Figure AI startup-ul care vrea să schimbe lumea cu un robot umanoid și care a strâns 675 de milioane de dolari de la investitori de top

Figure AI: startup-ul care vrea să schimbe lumea cu un robot umanoid și care a strâns 675 de milioane de dolari de la investitori de top

Cine nu și-ar dori un robot care să facă treburile murdare, grele sau periculoase în locul nostru? Ei bine, se pare că niște foști angajați de la Google au găsit rețeta succesului și au inventat un umanoid care promite să revoluționeze lumea roboților.

Nu e de mirare că startup-ul lor, Figure AI, a atras atenția și banii unor giganți din tehnologie, cum ar fi Microsoft, Samsung, Nvidia, OpenAI, Intel și chiar Jeff Bezos, fostul șef al Amazon și omul cu cea mai mare avere din lume. Conform Bloomberg, Figure AI a primit o finanțare de 675 de milioane de dolari de la acești super-investitori, care i-au evaluat compania la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Figure AI a fost fondată în 2021 de niște ingineri care au lucrat la Google și care au vrut să creeze roboți care să poată face lucruri pe care oamenii nu le pot face sau nu le place să le facă, cum ar fi să sape în mină, să construiască clădiri sau să salveze vieți în caz de catastrofe. Robotul lor umanoid va fi dotat cu ochi, picioare și gură de ultimă generație, va putea să învețe din ce vede și aude și să vorbească cu oamenii.

Desigur, nu e primul robot care arată ca un om, dar e unul dintre cei mai avansați și mai atractivi pentru investitori. De exemplu, Bezos a băgat 100 de milioane de dolari în Figure AI prin firma lui de investiții, Explore Investments. Microsoft, care a făcut și un parteneriat cu Figure AI anul trecut, a pus 95 de milioane de dolari pe masă, în timp ce Nvidia și un fond afiliat Amazon au dat câte 50 de milioane de dolari. Și OpenAI, firma care a făcut faimosul ChatGPT, a dat 5 milioane de dolari la Figure AI, după ce s-a gândit să o cumpere la începutul anului.

Startup-ul din San Francisco nu a dezvăluit prea multe detalii despre proiectul lor, dar se pare că vor să lanseze primul lor robot în 2024. Să sperăm că va fi un robot prietenos și util, nu unul care să ne ia locul de muncă sau să ne distrugă planeta

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Galaxy Watch 7: Tripletul Tehnologic Care Rescrie Regulile Jocului

Huawei Enjoy 70 lansat la nivel internațional ca Nova Y72

iPhone 16: Ce noutăți aduce viitorul model de la Apple.

Messenger va fi din nou accesibil și fără un cont de Facebook

S-a dezvăluit cât costă materialele al unui iPhone 15 Pro Max

WhatsApp nu mai e prieten cu Drive: cum să îți faci backup la mesajele tale fără să îți pierzi spațiul

Huawei și BAIC: Revoluția Auto Electrică Începe în Aprilie.

Descoperiți Lumina Wi-Fi – Tehnologia Li-Fi și Beneficiile Sale

Următorul program de actualizare pentru Xiaomi HyperOS a fost anunțat

Viitorul tehnologiei este aici: Rabbit R1, iepurașul inteligent de buzunar

Seria Xiaomi 14 se pregătește de lansarea pe plan mondial.

Realme GT5 PRO, un telefon cu chipset de top și camera telefoto impresionantă, se lansează pe 7 Decembrie.