hexi pharma

Despăgubiri în cazul Hexi Pharma

Spitalul Județean din Oradea va primi despăgubiri de peste 1,3 milioane de lei după ce a primit dezinfectanți diluați de la firma Hexi Pharma.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea va primi despăgubiri de peste 1,3 milioane de lei, după ce Curtea de Apel București a dat vineri o decizie definitivă în dosarul Hexi Pharma. Spitalul este una dintre cele aproximativ 20 de unități spitalicești care s-au constituit părți civile după ce compania Hexi Pharma le-a furnizat dezinfectanți diluați. Informația a fost publicată în hotărârea de vineri a Curții de Apel Metropolitane, care a judecat dosarul timp de șase ani, astfel că toți inculpații din dosar s-au prescris și au scăpat de închisoare. Cu toate acestea, Hexi Pharma trebuie să plătească despăgubiri mai multor spitale. Dintre acestea, spitalul din Oradea va primi una dintre cele mai mari sume, mai exact 1.361.320 de lei. Potrivit sentinței de vineri, compania va trebui să plătească cea mai mare sumă de despăgubiri, 2,7 milioane de lei, către Spitalul de Urgență Mavrocordat din Botoșani, dar și o sumă importantă, 2,1 milioane de lei, către Spitalul Județean Mureș și 1,4 milioane de lei către Spitalul Fundeni.

După cum se știe, firma Hexi Pharma a fost principalul actor în scandalul dezinfectanților diluați, declanșat de jurnaliștii de la GSP/Libertatea. Anchetele Parchetului declanșate în urma scurgerilor de informații din presă au scos la iveală faptul că, în perioada 2012-2016, Hexi Pharma a vândut către peste 300 de unități spitalicești din țară dezinfectanți diluați de zece ori față de concentrația declarată. Procurorii au acuzat compania de obstrucționarea luptei împotriva bolilor și falsificare de produse.

Hexi Pharma 1

Anchetă

Imediat după izbucnirea scandalului, Gheorghe Carp, directorul de atunci al spitalului județean din Wroclaw, a declarat pentru săptămânalul Bihoreanul că atât Direcția Națională Anticorupție (DNA), cât și Direcția de Combatere a Crimei Organizate și Terorismului (DIICOT) au cerut informații de la spitalul județean cu privire la achiziția de dezinfectanți.

Am trimis celor două instituții copii ale contractelor-cadru și ale tuturor contractelor de achiziție de dezinfectanți, precum și toate facturile și ordinele de plată

a spus Carp la acea vreme. Potrivit lui Carp, din 2006 și până la acea dată, spitalele județean și orășenesc au avut contracte-cadru cu Hexi Pharma, în valoare totală de 1,604 milioane de lei pentru achiziția de dezinfectanți de la această firmă. De altfel, Spitalul Județean nu era singurul din Bihor care cumpăra dezinfectanți de la Hexi Pharma, dar, după cum spunea la vremea respectivă doctorul Daniela Rahotă, șefa Direcției Județene de Sănătate Publică Bihor, nu existau probleme cu utilizarea acestor dezinfectanți în nicio instituție sanitară din județ.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hackerii au spart Sony și au scos la iveală secretele lor cu Marvel

Încărcătorul wireless la BMW distruge modulul NFC al modelelor iPhone 15 Pro

Boeing a fost jefuit de celebra bandă de Hackeri santajatori LockBit.

Problema uriașă, guvernele sunt îndemnate să acționeze acum

Agenția Spațială Europeană ne spune că suntem în pericol de ciocniri cosmice

Robo-taxi Waymo, ars și distrus de o mulțime furioasă în San Francisco

GTA 6: trailerul a fost lansat mai devreme și e de vis! Vezi aici cum arată noul joc!

Zuckerberg, față în față cu părinții victimelor social media: „Aveți mâinile pătate de sânge”

Un „smecher” cu bani a blocat traficul și a lăsat o ambulanță să aștepte, ca să nu-și zgârie mașina de lux.

Maimuțele au pus stăpânire pe un oraș turistic. Localnicii sunt înspăimântați

Honor Play 50 Plus este oficial

Heather Armstrong – regina mămicilor bloggerițe s-a sinucis.