Google, acuzat de furt de idei pentru cipurile sale de inteligență artificială

Google, acuzat de furt de idei pentru cipurile sale de inteligență artificială

Un informatician cere Google despăgubiri de 1,67 miliarde de dolari, susținând că gigantul IT i-a încălcat brevetele pentru un procesor de inteligență artificială. Un judecător federal din Boston va decide dacă acuzația este fondată sau nu.

Informaticianul se numește Joseph Bates și spune că a avut mai multe întâlniri cu experții Google între 2010 și 2014, în care le-a prezentat ideile sale pentru dezvoltarea AI. Avocatul său afirmă că Google a profitat de aceste idei și le-a folosit fără permisiune pentru cipurile sale Google Tensor, care oferă funcții de inteligență artificială în diverse produse.

Ca dovadă, acuzarea a scos la iveală niște e-mailuri interne în care Jeff Dean, actualul șef al cercetării la Google, scrie că ideile lui Bates sunt utile pentru proiectele Google.

Dar Google neagă acuzațiile și spune că cipurile sale au fost proiectate de personalul său, fără nicio legătură cu Bates. Avocatul său susține că Bates este un inventator ratat, care a fost dat afară de Meta, Microsoft, Amazon și OpenAI, pentru că soluția sa era ineficientă și imprecisă. Și mai spune că cipurile Google sunt complet diferite de ceea ce pretinde Bates că a inventat.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fenomenul Tunguska – Explicarea Unui Eveniment Fascinant

Dragostea, o heroina pentru creier!

Adevărul despre Cybertruck-urile Tesla din oțel “inoxidabil” – ruginesc ca naiba

Care este serialul care a spart recordurile pe torrente în 2023?

Ce s-ar întâmpla dacă ar declanșa al treilea război mondial?

Care sunt cele 7 continente ale lumii? Cum se numesc acestea

TVR2 Intră pe Satelit și Propulsează Al Doilea Canal Public pe Locul Secund în Țară

+50 idei de cadouri pentru bărbați. Vezi lista cu idei de cadouri barbati.

Băuturile alcoolice celebre – Sus paharu, jos masca

Voyager 1 e stricat și NASA încearcă să-l repare de la o distanță nebună

Ridley Scott crede că „Gladiatorul 2” ar putea fi mai bun decât filmul original

O bacterie care mănâncă metan ar putea încetini încălzirea globală