Top 3 cele mai bune centrale termice pe gaz. Pret si pareri.

Top 3 cele mai bune centrale termice pe gaz. Pret si pareri.

În ultimii ani, centralele termice pe gaz au câștigat tot mai mult teren în rândul celor care își doresc un sistem de încălzire eficient, sigur și economic. Cu o mulțime de modele disponibile pe piață, alegerea celei mai potrivite centrale termice pe gaz poate fi o sarcină dificilă. Pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză, vă prezentăm în continuare o analiză a celor mai bune centrale termice pe gaz disponibile pe piața românească.

Clasificarea centralelor termice pe gaz

Înainte de a analiza centrala termică ideală pentru nevoile dvs., este important să înțelegeți diferitele tipuri de centrale termice pe gaz disponibile pe piață.

1. Centrale termice cu tiraj forțat

Acestea sunt dotate cu un ventilator performant care asigură evacuarea gazelor arse într-un mod controlat și sigur. Datorită acestui sistem, aceste centrale se pot instala în aproape orice tip de încăpere, fără a necesita un spațiu special. Astfel, sunt potrivite pentru apartamente și spații mici.

2. Centrale termice cu tiraj natural

În cazul acestui tip de centrale termice, evacuarea gazelor arse se raportează la diferența de presiune dintre interiorul și exteriorul clădirii, iar evacuarea se realizează fără a necesita vreo intervenție mecanică. Aceste centrale sunt mai puțin recomandate pentru spațiile mici, deoarece au nevoie de o instalație de evacuare specială pentru a funcționa în condiții optime, preferabil într-un spațiu deatorit sau cu ventilație adecvată.

Top 3 cele mai bune centrale termice pe gaz

Următoarele centrale termice pe gaz reprezintă o selecție a celor mai bune opțiuni disponibile pe piața românească, încadrându-se în categoria de centrale cu tiraj forțat datorită funcțiilor și caracteristicilor avansate.

Ariston Clas One 24

Ariston Clas One 24

Aceasta centrala termica de la unul dintre brandurile celebre la nivel international, armonizeaza perfect pretul cu unele dintre cele mai bune caracteristici.

Bazata pe tehnologia de condensare, aceasta centrale termice este ecologica, economica – cu costuri reduse cu pana la 35% – si are o durabilitate remarcabila. Testata pentru eficienta si durabilitate de 155 de ori, este foarte silentioasa – doar 50 dB.

Se remarca si prin designul modern si avansat, cu ecran LCD, o putere utila de 23KW si un debit de 9,4 litri/minut, beneficiind de o eficienta a puterii de 103,9% si 97,5% eficienta a combustiei.

Centrala termica in condensare Ferroli Bluehelix PRIMA 24 C

Ferroli Bluehelix PRIMA 24 C


Bluehelix Prima este o centrala termica de tip mural, cu un panou de comandă digital adaptat, pentru a oferi încălzire și apă caldă menajeră (a.c.m.) instant, funcționează atât pe gaze naturale cât și GPL, și oferă o performanță remarcabilă în conjuncție cu emisii de noxe scăzute.

Schimbător de căldură primar din inox AISI 304 fără îmbinări sau suduri!

MC2 – Multi Combustion Control – sistemul de combustie cu reglare autoadaptivă a vanei de gaz în funcție de variația presiunii combustibilului, oferă mult mai mult.

MGR – Metan/GPL Ready – schimbarea tipului de combustibil se face simplu prin modificarea parametrului de lucru. Și asta nu e tot! Ți-am pregătit și un by-pass termic, interfață cu display digital și taste multifuncționale,

Mai presus de toate, sistemul se blochează în caz de 3 aprinderi nereușite datorită nedetectării flăcării.

Viessmann Vitodens 050-W 

centrala vitodens 050 w 25

Vitodens 050-W 25 kW din gama B0KA este solutia perfecta pentru moderizarea locuintelor. Este o centrala murala cu condensare ce functioneaza pe principiul condensarii pentru incalzire si preparare apa calda instant. Arzatorul MatriX-Plus are performante ridicate si se diferentiaza prin functionarea eficienta, reducerea poluarii si zgomotului. In plus, controlul complet automat al combustiei, Lambda Pro, se adapteaza automat la gaz si asigura o ardere curata si eficienta. Schimbatorul de caldura Inox-Radial, rezistent la coroziune, se dovedeste a fi „inima” cazanului, oferind eficienta energetica.

Concluzie

Alegerea celei mai potrivite centrale termice pe gaz depinde în mare măsură de nevoile și preferințele dvs. personale, dar și de specificațiile locuinței în care urmează să fie instalată. Fie că optați pentru un model produs de Viessmann, Buderus, Ferroli, Ariston sau Baxi, este important să luați în considerare eficiența energetică, durabilitatea și funcțiile oferite de fiecare centrală în parte.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

  • Ariston ! Cu plăcile electronice foarte proaste ,niciodată ! Peste toate Vaillant ,cu condiția să nu fie apa foarte murdara ! Ferolli nu cunosc .

  • Mai multe detalii, despre eficienta puterii de 103,9 Ariston?
    Cum s-a ajuns la acest rezultat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xiaomi 13T Pro Pareri, preț și disponibilitate în România+ aspirator robot cadou

Test si pareri Technics EAH-AZ60M2: căști fără fir pentru cei pretențioși!

Mini review:Honor 70. Merita pretul cerut? Parere personala.

Anvelope KUMHO Pareri: Acceptăm faptul că Kumho este bun.

eMag Genius Pareri: Merita sau nu? Descoperă 7 lucruri de stiut despre ascet serviciu.

Cea mai buna plita cu inductie – Ghid de cumparare si recomandari.

Dyson Gen 5 Detect:cel mai puternic aspirator fără lansat de Dyson. Pret si disponibilitate in Romania.

Testul umidificatorului Levoit Dual 100. Merita fiecare banut.

Recenzie Samsung Galaxy Buds FE: un caz rar de invidie Android

HDD extern WD My Passport 2TB – Review detaliat

Top 5 Cele mai bune brățări fitness 2023. Pareri si ghid de cumparare.

Review Motorola Moto G54 5G Power Edition: un telefon cu baterie uriașă și cameră bună