă și spuneți adio alergenilor.

PRO
 • Curățarea cu UV-C și cu aer cald
 • Filtru HEPA
 • Perfect pentru curățarea camerelor și saltelelor copiilor
CONTRA
 • Funcționare numai cu fir

Ce aspirator de mână ar trebui să cumpăr? – Ghid de cumpărare detaliat


Atunci când cumpărați un aspirator de mână, este deosebit de important să alegeți modelul potrivit pentru dvs., deoarece pot exista diferențe semnificative în ceea ce privește cunoștințele între diferitele modele. Majoritatea aparatelor pot aspira murdăria, dar contează unde și sub ce formă. Prin urmare, va trebui mai întâi să vă gândiți la ce doriți să folosiți aspiratorul de mână.

Iar ghidul nostru detaliat de cumpărare vă va spune ce modele și aparate sunt cele mai potrivite pentru fiecare sarcină. De asemenea, vom trece în revistă câteva detalii importante pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra.

Dacă nu sunteți deloc sigur ce aspirator să cumpărați, merită să verificați celelalte tipuri de aspiratoare disponibile. Este foarte posibil să existe o soluție mai bună pentru situația dumneavoastră.

De ce merită să cumperi un aspirator portabil?

În primul rând, să analizăm situațiile în care un aspirator de mână poate fi util și când ar trebui să alegeți unul.

Când vorbim despre aspiratoarele de mână, primul lucru care ne vine în minte este aspiratorul de firimituri. Cu toate acestea, acestea reprezintă doar o parte din gamă. Puteți găsi pe piață și aparate mult mai serioase, care, deși sunt în primul rând aspiratoare de mână, pot îndeplini și sarcini mult mai serioase.

Ușurința de utilizare


Ceea ce au în comun majoritatea aspiratoarelor de mână este faptul că sunt foarte comode de utilizat și ușor de lucrat. Acesta este, de fapt, cel mai mare avantaj al acestei categorii de produse. Aspiratoarele convenționale sunt greoaie de transportat, deoarece trebuie să cari cu tine un aparat mare și masiv oriunde te duci. Aspiratoarele portabile sunt mai mici și mai ușoare și nu va trebui să vă deranjați cu cabluri sau furtunuri.

Curățare rapidă


În timp ce aparatele tradiționale necesită să pescuiți un aparat mare din dulap sau din garaj, să îl conectați și să conectați furtunurile, aspiratoarele de mână pot fi apucate în orice moment și aspiră murdăria în câteva secunde. Apoi se pot întoarce direct în dulap. Întreaga operațiune nu durează mai mult de 1-2 minute. Acest lucru le face perfecte pentru treburi de curățenie mici, cum ar fi atunci când ai o mizerie în bucătărie. Nu degeaba sunt numite aspiratoare de firimituri!

Curățarea locurilor greu accesibile


Cealaltă mare problemă a aspiratoarelor convenționale este că, deși sunt foarte bune la curățarea podelelor, de obicei sunt deosebit de neîndemânatice la curățarea zonelor mai mici, mai înguste și mai specializate. Gândiți-vă la marginile podelelor, la colțuri, sub mobilier. Dar aici sunt incluse și spațiile înguste, cum ar fi între pernele unei canapele sau în spatele frigiderului. Acestea sunt foarte greu de accesat și pot acumula o cantitate uriașă de murdărie, care este adesea suflată înapoi în restul casei. Aspiratoarele de mână sunt ușor de manevrat și, de obicei, sunt prevăzute cu accesorii speciale care fac chiar și aceste sarcini mai delicate o nimica toată.

Curățarea scărilor


Scările sunt inamicul clasic al aspiratoarelor tradiționale. Fie că este vorba de un aspirator vertical sau de un aparat cilindric, niciunul nu este cu adevărat la înălțimea sarcinii. Dar cu un aspirator de mână, nu va trebui să vă cărați cu un corp mare de mașină, așa că îl puteți folosi pentru a vă aspira scările cu ușurință și eficiență. În plus, furtunul lung nu vă va încurca niciodată.

Portabilitate


Un alt avantaj clar al aspiratoarelor de mână este faptul că, în majoritatea cazurilor, acestea funcționează cu baterii. Acest lucru înseamnă că nu veți avea nevoie de o priză de curent pentru a funcționa. Astfel, acestea pot fi alegerea perfectă pentru a vă curăța mașina, rulota, casa de vacanță, șopronul din grădină sau alte locuri similare. De asemenea, poate fi o alegere bună dacă locuința dvs. are puține prize de curent și acestea sunt în locuri nepotrivite. De fapt, adevărații pasionați de curățenie îl pot lua cu ei chiar și în vacanță. Când mergeți cu cortul, de exemplu, poate fi uneori o salvare pentru a putea aspira cortul.

Poate un aspirator portabil să înlocuiască un aparat convențional sau este doar un accesoriu?


Aceasta este o întrebare foarte importantă și trebuie clarificată de la început. Pentru că majoritatea oamenilor se gândesc la aspiratoarele de mână ca la un accesoriu, ceea ce este valabil și în cazul aspiratoarelor de firimituri mai ieftine și mai simple. Aceste aparate minuscule nu vor putea curăța un întreg apartament. În principal, podelele sunt cele cu care au o problemă.

Dar, cu aparatul potrivit, puteți înlocui aspiratorul tradițional! Nu trebuie neapărat să cumpărați două aparate separate. Cea mai importantă treabă la care majoritatea aspiratoarelor portabile nu se pricep atât de bine este curățarea podelei. Există două motive pentru acest lucru. Unul este timpul de funcționare mai scurtă, care poate să nu fie suficient pentru a curăța întreaga podea a unei case mari. Celălalt este că multe aspiratoare de mână nu au un cap suficient de lat sau un furtun suficient de lung. Așadar, nu numai că va trebui să vă aplecați pentru a curăța podeaua, dar întreaga operațiune va dura mai mult.

Din fericire, așa-numitele aspiratoare cu băț pot rezolva ambele probleme. Aceste aparate sunt concepute pentru a funcționa perfect ca aspiratoarele verticale atunci când vine vorba de curățarea podelei. Cu toate acestea, când vine vorba de sarcini mai mici și mai greoaie, ele pot fi transformate într-un aspirator de mână. Vom vorbi mai multe despre acestea în curând.

Tipuri de aspiratoare de mână


Am menționat deja că vei întâlni diferite tipuri de aspiratoare de mână. În general, un aspirator de mână este orice aparat care este mic, fără fir și ușor de transportat. Cu toate acestea, ele pot varia foarte mult din punct de vedere al cunoștințelor. Acest lucru vă oferă o idee despre ce categorie este bună pentru ce și când să alegeți.

Aspiratoare simple de firimituri

Acestea sunt, de obicei, cele mai ieftine aspiratoare portabile pe care le vei întâlni. Sunt aparate mici, cu o putere de aspirare medie și compartimente mici pentru praf. Numele lor vine de la faptul că sunt perfecte pentru a aspira firimiturile vărsate sau alte murdării.

Aspiratoare simple de firimituri
Aspiratoare simple de firimituri

Pur și simplu le scoți din dulap, aspiri mizeria, le golești și le pui deoparte. Întreaga operațiune nu durează mai mult de 1-2 minute. De multe ori vin cu o baterie mai slabă, așa că oricum nu prea sunt potrivite pentru lucrări foarte lungi.

Ele nu au întotdeauna un sistem de filtrare performant, dar asta nu este chiar necesar, pentru că nu primesc foarte mult praf în rezervor.

Pentru ce sunt potrivite?


Pot fi folosite pentru curățarea rapidă a murdăriei mai mici și pentru curățarea mașinilor, deși nu fac o treabă atât de minuțioasă, așa că vor fi mai degrabă o soluție de formă.

Când ar trebui să alegeți un astfel de aparat?


Atunci când dorești o soluție rapidă și comodă pentru curățarea murdăriei neașteptate. De exemplu, dacă se sparge ceva în bucătărie. Este mult mai comod să scoți un aspirator de mână decât să mături și apoi să ștergi murdăria rămasă cu o cârpă umedă.

Aspiratoare de mână mai serioase

Dacă ești în căutarea unei curățenii mai temeinice, merită să cheltuiești ceva mai mult pentru un aspirator de mână. Modelele mai serioase pot curăța nu doar firimiturile, ci și murdăria serioasă.

Aspiratoare de mana mai serioase
TOP 3 Cele mai bune aspiratoare de mână 2023. Pareri si ghid de cumpărare. 11

Aceste aparate au, de obicei, o putere de aspirare mai mare, un compartiment pentru praf și o durată de funcționare mai lungă. Confortul de utilizare și ușurința de navigare sunt în continuare menținute, dar performanța este mult îmbunătățită.

Un alt avantaj al acestor mașini este că, de obicei, au multe extensii diferite. Astfel, poți aspira colțuri, scări și crăpături mici. Acest lucru îți permite să faci o treabă mult mai minuțioasă.

Pentru ce sunt potrivite?


Aproape orice altceva în afară de curățarea podelelor. Curățarea murdăriei din casă, o curățare mai profundă a mașinii sau chiar pentru o casă de vacanță mică.

Când ar trebui să alegi unul?


De obicei, aceste aparate sunt utile în gospodăriile mai mari, ca o soluție suplimentară. Ele te pot ajuta să cureți acele zone în care nu poți ajunge cu un aspirator mai mare. De asemenea, sunt perfecte pentru curățarea mașinilor, a caselor de vacanță, atelierelor sau rulotelor.

Aspiratoare verticale

Aceste aparate sunt de fapt o categorie complet separată, deoarece pot îndeplini și sarcinile aspiratoarelor tradiționale. Dar ele au un loc printre aspiratoarele de mână, deoarece funcționează perfect atunci când sunt demontate.

Acestea sunt aparate în care mânerul, motorul și recipientul de praf sunt adăpostite într-o singură carcasă mică, asemănătoare unui aspirator de mână. Diferența constă în faptul că le puteți conecta un furtun de aspirare obișnuit și au, de obicei, un cap de aspirare puternic. Acest lucru le face perfecte pentru curățarea podelelor.

De asemenea, au un rezervor de dimensiuni mai mari decât aparatele manuale, un motor mai puternic, o durată de viață mai lungă a bateriei și o gamă de accesorii. Și, nu în ultimul rând, un preț mai mare.

Pentru ce sunt potrivite?


Aspiratoarele verticale pot îndeplini funcțiile unui aspirator tradițional și ale unui aparat manual în același timp. Acest lucru le face alegerea perfectă pentru orice, de la podele, tapițerie și covoare până la mici colțuri și ascunzișuri. Bineînțeles, vă va ajuta și la curățarea mașinii – datorită furtunului mai lung, va trebui să te apleci mai puțin, dar vei avea în continuare acces la mai multe colțuri ascunse.

Când ar trebui să alegi unul?


Cel mai mare avantaj al aspiratoarelor cu băț este că nu trebuie să cumpărați două unități separate. Acest lucru nu vă economisește doar bani, ci și spațiu de depozitare. Aceste aparate multifuncționale pot îndeplini toate funcțiile posibile într-un singur aparat. Dacă nu te deranjează să cheltuiești ceva mai mult pe ele, poate că ai vrea să investești într-unul.

Dimensiunea și greutatea aspiratoarelor de mână


În cazul aspiratoarelor de mână, dimensiunea și greutatea vor fi mai importante decât orice alt tip de aspirator. În timp ce poți târî un aparat tradițional pe podea, chiar dacă este greu, pe cel portabil va trebui să îl ții în mână în timp ce lucrezi.

Astfel, o greutate prea mare îți poate obosi brațele, îngreunând munca. Acest lucru este valabil mai ales dacă vei folosi aparatul pentru perioade lungi de timp. În general, aspiratoarele de mână vor cântări între 0,7 și 2,3 kilograme, deși aspiratoarele verticale pot fi și mai grele. Cele mai ușoare aparate sunt aspiratoarele de firimituri, dar acestea sunt mai limitate în ceea ce privește funcționalitatea și timpul de funcționare. Greutatea medie este de aproximativ 1,5 kg.

Înainte de a face o achiziție, merită să iei o sticlă de apă minerală sau ceva asemănător cu greutatea aparatului pe care îl ai în vedere și să îl încerci, mișcându-l timp de 10 minute. Dacă brațele nu îți obosesc prea tare, nu ezita să comanzi aparatul. Dar dacă da, s-ar putea să trebuiască să găsești un aparat de cu o greutate mai usoară.

Oricum, dimensiunea este importantă, nu doar greutatea. Acest lucru este important pentru ca aparatul să fie ușor de navigat. Aspiratoarele de mână sunt adesea folosite pentru a curăța locuri greu accesibile, unde dimensiunea mai mică și navigabilitatea mai bună sunt cu siguranță avantaje.

Timpul de funcționare


Deoarece aproape toate aspiratoarele de mână sunt fără fir, durata de viață a bateriei va fi un aspect esențial. Există puține lucruri mai enervante decât atunci când un aparat rămâne fără energie înainte de a-și termina treaba. Așadar, gândește-te cât timp îți va dura o curătare cu aspiratorul și adaptează-ți achiziția în consecință. Dacă dorești doar să cureți rapid mizeria din bucătărie, un aspirator de firimituri cu performanțe reduse și o autonomie de 10 minute ar putea fi perfect. Cu toate acestea, dacă vrei să faci o curățare în profunzime a mașinii tale, s-ar putea să nu fie suficient.

Pot exista variații mari în ceea ce privește timpul de funcționare între diferite modele și game de prețuri, dar în medie ar trebui să te aștepți să ai între 15 și 30 de minute aproximativ. De asemenea, merită să ții cont de faptul că mașinile aflate la cea mai înaltă setare tind să dureze mai puțin, iar producătorii specifică adesea timpii de funcționare pentru setările mai mici.

Ceea ce mai poate fi important este timpul de reîncărcare. Un aparat care se încarcă rapid va fi util în timpul unei curățenii de primăvară sau dacă ai uitat să încarci aparatul după ultima utilizare.

Există, de asemenea, două extra-uri utile de menționat. Unul este baza de docking, care poate fi un accesoriu util. Nu numai că oferă o încărcare ușoară, dar este și un loc excelent pentru a depozita dispozitivul. De asemenea, poți găsi unele pe care le poți monta pe perete în bucătărie, dulap sau garaj. Acestea sunt foarte practice, deoarece vei avea întotdeauna aspiratorul la îndemână, complet încărcat și nu ocupă mult spațiu.

Un alt extra util este indicatorul de încărcare. La aparatele mai simple, o lumină poate indica faptul că aparatul este încărcat sau că este pe cale să rămână fără energie. La mașinile cu adevărat serioase, însă, s-ar putea să găsești chiar unul care detectează tipul de podea și îți spune câte minute va dura bateria pe acea podea. Deși această caracteristică este foarte rară și nu este ieftină

Cu sau fără sac de praf?


În cazul aspiratoarelor tradiționale, o întrebare frecventă este dacă să alegi un model cu sac de praf sau un recipient de praf. În cazul aspiratoarelor portabile, această problemă este mai puțin problematică, deoarece majoritatea aparatelor vin de obicei cu un recipient de praf. Pe piață există foarte puține aspiratoare portabile cu sac de praf.

Acesta nu este neapărat un lucru rău, deoarece, din fericire, majoritatea aparatelor cu recipient de praf sunt destul de bine proiectate. Cu toate acestea, trebuie să știi că, atunci când golești acest tip, tot praful și murdăria pot ajunge din nou în aer. Așadar, dacă suferi de alergii, cel mai bine este să golești recipientul în aer liber, mai degrabă decât în interior.

Recipient pentru praf


Merită să spunem câteva cuvinte și despre recipientele de praf. Mărimea va fi importantă aici, deoarece un container mai mare va reține mai multă murdărie, va dura mai mult și va trebui golit mai rar – ceea ce înseamnă mai puțină murdărie în aer.

Aspiratoarele de mână au, de obicei, un recipient pentru praf de aproximativ 0,5 litri, dar poți găsi unele mai mici și mai mari. Pentru comparație, aspiratoarele convenționale au de obicei în jur de 2 litri. Cu toate acestea, nu trebuie să te ocupi de cantitatea mare de murdărie de pe podea, așa că un recipient mai mic poate fi suficient.

Un alt punct important este forma și designul recipientului pentru praf. Și cât de ușor este de golit. Din păcate, este greu de spus din poze, vei afla atunci când îl vei folosi. Cu toate acestea, ar putea merita să urmărești un videoclip sau două pentru a vedea cum funcționează procesul de golire. Unele dispozitive folosesc soluții foarte inteligente, altele pot fi puțin mai problematice.

Ar putea merita să aspirăm în așa fel încât recipientul de praf să nu fie niciodată complet plin. Acest lucru are două avantaje, unul este că murdăria acumulată nu va reduce atât de mult puterea de aspirare. Celălalt este că un recipient de praf plin va avea mai multă murdărie blocată în el, ceea ce îl va face mai greu de curățat.

De asemenea, poate fi util dacă peretele rezervorului este din plastic transparent. În acest fel, poți vedea cât de plin este, dar este, de asemenea, mai ușor de reperat și de găsit bijuterii sau alte mărunțișuri care au fost aspirate din greșeală.

Comenzile aspiratorelor portabile


Aceste aparate pot fi pornite în diferite moduri. Vei găsi aparate care necesită să ții apăsat un buton în timpul utilizării. Aceasta este o soluție de economisire a energiei, dar poate fi deosebit de incomodă în cazul unei utilizări prelungite.

Cred că o soluție mai bună este de a avea un buton de pornire/oprire. Iar cel mai bun este cel care îți permite să reglezi și puterea de aspirare a aspiratorului prin diferite setări.

Accesorii


Pentru un aspirator portabil, va fi deosebit de important ce accesorii sunt incluse în pachet. Acestea pot crește semnificativ modurile în care poate fi folosit aparatul. Aspiratoarele de firimituri simple au, de obicei, un singur cap, care este perfect pentru a strânge micile deversări, dar nu este atât de potrivit pentru alte sarcini.

Dacă vrei să cureți zonele greu accesibile, vei avea nevoie și de un cap curbat și de un cap pentru curățarea spațiilor înguste. Dacă aparatul are și un tub de extensie flexibil, acesta poate fi, de asemenea, de mare ajutor. Iar pentru curățarea covoarelor sau a mochetelor, capetele cu perii diferite vor fi cea mai eficientă alegere.

Și în acest caz, este important să iei în considerare la ce vrei să folosești aspiratorul și cât de mult îți vor permite accesoriile incluse să faci acest lucru.

Aspiratoare de mână uscate și umede


Deși acesta este un tip relativ rar, merită menționat pentru că poate fi extrem de util. Majoritatea aspiratoarelor sunt concepute, în principiu, pentru a aspira murdăria uscată. Cu toate acestea, unele aparate se pot descurca și cu murdăria umedă. Acest lucru poate fi super util, mai ales în bucătărie.

Funcția uscat-umed sună foarte bine și pare o alegere evidentă. Cu toate acestea, trebuie spus că aceste aparate sunt de obicei mult mai scumpe și un dezavantaj major este că sunt mult mai greu de curățat și de golit.

Optiuni suplimentare


Cele mai multe dintre dotările suplimentare ale aspiratoarelor de mână sunt mai degrabă o caracteristică de bază, deoarece aici extensiile și diferitele capete adaugă cea mai mare valoare. Cu toate acestea, există câteva mici caracteristici de confort utile care merită totuși menționate.

Iluminare cu LED-uri încorporate


Acestea sunt LED-uri încorporate în capul aspiratorului, care pot fi super utile dacă lucrezi în condiții de iluminare slabă. În acest fel, niciun fir de praf sau murdărie nu va trece neobservat. Este util mai ales atunci când cureți mașini.

Baterie înlocuibilă


Un extra relativ rar, dar unele aparate vin cu o a doua baterie care poate fi încărcată separat. Acest lucru are avantajul uriaș de a dubla practic durata de funcționare. În plus, dacă bateria cedează, nu trebuie să faci service la întreaga mașină, ci doar să înlocuiești bateria.

Cap turbo


Un cap turbo poate fi unul dintre cele mai utile accesorii atunci când vrei să aspiri tapițerie sau covoare. Sau dacă ai animale în casă. Este un cap de aspirator care are încorporate perii rotative și este incredibil de eficient atunci când vine vorba de păr sau de părul animalelor de companie.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Păreri despre noul iPhone 15, 15 Pro și Pro Max. Merită banii?

Anvelope KUMHO Pareri: Acceptăm faptul că Kumho este bun.

Tastatura mecanică BlitzWolf BW-KB2 la doar 21 de euro! Dispune de iluminare programabilă și întrerupătoare Gateron