iPhone-urile din seria 15 au acum o baterie care ține de două ori mai mult, conform site-ului de suport Apple, fără să fi schimbat nimic la software sau hardware.
De când a fost scandalul batterygate, Apple a fost mai sinceră cu privire la capacitatea și durata de viață a bateriilor litiu-ion din gadgeturile lor, mai ales din iPhone-uri. Se știe că aceste baterii nu sunt nemuritoare, și că își pierd treptat puterea din cauza specificului tehnologiei – dar Apple a găsit cumva o soluție să mărească magic acest indicator, cel puțin pe hârtie.
Site-ul de suport al firmei explică în detaliu că bateriile iPhone-urilor ar trebui să rămână la cel puțin 80% din capacitatea lor inițială după un anumit număr de încărcări – asta însemna un număr fix de 500 de încărcări pentru toate smartphone-urile Apple, dar marți firma a schimbat documentul, crescând acest indicator de durată de viață la 1.000 de încărcări pentru noua serie iPhone 15.
Apple a schimbat descrierea de pe pagina de suport după ce a testat din nou dispozitivele în condiții cât mai apropiate de realitate, care ar fi dat rezultate mult mai bune decât se aștepta. Totodată, firma a lăsat ușa deschisă pentru a recalcula durata de viață pentru modelele mai vechi, așa că e posibil ca producătorul să revină curând cu niște cifre mai mari pentru alte serii.
Creșterea magică a indicatorilor e ciudat de sincronizată cu cererea UE de a obliga producătorii să facă și să vândă dispozitive cu durată de viață mai lungă, ca să reducă gunoiul electronic periculos.
Ca parte a acestei campanii, de vara viitoare, smartphone-urile, printre altele, vor avea etichete energetice, ca și electrocasnicele mari și televizoarele, care vor trebui să păstreze cel puțin 80% din capacitatea lor actuală timp de cel puțin 800 de încărcări, chiar și în cea mai proastă categorie de eficiență.
Oricum, durata de viață a bateriilor litiu-ion depinde foarte mult de utilizator și de condițiile în care le folosește, așa că nici temperaturile prea mici, nici cele prea mari nu sunt bune pentru reacțiile chimice din baterii. Și condițiile foarte calde sunt un coșmar pentru baterie, așa că e foarte riscant să ții și să încarci un telefon cu o astfel de baterie la soare, de exemplu.
Urmărește-ne și pe Google News