Tesla Roadster, mașina care face suta într-o clipită!

Tesla Roadster, mașina care face suta într-o clipită!

Elon Musk ne-a promis că noua Tesla Roadster, pe care o așteptăm de ani de zile, va fi cea mai rapidă mașină din lume. Nu glumesc, ci chiar așa a spus el: că noul Roadster va face de la 0 la 100 km/h în doar o secundă! Asta înseamnă că dacă ai clipi, ai rata momentul în care mașina ar ajunge la viteza maximă legală pe șoselele noastre.

Dar când vom putea să vedem cu ochii noștri această minune tehnologică? Ei bine, nu prea curând, din păcate. Tesla Roadster a fost anunțat pentru prima dată în 2017, dar de atunci nu am văzut decât niște imagini și niște clipuri video cu el. Se pare că lansarea lui oficială va fi abia în 2025, dacă nu va mai fi amânată din nou.

Și ce mai poate face noul Roadster, în afară de a face suta într-o secundă? Potrivit lui Musk, ar putea atinge și o viteză maximă de 402 km/h în 20 de secunde, ceea ce este destul de impresionant, dar și destul de inutil, dacă mă întrebați pe mine. Cine are nevoie de o asemenea viteză pe șosele, când riscul de accidente este atât de mare? Nu mai bine ne bucurăm de o plimbare liniștită și sigură, fără să ne încălcăm legea?

Dar poate că nu toți sunt ca mine și vor să se simtă ca în filmele de acțiune. Dacă ești unul dintre ei, atunci poate că te interesează și ce alte mașini pot concura cu noul Roadster. Ei bine, nu sunt multe, dar există câteva care se apropie de performanțele lui. De exemplu, Dodge Challenger SRT Demon 170 face 100 de km/h în 1,74 secunde, Rimac Nevera electrică din 2021 tot 1,74 secunde, Tesla Model S Plaid din ’21 1,98 secunde, iar McMurtry Speirling electrică specială, construită special pentru curse, face 100 de km/h în 1,4 secunde. Acestea sunt cele mai rapide mașini din lume la ora actuală, dar Musk susține că noul Roadster le va depăși pe toate.

Dacă vrei să îți rezervi un loc în lista de așteptare pentru noul Roadster, trebuie să scoți din buzunar 50.000 de dolari, doar ca avans. Prețul final al mașinii va fi de 200.000 de dolari, cel puțin pentru versiunea de bază.

Și dacă vrei să vezi cum arată noul Roadster în acțiune, uite aici un test drive făcut acum 5 ani, când mașina era încă în stadiu de prototip. Musk zice că de atunci au îmbunătățit-o și mai mult:

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xiaomi 14 vine pe piața globală pe 25 Februarie

Sony îți rupe inima de gamer. Conturile de PlayStation sunt suspendate la întâmplare!

Google Messages te ajută să elimini zgomotul din mesajele vocale. Află cum să folosești funcția nouă

ChatGPT ar putea cuceri sectorul educației, însă mulți nu sunt încântați de asta.

Cum să știi când vei muri cu ajutorul unei inteligențe artificiale superioare.

Inteligența artificială ne minte și ne urăște – și nu putem face nimic în privința asta

Cu un truc simplu, au fost eliminate protecția chatboruilor(ChatGPT,Bard)

Călătorie în timp: vizualizați site-uri web vechi, chiar și în browsere retro

Oferta de Televizoare Samsung 2023.De la HD-8K avem de toate.

Samsung Galaxy S22 primește o nouă actualizare care îi face camera mai bună.

Google Sub Asediu: Secretele Inteligenței Artificiale Furate de Un Inginer!

Ce mai nou Update de la Google: telefoanele și tabletele Android devin mai mișto ca niciodată