HDD extern WD My Passport 2TB - Review detaliat

HDD extern WD My Passport 2TB – Review detaliat

Hard disk-ul extern portabil Western Digital My Passport este foarte popular, având o capacitate de stocare de 2 TB. Acest review detaliat acoperă tot ce trebuie să știți despre modelul My Passport 2TB, de la viteză, design și caracteristici, până la avantaje, dezavantaje și potrivirea lui pentru diferiți utilizatori.

Un hard disk extern popular și accesibil

WD My Passport se numără printre cele mai vândute hard disk-uri externe din magazinele online din România. Și asta pentru că sunt fiabile, destul de rapide și foarte portabile. Cu o greutate de doar 120g și dimensiuni mai mici decât un portofel, My Passport poate fi purtat comod în buzunar. Nu are nevoie de alimentare externă, fiind alimentat doar printr-un cablu USB.

Cel mai important însă, raportul calitate-preț este unul foarte atractiv. Principalul competitor al seriei WD My Passport este Seagate Expansion Portable. Aceste HDD-uri Seagate au prețuri similare, dar folosesc interfața USB 3.0, în timp ce WD My Passport utilizează noua interfață USB 3.2.

În ceea ce privește garanția WD My Passport are 36 de luni Garantie.

HDD extern WD My Passport 2TB Pret:

Design compact și software inclus

Hard disk-ul WD My Passport este subțire și ușor, având un design minimalist cu finisaj mat. Nu este creat să stea pe birou, ci să permită transportul comod într-un buzunar când călătoriți. Modelele de 1 și 2TB au 11mm grosime, iar cele de 4 și 5TB au 19mm. Culorile disponibile sunt roșu, negru și albastru.

WD My Passport

WD My Passport vine la pachet cu software de backup Acronis, care permite crearea automată de copii de rezervă. O altă funcție utilă este criptarea hardware AES 256-bit cu parolă pentru protejarea fișierelor. De asemenea, este inclus și programul WD Drive Utilities pentru diagnoză și economisirea energiei.

Viteze de transfer constant ridicate

Am testat vitezele de citire și scriere în diverse scenarii. În teste reale am obținut:

  • 97 MB/s la scrierea a 24GB de poze
  • 107 MB/s la scrierea filmelor in formate mai mari de peste 8GB
  • 111 MB/s la citirea filmelor

Un mare avantaj al WD My Passport este viteza constantă de transfer. Multe HDD-uri externe se supraîncălzesc și își reduc dramatic performanța la utilizare intensivă. My Passport menține însă ritmul chiar și la transferuri îndelungate, fiind ideal atât pentru PC, cât și console de gaming.

Este de reținut că vitezele cresc odată cu capacitatea, așa că nu are rost să cumpărați varianta de 1TB, care este aproape la fel de scumpă ca cea de 2TB.

Concluzie

Putem spune că WD My Passport este o alegere excelentă pentru cei care vor mult spațiu de stocare la un preț decent. Singurul minus este interfața micro-USB în loc de USB-C, care ar fi facilitat conectarea. Dar acest lucru contează doar dacă decuplați des HDD-ul.

WD My Passport nu este printre cele mai rapide soluții de stocare. Niciun HDD nu se compară cu viteza unui SSD, dar nici nu este nevoie de viteze foarte mari pentru majoritatea utilizatorilor. Vitezele de transfer sunt ideale pentru PC, Console etc.

În concluzie, WD My Passport 2TB este o alegere excelentă pentru cei care doresc mult spațiu de stocare extern la un preț accesibil. Raportul calitate-preț este foarte bun, iar modelul oferă fiabilitate și viteze constante. Puteti achizitiona de la Emag

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Review Oppo Reno 8 Pro si Reno 8 in limba Romana. Test si pareri.

Review Motorola Moto G54 5G Power Edition: un telefon cu baterie uriașă și cameră bună

REVIEW Motorola Edge 40 Pro. Pret si disponibilitate in Romania.

Redmi Note 13 Pro 5G: un smartphone excelent din gama medie! Preț si disponibilitate

Review Camera Web Razer Kiyo X. Preț si disponibilitate.

Cel mai bun difuzor de aromaterapie – Top 3 produse.

Review Huawei FreeBuds Pro 3: ține pasul cu concurența.

Philips TAH8506WT Review- Căști audio accesibile și de calitate bună.

Dyson WashG1 – Revoluția curățeniei care transformă mopul într-o experiență tehnologică

Review cu păreri Redmi Note 13 Pro. Preț si disponibilitate în România.

Apple MacBook Pro M3 vs M2: Care sunt diferențele?

Review Jabra Elite 10 – Căști wireless cu ANC și încărcare wireless