Google aduce Chrome pe mașinile electrice și îți oferă mai multe funcții inteligente

Google aduce Chrome pe mașinile electrice și îți oferă mai multe funcții inteligente

Google nu se lasă mai prejos când vine vorba de software-ul pentru mașini, mai ales pentru cele electrice, care au nevoie de mai multă inteligență la bord. La CES, cel mai mare târg de tehnologie din lume, Google a arătat ce poate face cu Android Automotive și Android Auto, două platforme care îți fac viața mai ușoară la volan.

Cel mai tare lucru pe care l-a anunțat Google este că poți să folosești browserul Chrome pe ecranul mașinii tale – da, ai auzit bine, poți să navighezi pe internet în timp ce conduci (dar nu uita să te uiți și la drum, nu doar la ecran). Asta dacă ai o mașină care are Android instalat direct pe sistemul ei, nu doar prin conectarea telefonului tău.

O altă noutate foarte utilă pentru cei care au mașini electrice este că Android Auto îți poate planifica traseul în funcție de câtă baterie mai ai. Dacă vezi că nu ajungi la destinație cu energia rămasă, sistemul îți va sugera o stație de încărcare pe drum sau în apropiere, ca să nu rămâi fără curent. Și dacă ai suficientă baterie, îți va spune cât mai ai când ajungi la destinație, ca să nu-ți faci griji.

Această funcție va fi disponibilă mai întâi pe niște modele de la Ford, Mustang Mach-E și F-150 Lightning, care sunt niște mașini super mișto, dar și alte mărci vor beneficia de ea în curând.

Browserul Chrome nu va fi disponibil pe toate mașinile care au Android Auto, ci doar pe cele care au Android nativ, adică Google Automotive Services (GAS). Primele mașini care vor avea această opțiune vor fi unele de la Volvo și Polestar, care sunt niște mașini super elegante.

Și asta nu e tot, mai multe aplicații noi vor veni pe mașinile care au GAS, inclusiv niște platforme de streaming care îți vor oferi muzică și divertisment la bord, dar și o aplicație de prognoză meteo de la Weather Channel, ca să știi cum să te îmbraci când cobori din mașină.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AI-ul: un instrument defect și periculos pentru selecția candidaților.

Honor Magic 6 va avea o cameră revoluționară de 160 MP cu zoom periscop și diafragmă variabilă

Android 14 cu One UI 6 ajunge pe tabletele Samsung!

Sfaturi pentru cumpărarea de televizoare – sistem de sunet: ce face ca un televizor să sune bine? La ce trebuie să ne uităm?

Iată prețurile lui Xiaomi 14, varianta Pro rămâne în China.

Apple ne pregătește niște surprize în martie, iată ce ar putea să ne arate.

Google Chrome are o problemă gravă și trebuie să o rezolvi acum

Pompa de caldura aer apa pareri, avantaje si dezavantaje.

OnePlus 12 și alte produse noi se pregătesc de lansarea globală după debutul din China.

A sosit o actualizare utilă pentru Chrome

Samsung vrea să cucerească Europa cu noile Galaxy Z Flip6 și Z Fold6

De ce Google vrea sa mute bara de căutare jos pe Android, după modelul Apple.