ChatGPT, arma secretă a hackerilor sponsorizați de state

ChatGPT, arma secretă a hackerilor sponsorizați de state

Microsoft și OpenAI au dezvăluit că hackerii plătiți de state folosesc modele lingvistice mari (LLM) ca ChatGPT pentru a-și perfecționa abilitățile de hacking. Potrivit cercetării, hackerii, în mare parte din Rusia, Coreea de Nord, Iran și China, folosesc inovațiile firmei americane pentru a găsi victime, a-și îmbunătăți codurile și a dezvolta tactici de manipulare, relatează Interesting Engineering.

OpenAI spune că a lucrat cu Microsoft pentru a opri cinci grupuri de hackeri legate de state. Printre acestea se numără Charcoal Typhoon și Salmon Typhoon, Crimson Sandstorm, legate de Iran, Emerald Sleet din Coreea de Nord și Forest Blizzard din Rusia. Toate conturile OpenAI găsite, asociate cu actorii rău intenționați, au fost închise de cele două companii.

Activitatea grupului rus a fost deosebit de alarmantă, deoarece Forest Blizzard a folosit modelul lingvistic extins al OpenAI pentru a afla protocoalele de comunicare prin satelit ale armatei ucrainene, tehnologiile de imagistică radar și parametrii tehnici ai acestora.

În același timp, și alte organizații au avut planuri mari: Salmon Typhoon din China a vizat cu ajutorul acestui program guvernul și contractanții din domeniul apărării din SUA, iar grupuri nord-coreene și iraniene au folosit programul pentru a face mesaje de phishing.

Microsoft și OpenAI spun că nu au descoperit încă niciun atac major cu ajutorul LLM, dar au închis toate conturile și dispozitivele legate de aceste grupuri din motive de securitate. Cu toate acestea, incidentul arată nevoia unor soluții mai bune de securitate cibernetică, iar Microsoft dezvoltă un nou asistent de inteligență artificială pentru a-i ajuta pe profesioniștii din domeniul securității cibernetice să depisteze utilizările abuzive.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apple și o promisiune de suport software mai restrâns pentru iPhone 15, în comparație cu Google și Samsung

Cât costă înlocuirea ecranului și a bateriei pentru Samsung Galaxy S24 în UE

Windows 11 vine cu o nouă funcție care te ajută să găsești mai ușor rețelele Wi-Fi

Windows 11 îți spune adio căștilor VR vechi prin Mixed Reality.

Samsung va încheia suportul pentru încă un lot de telefoane și tablete Galaxy. Vezi dacă ești afectat

Interceptarea platformelor criptate este ilegală în UE

Samsung Galaxy A35 surprins într-o fotografie înainte de lansare.

YouTube testează o funcție ciudată: alegerea videoclipurilor după culoare

În Culisele Celui Mai Mare Pact AI: Apple Îmbrățișează Gemini

MERO – Aplicația de programări care salvează profesioniștii în zilele aglomerate

Apple Vision Pro, fără YouTube și Spotify.

Ce este Chat GPT, cum funcționează și la ce se folosește?