Cum a reușit Apple să dubleze viața bateriei pe iPhone 15

Cum a reușit Apple să dubleze viața bateriei pe iPhone 15

iPhone-urile din seria 15 au acum o baterie care ține de două ori mai mult, conform site-ului de suport Apple, fără să fi schimbat nimic la software sau hardware.

De când a fost scandalul batterygate, Apple a fost mai sinceră cu privire la capacitatea și durata de viață a bateriilor litiu-ion din gadgeturile lor, mai ales din iPhone-uri. Se știe că aceste baterii nu sunt nemuritoare, și că își pierd treptat puterea din cauza specificului tehnologiei – dar Apple a găsit cumva o soluție să mărească magic acest indicator, cel puțin pe hârtie.

Site-ul de suport al firmei explică în detaliu că bateriile iPhone-urilor ar trebui să rămână la cel puțin 80% din capacitatea lor inițială după un anumit număr de încărcări – asta însemna un număr fix de 500 de încărcări pentru toate smartphone-urile Apple, dar marți firma a schimbat documentul, crescând acest indicator de durată de viață la 1.000 de încărcări pentru noua serie iPhone 15.

Apple a schimbat descrierea de pe pagina de suport după ce a testat din nou dispozitivele în condiții cât mai apropiate de realitate, care ar fi dat rezultate mult mai bune decât se aștepta. Totodată, firma a lăsat ușa deschisă pentru a recalcula durata de viață pentru modelele mai vechi, așa că e posibil ca producătorul să revină curând cu niște cifre mai mari pentru alte serii.

Creșterea magică a indicatorilor e ciudat de sincronizată cu cererea UE de a obliga producătorii să facă și să vândă dispozitive cu durată de viață mai lungă, ca să reducă gunoiul electronic periculos.

Ca parte a acestei campanii, de vara viitoare, smartphone-urile, printre altele, vor avea etichete energetice, ca și electrocasnicele mari și televizoarele, care vor trebui să păstreze cel puțin 80% din capacitatea lor actuală timp de cel puțin 800 de încărcări, chiar și în cea mai proastă categorie de eficiență.

Oricum, durata de viață a bateriilor litiu-ion depinde foarte mult de utilizator și de condițiile în care le folosește, așa că nici temperaturile prea mici, nici cele prea mari nu sunt bune pentru reacțiile chimice din baterii. Și condițiile foarte calde sunt un coșmar pentru baterie, așa că e foarte riscant să ții și să încarci un telefon cu o astfel de baterie la soare, de exemplu.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Atenție la bug-ul care vă poate infecta telefonul Android fără să știți – ce trebuie să faceți.

Cum a fost accidentată și târâtă o femeie de un taxi robot Cruise.

Scurgere: Chatbot-uri teribil de inteligente testate de Google pentru a învinge ChatGPT

Huawei MateBook D16 2024, laptopul care te face să vrei să lucrezi

Ce înseamnă Wifi 6? Semnificație, viteză, caracteristici și beneficii.

Gmail a introdus un nou filtru pentru a combate spam-ul

OnePlus Open lansat oficial. Pret si disponibiliate in Romania.

Xiaomi 14 face furori în Europa: se vând ca pâinea caldă!

Roku TV. Un jucător nou, puternic pe piața TV – CU MODELE IEFTIN!

OnePlus Ace 3 cunoscut ca si OnePlus 12R, un smartphone de top accesibil.

Epic Games Store pe iOS și Android: Noua Frontieră a Jocurilor Digitale

Samsung Galaxy S24 Ultra, poze dezvăluite – telefoanele nu impresionează cu aspectul lor!