Intel face istorie cu procesoarele sale revoluționare pentru PC-uri

Intel face istorie cu procesoarele sale revoluționare pentru PC-uri

Intel nu se lasă mai prejos și își surprinde clienții cu o nouă generație de procesoare pentru PC-uri, care schimbă tot ce știai despre arhitectura cipurilor. Numele lor? Core Ultra, cu numele de cod Meteor Lake. Sună ca niște supereroi, nu-i așa?

Ei bine, nu sunt departe de adevăr, pentru că aceste procesoare au niște superputeri pe care nu le-ai mai văzut la niciun alt producător. Nu numai că au o unitate de procesare AI integrată, care le permite să ruleze sarcini de inteligență artificială cu o viteză uimitoare, dar și o arhitectură nou-nouță, care le face mai flexibile și mai eficiente. Și nu vorbim de orice arhitectură, ci de una 3D, numită FOVEROS, care leagă subunitățile cipurilor într-un mod inedit. Și ca să fie treaba treabă, aceste cipuri sunt fabricate cu cea mai nouă tehnologie de la Intel, Intel 4 (sau 7nm, dacă vrei să fii exact).

core ultra lineup

Dar asta nu e tot. Intel nu s-a mulțumit să își îmbunătățească doar arhitectura și unitatea de procesare AI, ci și performanța și eficiența. Core Ultras sunt cele mai puternice și mai economice cipuri x86 pentru laptopuri, datorită nucleelor P și E, care îți oferă viteza și autonomia de care ai nevoie. Și nu uita de noua unitate de procesare grafică Intel Arc, care îți va face jocurile și imaginile să arate mai bine ca niciodată.

Dacă te întrebi care este cel mai tare procesor din noua gamă, răspunsul este Ultra 7 165H, cu 16 nuclee și o frecvență de 5 GHz. Dar nu te grăbi să îl cumperi, pentru că la începutul anului viitor va apărea și Ultra 9 185H, care îl va depăși atât la CPU, cât și la GPU. Desigur, dacă vrei un laptop mai subțire și mai ușor, poți opta pentru versiunea cu consum redus de energie a chipsetului.

Și dacă te gândești la ce poți face cu aceste procesoare, ai la dispoziție o mulțime de posibilități. Unitatea de procesare AI nu este doar pentru cercetători și programatori, ci și pentru cei care vor să își exprime creativitatea cu ajutorul inteligenței artificiale. De exemplu, poți edita imagini mai rapid și mai ușor, fără să îți încarci prea mult CPU-ul. Astfel, îți vei păstra laptopul rece și bateria plină.

Nu mai sta pe gânduri și comandă-ți acum un laptop cu noua generație de procesoare Intel. Primele modele vor fi disponibile în curând de la Asus, Acer, Lenovo și MSI, care au pregătit deja cele mai noi și mai frumoase designuri pentru tine. Nu rata ocazia să intri în noua eră a procesoarelor pentru PC-uri!

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Atenție la bug-ul care vă poate infecta telefonul Android fără să știți – ce trebuie să faceți.

Ce este WiFi Direct și cum îl putem utiliza in viața de zi cu zi?

Motorola Edge 50 Pro: Secretele Dezvăluite

Un robot inspirat de Nadia Comăneci se pregătește să cucerească lumea

Nothing Phone (2a), telefonul care nu te ruinează și nu te dezamăgește

Jocuri Xbox pe TV, fără consolă! Cum funcționează serviciul cloud exclusiv al televizoarelor Samsung

NASA își lansează propriul canal de streaming:Nasa+

YouTube te transformă în muzician cu ajutorul inteligenței artificiale cu Music AI Incubator.

Galaxy S24 ar putea fi cel mai bun telefon Samsung din toate timpurile, datorită One UI 6.1

SNAPDRAGON 8 GEN 3 MAI PUȚIN STABIL DECÂT EXYNOS 2400?

Grabă mare: Assassin’s Creed Syndicate se oferă gratis pe PC până pe 6 decembrie

De ce să îți actualizezi Windows cât mai repede posibil