Google renunță la versiunile cache ale site-urilor web: ce înseamnă asta

Google renunță la versiunile cache ale site-urilor web: ce înseamnă asta

Google ne-a obișnuit cu multe funcții utile în motorul său de căutare, dar unele dintre ele dispar fără prea mult tam-tam. Una dintre ele este versiunea cache a unui site web, care ne arăta cum arăta site-ul cu puțin timp în urmă, sau chiar cu câteva zile înainte.

De ce era utilă această funcție? Pentru că puteam să vedem conținutul unui site care nu mai funcționa, sau care se schimba prea des. Sau pentru că puteam să comparăm două versiuni ale aceluiași site, să vedem ce s-a modificat. Sau pur și simplu pentru că eram curioși.

Dar se pare că Google nu mai vrea să ne ofere această funcție. Un angajat al Search Engine Land a observat că nu mai apare opțiunea de a vedea versiunea cache a unui site web în rezultatele căutării. Și un reprezentant Google a confirmat că funcția a fost retrasă, fără să dea prea multe explicații.

Mai există o cale de a vedea versiunea cache a unui site web, și anume introducând în motorul de căutare cache:numepagina.ro. Dar nu știm cât timp va mai funcționa și această metodă. Google a spus că ar putea să înlocuiască versiunile cache cu linkuri către Internet Archive, o arhivă online care păstrează copii ale site-urilor web de-a lungul timpului. Dar nu a promis nimic.

Așa că, dacă vă plac versiunile cache ale site-urilor web, profitați de ele cât mai puteți. Sau folosiți un alt motor de căutare, care încă le oferă. Sau sperați că Google se va răzgândi și le va readuce. Dar nu vă faceți prea multe iluzii

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pompa de caldura aer apa pareri, avantaje si dezavantaje.

Aplicația Signal devine mai sigur și mai tare.

Ce este un multicooker:Ce poți face cu ea si ce avantaje are?

Apple și Strategia de Marketing a Spațiului de Stocare cu iPhone 15 128GB.

Vivo X Fold 3 Pro va veni cu Snapdragon 8 Gen 3.

Motorola MOTO G73 5G, disponibil în România la un preț avantajos.

Gmail testează o interfață de răspunsuri în stil chat pentru e-mailuri.

Samsung 990 PRO SSD. Un SSD care promite performanțe cu 50% mai rapide decât predecesorul său

Samsung vrea să cucerească Europa cu noile Galaxy Z Flip6 și Z Fold6

Căștile cu anulare a zgomotului pot fi folosite ca dispozitive de monitorizare a inimii cu o nouă tehnologie de la Google

Epic Games Store pe iOS și Android: Noua Frontieră a Jocurilor Digitale

Cum alegi cea mai buna camera de supraveghere? Sfaturi practice.