HarmonyOS: sistemul de operare al Huawei care face furori în China și în lume.

HarmonyOS: sistemul de operare al Huawei care face furori în China și în lume.

Dacă ești un fan al produselor Huawei, probabil că știi deja că această companie a dezvoltat propriul său sistem de operare mobil, numit HarmonyOS, ca alternativă la Android. Acest sistem a fost creat ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA, care au împiedicat Huawei să folosească serviciile și aplicațiile Google pe dispozitivele sale. Dar ce nu știai este că HarmonyOS devine din ce în ce mai popular și mai puternic, atât în China, cât și în alte părți ale lumii.

Cererea pentru dezvoltatorii HarmonyOS în China a crescut

HarmonyOS este un sistem de operare bazat pe microkernel, care poate rula pe diferite tipuri de dispozitive, de la smartphone-uri și tablete, până la televizoare și ceasuri inteligente. Acest lucru îi oferă o flexibilitate și o compatibilitate mai mare decât Android, care este bazat pe un kernel Linux. De asemenea, HarmonyOS este mai sigur și mai stabil, deoarece reduce riscul de atacuri cibernetice și de erori de sistem.

Pentru a face HarmonyOS mai atractiv pentru utilizatori și dezvoltatori, Huawei a lansat un program numit HarmonyOS Connect, care permite dispozitivelor inteligente de la diferiți producători să se conecteze și să comunice între ele prin intermediul acestui sistem. Astfel, utilizatorii pot controla și gestiona mai ușor dispozitivele lor prin intermediul unei singure aplicații, numită Huawei Smart Life.

HarmonyOS Connect
HarmonyOS Connect

Acest program a stârnit interesul multor companii chineze de internet, care au început să recruteze dezvoltatori de aplicații pentru proiecte bazate pe HarmonyOS. Printre acestea se numără JD.com, un gigant al comerțului electronic, NetEase, un lider în domeniul jocurilor online, și Meituan, o platformă de livrare de alimente. Aceste companii oferă salarii generoase și oportunități de creștere profesională pentru dezvoltatorii cu experiență HarmonyOS, potrivit publicației locale South China Morning Post.

Apropo la Huawei inca e Black Friday. Daca aveti in gand sa achizitionati un produs Huawei…..acum e momentul potrivit.

oferta huawei romania

HarmonyOS se îndepărtează de Android

HarmonyOS nu este doar un sistem de operare pentru dispozitivele Huawei, ci și o platformă deschisă pentru dezvoltatorii de aplicații din întreaga lume. Huawei a lansat un kit de dezvoltare software (SDK) și un mediu integrat de dezvoltare (IDE) pentru HarmonyOS, care permit dezvoltatorilor să creeze aplicații native sau compatibile cu Android pentru acest sistem.

În prezent, HarmonyOS suportă aplicațiile bazate pe Android, deoarece folosește o parte din codul de la Android Open Source Project (AOSP), care este versiunea liberă a sistemului de operare al Google. Acest lucru a facilitat tranziția de la Android la HarmonyOS pentru utilizatorii și dezvoltatorii Huawei. Totuși, Huawei intenționează să renunțe complet la Android în viitorul apropiat, pentru a-și consolida independența și competitivitatea.

Potrivit lui Richard Yu Chengdong, CEO al diviziei de consum a Huawei, HarmonyOS Next, următoarea versiune a sistemului, va aduce sfârșitul suportului pentru aplicațiile bazate pe Android pentru toate dispozitivele pe care compania le-a instalat cu noul sistem de operare. HarmonyOS Next va avea propriul nucleu și propriile aplicații de sistem, care nu se vor baza pe codul de la AOSP, potrivit informațiilor din China. Compania este așteptată să lanseze o versiune de previzualizare pentru dezvoltatori a sistemului Next în primul trimestru al anului viitor.

HarmonyOS câștigă teren la nivel mondial

HarmonyOS nu este doar un succes în China, ci și în alte părți ale lumii. Potrivit lui Richard Yu, peste 700 de milioane de dispozitive rulează HarmonyOS și peste 2,2 milioane de dezvoltatori terți creează aplicații pentru platformă. De asemenea, Huawei a anunțat că va lansa HarmonyOS pe piața internațională în acest an, începând cu Europa, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină.

Unul dintre motivele pentru care HarmonyOS este atât de popular este că Huawei produce unele dintre cele mai performante și mai inovatoare smartphone-uri de pe piață. Un exemplu este seria Mate 60, care a fost lansată în august, și care include primul smartphone cu 5G de la Huawei, Mate 60 Pro. Acesta are un ecran curbat OLED de 6,8 inci, o cameră principală de 50 megapixeli, o baterie de 5000 mAh și un procesor Kirin 9000, care este cel mai avansat cipset al companiei.

O săptămână mai târziu, Huawei a lansat și Mate 60 Pro+, un smartphone high-end, care are un sistem de camere îmbunătățit, cu un senzor de 48 megapixeli. Acesta are, de asemenea, un ecran OLED de 6,82 inci, o baterie de 5500 mAh și un procesor Kirin 9000+. Ambele modele rulează HarmonyOS și au fost foarte bine primite de public, atât în China, cât și în alte țări.

Potrivit unui raport din octombrie al companiei de consultanță în domeniul tehnologiei Counterpoint Research, Huawei a devenit furnizorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din China în trimestrul al treilea datorită popularului Mate 60 Pro, când compania a înregistrat o creștere de 37% de la an la an. În același timp, Huawei a ocupat locul al doilea în clasamentul global al furnizorilor de smartphone-uri, după Samsung, cu o cotă de piață de 16%, potrivit unui alt raport al aceleiași companii.

Concluzie

HarmonyOS este propriul sistem de operare al Huawei, care devine din ce în ce mai puternic și mai popular, atât în China, cât și în alte părți ale lumii. Acest sistem oferă o experiență fluidă și sigură pentru utilizatorii și dezvoltatorii de aplicații, care pot beneficia de conectivitatea și compatibilitatea dintre diferite tipuri de dispozitive inteligente. De asemenea, HarmonyOS este sistemul de operare al unora dintre cele mai performante și mai inovatoare smartphone-uri de pe piață, cum ar fi seria Mate 60 de la Huawei.

Tu ce părere ai despre HarmonyOS? Ai vrea să folosești un dispozitiv cu acest sistem de operare? Spune-ne în comentarii .

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

 • Am văzut cum China investește enorm în educație și își selectează corect tinerii inteligenți.
  Sistemul de operare cred că este foarte bun, dar dacă vine instalat doar pe palete de Ping-pong și la prețuri din altă galaxie, nu mă mai interesează.
  Nu-mi plac smartphone-urile cu ecrane cât casa poporului.
  Sper să-l dea și altora care încă mai fac telefoane compacte.

 • cu cât ați fost plătiți de CCP să spuneți că o firma a cărui sistem de operare este controlat de guvernul chinezesc este mai sigur?

   • Nu a fost lansat la scara larga, dar noile EMUI sunt onstruite pe același nucleu ca și HarmonyOS. Și dacă vei cumpăra o tableta de la Huawei oriunde în Europa, vei vedea ca au HarmonyOS, nu alt OS.

  • ca defapt în America și Europa. firmele nu sunt deținute de stat și nu sunt obligate sa înceteze sau sa facă comerț doar cu anumite firme. De asemenea în aceste state din europa și America, Google nu le da guvernelor toate datele de pe dispozitivele cu Google service. singura firma care încă se tine tare e Apple, restul oderit toate datele la guverne. Eu zic sa nu ne lăsăm manipulați în idiotenia propagandei cu guvernele bune și guvernele rele care fura datele oamenilor.

 • Da, aș vrea să experimentez HarmonySO, mai ales că am avut o bună perioadă de timp un Huawei Mate 20 Pro. Acum am copilul lui Huawei, Honor Mate 5 Pro.

 • Cândva America a fost promotoare liberului schimb, circulației libere de idei, țara care răspândea știința și tehnologia prin lume! Astazi America s-a poziționat în partea opusă a termenului de „liber”!
  UE, silită sau nesilită, nu știu, s-a hotărât să nu coopereze ci să boicoteze China!
  Prin această decizie, UE a hotărât să întrăm în lumea a treia!
  Distanțându-ne de China, ne distanțăm de tehnologia de vârf, de dezvoltare și bunastare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google Pixel 8a: Zvonuri despre Preț si disponibilitate in UE.

iPhone 16,Pro,Max: Ce trebuie să știi despre noul telefon de la Apple

ChatGPT ar putea cuceri sectorul educației, însă mulți nu sunt încântați de asta.

Alianța Apple-Google pentru Eliberarea de Urmăritori Indiscreți

Apple lucrează la niște laptopuri cu ecrane OLED tactile, care vor fi mai performante și mai uimitoare decât orice ai văzut până acum

Google Maps are o funcție nouă care ar putea fi un hit.

Snapdragon 8 Gen 4, mai tare ca Apple M2? Ce zice un test de laborator

Galaxy S24 cu Exynos 2400 vs Snapdragon 8 Gen 3: Cine va câștiga bătălia cipurilor?

Ups, Apple face pasul înapoi în State: Gama Watch are un hiccup cu brevetele!

Google renunță la versiunile cache ale site-urilor web: ce înseamnă asta

Surpriză: Galaxy S24 și S24 Plus primesc cipuri Snapdragon în afara SUA

Apple și Strategia de Marketing a Spațiului de Stocare cu iPhone 15 128GB.