Cum te scapă Android 15 de notificările care te bombardează.

Cum te scapă Android 15 de notificările care te bombardează.

Google ne-a arătat ce noutăți aduce Android 15, versiunea care va ajunge pe telefoanele noastre în acest an. Una dintre noutăți este funcția “reduce notifications”, care vrea să ne liniștească de notificările care vin una după alta. Notificările de ‘reducere’ ne pot ajuta când primim prea multe e-mailuri sau mesaje de grup.

Imaginează-ți că vrei să te ocupi de ceva important, dar unul dintre grupurile sau contactele tale îți face telefonul Android să vibreze fără oprire. E ceva ce ne-a deranjat pe toți la un moment dat, dar ar putea să dispară curând.

Cu prima versiune Android 15 Developer Preview, lansată vineri, am descoperit o nouă funcție de notificare care ne scade volumul notificărilor succesive. Adică, Google a pus implicit funcția de răcire a notificărilor pe dispozitivele Android 15, cel puțin pe cele care au Developer Preview.

Utilizatorii pot alege să activeze răcirea notificărilor pentru toate notificările sau doar pentru conversații. Această opțiune e bună dacă vrei să nu te mai enervezi de conversațiile de grup.

Practic, răcirea notificărilor face notificările din aceeași aplicație sau conversație să fie mai slabe. Prima notificare pentru o anumită aplicație sau conversație vine cu sunet normal. Apoi, fiecare notificare următoare e mai încetă.

Se pare că aceste notificări repetate nu se opresc niciodată, dar îți dau de știre când vin de la aceeași aplicație sau conversație. Asta înseamnă că, dacă ignori intenționat o notificare, vei ști când e ceva nou.

Și anume, există un cronometru care se resetează după un timp. După resetare, notificările revin la sunet puternic, chiar dacă vin de la aceeași aplicație sau conversație ca o notificare anterioară. Ar fi bine dacă Google ar lăsa utilizatorii să seteze cronometrul, dar nu se poate deocamdată.

Explicația oficială a Google pentru răcirea notificărilor este că “reduce treptat volumul notificărilor când primești mai multe notificări consecutive de la aceeași aplicație”.

Se pare că răcirea notificărilor e un avantaj pentru Android 15, dar nu e singura opțiune pentru a controla notificările. Google vrea să facă Android 15 stabil în iunie. După aia, vor mai trece “câteva luni” până când va începe lansarea publică a Android 15.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Windows 11 vine cu o nouă funcție care te ajută să găsești mai ușor rețelele Wi-Fi

Huawei MatePad Pro 11 2024: O tabletă de ultimă generație cu conectivitate prin satelit.

Seria Redmi Note 13 5G a sosit! Iată Specificațiile si prețul.

Honor ne pregătește o surpriză: un telefon pliabil și un inel smart

Instagram se schimbă: ce trebuie să știi despre noile filtre, autocolante și Reels

iPhone 16 Pro Max promite o baterie record: cât ar putea ține cu o singură încărcare.

Xiaomi Watch 2, scos la vânzare înainte de lansare. Ce diferențe sunt față de Pro?

A început livrarea de televizoare cu ecrane duble gratuite, susținute de publicitate

Inteligența artificială și dincolo: Avansurile tehnologice ale anului 2023

Ce este HAARP? Proiectul HAARP și controversele asociate

MGIE:Apple face o inovație în editarea imaginilor cu inteligența artificială!

Amazon pregătește un monstru de inteligență artificială: Olympus!