Brățările fitness sunt disponibile într-o gamă largă de modele și te pot ajuta să economisești timp și să îți urmărești starea de sănătate. Cele mai multe modele vin, de asemenea, cu funcții de fitness, cum ar fi monitoare de ritm cardiac și GPS. Pentru a vă ajuta să luați decizia corectă, le-am evaluat pe cele mai bune pe baza recenziilor despre brățările inteligente. Iată cele mai bune cinci brățări fitness și avantajele și dezavantajele lor.
Ghid de cumpărare
În zilele noastre, brățările fitness sunt mai inteligente și mai precise ca niciodată și pot urmări mai mult decât pașii tăi. Cu toate acestea, este important de reținut că nu toate merită banii. Așadar, dacă ești pe cale să cumperi una pentru prima dată, îți recomandăm să te uiți mai atent pentru a vedea care dintre ele se potrivește nevoilor tale. Brățările fitness sunt evaluate în funcție de preț, mărime, material și alte criterii. Consultați ghidul nostru de cumpărare, pe care l-am creat pe baza unor recenzii relevante despre brățările fitness.
Care este diferența dintre un ceas inteligent și o brățară fitness?
Ceasurile inteligente sunt accesorii care se conectează la telefon și permit utilizatorilor să controleze anumite funcții ale telefonului direct de pe ceas. Brățarările fitness sunt similare cu ceasurile inteligente, dar sunt mai degrabă brățări decât ceasuri. O brățară firness poate include un ecran, senzori de fitness și o legătură cu un telefon.
Cele două dispozitive diferă, de asemenea, în următoarele moduri:
Domenii de utilizare
Un smartwatch este similar cu un ceas tradițional. Așadar, smartwatch-urile sunt potrivite pentru utilizarea zilnică. Unele sunt chiar mai elegante decât un ceas tradițional și au curele interschimbabile (din oțel inoxidabil, din piele, cu cataramă, din cauciuc etc.).
Brățarările fitness sunt concepute pentru activități sportive sau de agrement și au adesea curele de cauciuc. Brățarările fitness pot fi purtate doar în anumite situații. De exemplu, un smartwatch poate fi purtat la o întâlnire de afaceri, în timp ce o brățară inteligentă nu poate fi purtată.
Design
Un smartwatch, după cum sugerează și numele, este asemănător cu un ceas tradițional. Afișajul său afișează informații, mesaje, pictograme și accesul la funcții. Este mai greu decât brățară fitnes.
Brățara este mai subțire și mai ușoară decât un smartwatch și susține activitățile fizice. Se prezintă într-o formă practică, delicată și este fabricată din materiale ușoare.
Funcționalitate
Brățarările fitness funcționează fără a fi nevoie să fie conectate constant la smartphone. În schimb, acestea pot răspunde la notificările aplicațiilor mobile, pot efectua apeluri și pot gestiona aplicațiile de streaming de muzică. Astfel, ele oferă funcționalitate suplimentară și o experiență tehnică mai sofisticată.
Pe de altă parte, brățarările fitness oferă funcții mai tradiționale, cum ar fi ora, alarma și cronometrul, și este un ajutor excelent pentru activitățile sportive. De asemenea, este fabricat din materiale mai ușoare pentru a încuraja activitatea fizică și afișează diverse date privind performanța, viteza sau chiar ritmul cardiac al utilizatorului.
Timp de funcționare
Durata de viață a bateriei este net inferioară, deoarece smartwatch-ul are mai multă autonomie, resurse și un afișaj mai proeminent. Așadar, reîncărcarea este ceva mai frecventă.
În ceea ce privește performanța, bateria brățarării fitness este extrem de puternică. Versiunile moderne pot rezista până la 30 de zile fără încărcare.
Software
Smartwatch-ul are o gamă largă de aplicații. Acesta poate afișa o mulțime de conținut, poate trimite și primi date și poate efectua și primi apeluri telefonice. Multe ceasuri inteligente au și un slot pentru cartela telefonică. Cu toate acestea, o brățară fitness este mai durabilă decât un ceas inteligent.
De ce este important modul în care vă folosiți brățara?
Este foarte important să stabiliți ce activități fizice doriți să urmăriți cu ajutorul brățării. Aceasta este baza pentru alegerea caracteristicilor brățării. Tipul de senzor, materialele, clasificarea IP și multe altele.
Iată care sunt cele mai importante caracteristici pe care o brățară inteligentă ar trebui să le includă.
- Înot – Majoritatea brățărilor fitness de pe piață sunt rezistente la apă, ceea ce este util pentru multe persoane, în special pentru cele care lucrează sau fac exerciții fizice în apropierea apei.
- Alergare, inclusiv alergarea în pădure/în munți – Detectarea mișcării, cunoscută și sub numele de urmărire a mișcării, este o funcție esențială pentru o brățară fitness. Aceasta urmărește pașii, distanța, traseul și caloriile. În plus, accelerometrele inteligente cu trei axe încorporate și cipul de memorie flash vă permit, de asemenea, să monitorizați numărul de pași.
- Antrenamente cardio/HIIT – Senzorul fotoelectric reflectorizant încorporat (de obicei LED) poate lumina pielea pentru a măsura lumina reflectată și a calcula ritmul cardiac.
- Drumeții lungi sau mersul pe bicicletă – Folosiți senzorul de mișcare pentru a urmări, înregistra și ghida antrenamentele. Brățara fitness poate urmări în timp real timpul de activitate, caloriile și alte statistici ale purtătorului. Apoi evaluează datele pentru a determina tendința activității utilizatorului în timp.
- Utilizare mixtă – Modulul Bluetooth din brățara fitness vă permite să sincronizați și să încărcați rapid datele pe telefon, tabletă sau computer. Brățara poate încuraja un stil de viață sănătos prin sincronizarea datelor cu o aplicație de pe telefon sau tabletă.
La ce să fii atent când cumperi o brățară fitness?
Brățările fitness sunt disponibile într-o varietate de stiluri, forme și dimensiuni. Așa că, dacă nu știți cum să începeți, poate fi greu să o alegeți pe cea mai bună. Din fericire, aici vă oferim sfaturi detaliate despre ce trebuie să urmăriți atunci când cumpărați brățări inteligente fitness.
Senzori
Mai jos este o listă cu senzorii pe care o brățară fitness ar trebui să îi includă.
Accelerometru cu 3 axe
Senzorul accelerometru măsoară viteza și poziția în mod inerțial. În cele mai multe cazuri, acesta poate detecta tangaj, ruliu și orientarea corpului pe trei axe. Acesta este, desigur, un aspect critic pentru orice dispozitiv de urmărire a activității fizice, deoarece acest senzor înregistrează majoritatea pașilor noștri.
Giroscop
Un giroscop poate fi utilizat pentru navigare și pentru măsurarea vitezei unghiulare. De exemplu, un sistem de urmărire a mișcării libere de 6 grade poate fi creat prin combinarea unui giroscop triaxial cu un accelerometru triaxial. Cele mai populare dispozitive de urmărire a fitness-ului folosesc această combinație pentru a înțelege mai bine mișcarea 3D a unei persoane.
Altimetru
Un altimetru este utilizat pentru a măsura înălțimea urcărilor în pantă. O versiune îmbunătățită a barometrului aneroid, altimetrele de presiune sunt utilizate pentru a măsura presiunea. Deoarece există o conexiune perfectă între barometru și altimetru, altimetrul afișează altitudinea.
Senzori optici (monitor de ritm cardiac)
Brățările inteligente măsoară ritmul cardiac prin aplicarea de lumină pe piele. Senzorii pot fi utilizați pentru a determina ritmul cardiac prin monitorizarea pompării sângelui prin capilare. Cei mai mulți producători de fitness trackere populare preferă această metodă în locul răspunsului galvanic al pielii – sunt niște leduri care sunt la nivelul pielii și care detectează pulsul.
Actigrafia (monitorizarea somnului)
Acesta este de obicei un gadget purtat ca o brățară care monitorizează mișcările în timpul somnului. Mișcările sunt apoi convertite în perioade de somn și de trezire cu ajutorul unui software. Actigrafia este o modalitate simplă prin care persoanele cu tulburări de somn își pot monitoriza tiparele de somn fără a fi nevoite să doarmă într-un spital sau laborator.
GPS
GPS este o tehnologie comună și utilizată pe scară largă care utilizează semnale de la diverși sateliți care orbitează în jurul Pământului pentru a localiza cu precizie o locație sau o zonă. Este utilizat în multe dispozitive electronice, inclusiv în brățările fitness. În plus, brățările cu sisteme de poziționare GPS pot fi numite și ceasuri, deoarece costul este de obicei mai mare.
Dimensiune
Dimensiunea ar trebui să fie luată în considerare după cum urmează:
Afișaj
Alegeți un gadget cu un afișaj decent, care poate fi citit chiar și în lumina directă a soarelui. Este esențial să aveți un afișaj mare care să afișeze informații importante, cum ar fi statisticile privind pașii, cu o dimensiune a fontului ușor de citit.
Dimensiunea curelei de încheietura mâinii
Pentru a alege brățara potrivită pentru încheietura ta, trebuie mai întâi să determini dimensiunea încheieturii tale. Dacă vă cunoașteți dimensiunea încheieturii, veți putea alege un ceas excelent, frumos și confortabil de purtat.
Rezistența la apă
Acest lucru devine din ce în ce mai mult o cerință pentru toate dispozitivele de fitness portabile. Bineînțeles, nu aveți nevoie de protecție împotriva înotului decât dacă sunteți înotător, dar este ideal să aveți un dispozitiv portabil care poate fi purtat la duș sau în timpul exercițiilor fizice chiar dacă plouă.
Conexiune
Au fost introduse noi funcții de conectivitate în brățara fitness. GPS-ul încorporat, care vă permite să vă urmăriți progresul în timp ce faceți exerciții fizice fără a avea telefonul la dumneavoastră, este una dintre caracteristicile cheie. Dacă această funcție lipsește, este posibil să trebuiască să conectați manual ceasul/brațara la telefon de fiecare dată.
Material
Silicagelul este foarte flexibil, moale la atingere și ieftin. Este cel mai frecvent utilizat material datorită transparenței sale scăzute și a faptului că nu poate fi reciclat. TPE a fost înlocuit în cea mai mare parte de silicagel.
TPU este rezistent la ulei, apă și mucegai și poate fi reciclat. Produsele de înaltă calitate utilizează de obicei TPU de calitate medicală. Materialul secundar este 100% rentabil. Maleabilitatea TPU este mai slabă decât cea a TPE, dar mai ieftină.
TPE este confortabil, moale și flexibil, similar cu pielea. Aderă bine la plasticul PC. Oarecum mai reciclabil decât TPU, dar are o rezistență redusă la uzură, se zgârie ușor și are o rezistență slabă la abraziune.
Durata de viață a bateriei
Durata de viață a bateriei este un alt factor important de luat în considerare. O săptămână de autonomie a bateriei este considerată foarte bună pentru brățările fitness de bază.
Timpul de încărcare
Dacă purtați brățara în timpul zilei și al nopții pentru a vă monitoriza somnul, bateria ar trebui să fie încărcată timp de 60-90 de minute pe zi.
Cele mai bune mărci de brățări inteligente
Brățările fitness sunt oferite de o serie de mărci diferite, pe care le puteți vedea aici.
Fitbit
Fitbit este o marcă de top în fabricarea de dispozitive inteligente de purtat și de urmărire a activității, inclusiv ceasuri inteligente, pedometre, monitoare de ritm cardiac, monitoare de calitate a somnului și de ritm, precum și software aferent.
Huawei
Huawei produce dispozitive portabile la modă și funcționale. De exemplu, majoritatea ceasurilor inteligente ale mărcii sunt rezistente la apă și dispun de un ecran AMOLED mare, astfel încât utilizatorii pot citi notificările în mod convenabil.
Garmin
Garmin este cea mai puternică marcă din sectorul de fitness. A fost pionier în materie de fitness trackere, ceasuri inteligente cu aplicații sportive integrate și chiar cântare inteligente fără fir.
Xiaomi
Xiaomi produce dispozitive portabile de înaltă calitate și accesibile. Ceasurile inteligente ale companiei includ senzori SpO2, mai multe moduri de activitate sportivă și un ecran mai proeminent.
Rezumat
Brățările fitness inteligente sunt dispozitive puternice care încorporează tehnologie pentru a monitoriza diverse aspecte, cum ar fi exercițiile fizice, somnul și stresul. Înainte de a le cumpăra, luați în considerare următoarele caracteristici: dimensiunea, senzorii, rezistența la apă, durata de viață a bateriei și GPS.
Urmărește-ne și pe Google News
Un articol foarte util, fapt pentru care vă mulțumesc!