Aflați care sunt cele mai comune funcții ale frigiderului și congelatorului!

Aflați care sunt cele mai comune funcții ale frigiderului și congelatorului!

În zilele noastre, este ușor să te pierzi între funcțiile diferitelor aparate de uz casnic. Nu este diferit în cazul frigiderelor, deoarece apar din ce în ce mai multe tehnologii noi care facilitează depozitarea și conservarea alimentelor. Vom arunca o privire asupra unora dintre acestea, care vă pot oferi un punct de plecare dacă vă gândiți să cumpărați un frigider.

No Frost

no frost
No Frost

Să începem cu poate cea mai comună caracteristică, și anume No Frost. Dacă vedeți acest termen în descrierea unui aparat, înseamnă că frigiderul are un sistem antiîngheț. Frigiderele No Frost nu produc gheață în compartimentele lor de congelare, nu trebuie dezghețate și nu se condensează. Principiul de funcționare al frigiderelor No Frost se bazează pe principiul conform căruia un ventilator direcționează aerul umed din compartimentul frigiderului către evaporator, astfel încât condensul este direcționat către evaporator, iar gheața rezultată este topită continuu prin încălzirea controlată de un temporizator. Apa topită se adună apoi în bolul de deasupra compresorului și se evaporă.

Deși este mai ușor să instalați un frigider No Frost în gospodăria dumneavoastră, asigurați-vă că curățați regulat orificiul de scurgere a apei topite! Acest lucru va ajuta la prevenirea unor posibile defecțiuni. Și asigurați-vă că vă curățați și dezinfectați frigiderul o dată pe an!

No Frost Plus

Această tehnologie încorporată în congelator nu numai că elimină formarea gheții, dar menține consumul de energie în frigider la un nivel optim. În același timp, creează un mediu de răcire ideal pentru alimentele proaspete, le împiedică să se usuce și ajută la păstrarea conținutului de vitamine.

Total No Frost

total no frost
total no frost

Această tehnologie menține umiditatea perfectă nu numai în congelator, ci și în compartimentul frigorific, împiedicând înghețarea. Frigiderele Total No Frost oferă un plus de confort, deoarece nu trebuie dezghețate niciodată.

Stop Frost

stopfrost
Stop Frost

Această funcție nu este exact la fel ca No Frost, dar este similară. Datorită funcției Stop Frost, vă puteți dezgheța frigiderul cu o investiție minimă de energie. Tehnologia vă asigură că puteți scăpa de gheața acumulată într-un minut prin îndepărtarea tăvii de gheață, tot ce trebuie să faceți este să spălați tava sub robinet.

FrostLess

frostless
frostless

Tehnologia FrostLess reduce formarea gheții cu aproximativ 50%, astfel încât cheltuiți jumătate din timpul și efortul pentru dezghețarea manuală decât cu un aparat convențional. Acest lucru se poate realiza deoarece în aparatele echipate cu această tehnologie, gheața se formează doar pe pereții congelatorului. Și în acest caz, nu trebuie decât să scoateți tava de gheață din partea superioară a congelatorului și să o țineți sub jet de apă curentă timp de un minut pentru dezghețare. Tehnologia FrostLess ajută la reducerea consumului de energie, așa că portofelul tău îți va mulțumi pentru asta.

Neo Frost

neo frost

Ați avut vreodată mai multe alimente cu mirosuri caracteristice în frigider în același timp și au început să se amestece? Neo Frost pune capăt acestui lucru, asigurând un flux de aer și o temperatură optimă atât în secțiunea de congelator, cât și în cea de frigider a aparatului. Astfel, alimentele rămân proaspete pentru mai mult timp și se împiedică amestecarea mirosurilor între rafturi.

În plus față de cele de mai sus, există și alte tehnologii și modele specifice fiecărui producător, care merită o privire.

Alte caracteristici valoroase

Electrolux a adăugat o inovație tehnică la unele dintre frigiderele sale, numită CustomFlex, care vă oferă libertatea de a aranja interiorul frigiderului așa cum doriți. Compartimentele interne ale ușilor de diferite dimensiuni pot fi mutate sau chiar îndepărtate, oferindu-vă libertate maximă în ceea ce privește spațiul disponibil.

VarioZone, o invenție Bosch, îndeplinește o funcție similară. Multe dintre electrocasnicele Samsung sunt echipate cu tehnologia Space Max, care încorporează un design îngust al conductelor de aer de perete, lăsând mai mult spațiu în frigider, menținând în același timp eficiența energetică.

Bosch dispune, de asemenea, de un sertar VitaFresh, care păstrează alimentele mai proaspete pentru mai mult timp prin controlul nivelului de umiditate. Compartimentul ExtraChill de la Electrolux are aceeași funcție, la fel ca și sertarul BioFresh de la Liebherr și depozitul de legume CrispZone de la Gorenje.

FastFreeze este disponibil, de asemenea, la Gorenje, Whirlpool și Beko, printre altele. Este de înțeles că această caracteristică ajută la congelarea mai rapidă, ceea ce este deosebit de util pentru păstrarea porțiilor mici.

Sistemul Multi AirFlow, prezent și la frigiderele Gorenje, Whirlpool, Indesit și Bosch, este conceput pentru a scurta timpul de răcire prin circulația continuă a aerului, menținând astfel alimentele proaspete pentru mai mult timp.

Unele dispozitive sunt dotate și cu un mod Vacanță, o funcție de care puteți profita la maximum atunci când sunteți plecat de acasă pentru perioade lungi de timp. Acest mod vă permite să folosiți frigiderul într-un mod mai eficient din punct de vedere energetic, dar rețineți că frigiderul va trece la +14°C, deci nu este practic să depozitați alimente în aparat.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Huawei și BAIC: Revoluția Auto Electrică Începe în Aprilie.

Elon Musk: Twitter era aproape de faliment

Acces Deschis la ChatGPT: OpenAI Elimină Bariera Înregistrării

Ce funcție nouă și tare va avea Notepad din Windows după 40 de ani?

WhatsApp nu mai e prieten cu Drive: cum să îți faci backup la mesajele tale fără să îți pierzi spațiul

SUA își trimite robotul pe Lună după 50 de ani

Modele lingvistice mari(LLM): ce sunt, cum funcționează și cum să le folosești.

Apple Watch-urile au o problemă mare cu bateria și nu e vina ta!

Samsung pregătește Galaxy A15 5G cu display de 90 Hz, procesor MediaTek Dimensity 6100+ și baterie mare.

Un robot inspirat de Nadia Comăneci se pregătește să cucerească lumea

Atenție la bug-ul care vă poate infecta telefonul Android fără să știți – ce trebuie să faceți.

Panourile solare – ce sunt si cum functioneaza