Apple pregătește un dispozitiv revoluționar cu ecran pliabil.

Apple pregătește un dispozitiv revoluționar cu ecran pliabil.

Ce-ar fi dacă ați putea avea un iPad mini care se pliază și se transformă într-un iPhone? Ei bine, se pare că Apple lucrează la un astfel de dispozitiv, care ar putea apărea pe piață în 2026 sau 2027, conform unor surse din Coreea de Sud. Dispozitivul ar avea un ecran de vreo 7-8 inci, suficient de mare pentru a-l folosi ca tabletă, dar și suficient de mic pentru a-l băga în buzunar.

Sună interesant, nu? Dar nu vă entuziasmați prea tare, pentru că proiectul este încă în faza incipientă și nu se știe sigur dacă va deveni realitate. Mai mult, Apple nu pare să renunțe la iPad mini, cel puțin nu deocamdată. Se zvonește că Apple testează un nou iPad mini cu ecran OLED, care ar putea fi lansat anul acesta sau anul viitor. Dar ce rost ar avea un iPad mini cu ecran OLED, dacă ar urma să fie înlocuit de unul cu ecran pliabil? Poate că Apple vrea să testeze reacția pieței sau să-și facă concurență singură.

dispozitiv apple pliabil

Oricum, ecranele OLED par să fie preferatele Apple, care ar urma să lanseze și modele iPad Pro cu astfel de ecrane în curând. Un iPad mini cu ecran OLED ar putea fi și el pe lista de lansări, dar ar putea fi prea puțin și prea târziu, având în vedere că iPad mini nu este tocmai cel mai popular produs Apple.

Dar cine ar putea face ecranele pliabile pentru Apple? Se pare că Apple a primit mostre de la LG Display și Samsung Display, doi dintre cei mai mari producători de ecrane din lume. Dar Apple nu este mulțumită de dimensiunile oferite, de 6 și 7 inci, și vrea ceva mai mare pentru primul său dispozitiv cu ecran pliabil. Asta înseamnă că Apple ar putea apela la Samsung Display, care are mai multă experiență în domeniul ecranelor flexibile, pentru a-i face ecranele dorite.

apple pliabil

LG Display ar putea intra și ea în joc mai târziu, dacă Apple vrea să aibă doi furnizori pentru ecranele pliabile. Și cine știe, poate că Apple are și alte planuri pentru ecranele pliabile. Se spune că Apple ar putea lansa un dispozitiv cu un ecran flexibil uriaș, de 20,25 inci, care ar putea fi un iPad sau un Mac. Dar asta ar fi undeva în jurul anului 2028, deci mai avem de așteptat. Până atunci, ne putem imagina cum ar fi să avem un dispozitiv Apple cu ecran pliabil în mână.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum arătau primele prototipuri MagSafe For iPhone.

Ce surprize ne pregătește Samsung pentru camerele foto ale modelelor Galaxy S24, S25 și S26 Ultra

Galaxy Buds, mai deștepte cu Galaxy AI. Ce pot să facă acum?

Windows 12 surprinde pe toată lumea: data lansării este mai aproape decât crezi.

Google te scapă de pozele duble: ce funcție nouă au băgat ăștia

Figure AI: startup-ul care vrea să schimbe lumea cu un robot umanoid și care a strâns 675 de milioane de dolari de la investitori de top

Performanță Foto de Neegalat: Honor Magic 6 Pro Stabilește Noi Standarde!

Prima navă de transport auto a BYD a acostat marți cu 3.000 de vehicule la bord

iPhone-ul 15 se incarcă încet? Cum să încarci rapid iPhone-ul cu USB-C.

De ce nu se laudă Samsung cu cea mai tare chestie de la Galaxy S24 Ultra?

POCO X6 și POCO X6 Pro au fost lansate Oficial. Vezi detaliile.

Nothing Phone (2a), telefonul care nu te ruinează și nu te dezamăgește