Bodrum, orasul lui Mausol

Bodrum este un oras al legendelor, bine cunoscut pentru celebra constructie a lui Mausol, cel de-al patrulea om de stat al cetatii Halicarnas. Pamantul presarat cu flori, piscine cu apa curgatoare si ametitele peisaje ale castelului il fac pe Bodrum unul dintre cele mai iubite si cunoscute orase din lume.

O imbinare a unor traditii autohtone cu religia crestina

Istoria orasului Bodrum a dat nastere unei combinatii unice intre traditia autohtona si religia crestina. Acest mix de influente spirituale si culturale a contribuit la crearea unui loc cochet si dinamic in aceasta parte a Marii Egee. De fapt, una dintre prima constructiile religioase din Bodrum a fost biserica Sf. Ioan, construita in 1845. In prezent, Bodrum este un oras cosmopolit, cu mai multe cladiri in stil european si chiar clasic, multe dintre acestea fiind construite chiar pe vremea lui Mausol.

Celebra construcție a lui Mausol

Inima orasului Bodrum este celebra constructie a lui Mauso, cunoscuta si sub numele de Mausoleum. Acesta este unul dintre cele mai vechi monumente existente, construita in jurul anului 350 i.Hr. si prezentand o arhitectura straveche si fascinanta. Constructia Mausoleumului este un exemplu faimos al arhitecturii megalitice. Mausoleumul este un amestec de stiluri arhitecturale, de la elemente neoclasice si romantice, la stilul helenistic.

Deoarece este un monument ce se datoreaza unui rege antic, Mausoleumul a fost dintotdeauna considerat un simbol al statutului superior al lui Mausol si al regatului Halicarnas. Turistii viziteaza aceasta constructie pentru a admira luxul si bogatia lui Mausol si a admira maretia si frumusetea constructiei.

bordum
Bordum

Bucura-te de frumuseţea naturală a acestui oraş

Bodrum nu este numai despre cladiri si monumente interesante, ci si despre frumusetea naturala pe care orasul o contine. Stradutele vechi si pitoresti sunt o invitatie la regasirea ritmurilor traditionale. Cazarea in Bodrum poate fi una foarte interesanta, deoarece poti gasi numeroase hoteluri si vile imersive, fiecare avand o vedere spectaculoasa si o piscina privata.

Pe langa activitati cum ar fi inotul, kayakingul, parapantismul si croazierea, pe bicicleta prin oras, spre deosebire de alte orase turistice, vei avea si ocazia sa petreci ore bune explorand numeroasele temple, vechile biserici, magazine si cafenele.

Evenimentele tradiţionale

Bodrum are si mai multe evenimente traditionale pe care turistii le pot urmari in oras. Printre cele mai cunoscute se numara:

  • Carnavalul Nopții de Înviere: Este o celebra petrecere anuala a Pastelui ce se organizeaza in fiecare an in orasul Bodrum. Petrecerea include diferite evenimente, precum muzica, calatorii turistice si parade.
  • Festivalul Mardi Gras: Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri ale anului ce are loc in Bodrum, sarbatorind legatura dintre religia crestina si domeniul cultural si artistic.
  • Festivalul de Teatru si dans: Acest festival include o varietate de diferite show-uri si evenimente ce implica mai multi artisti si tineri proveniti din mai multe parti din lume, veniti sa se bucure si sa petreaca impreuna.

Bodrum este un oras minunat si plin de farmec, situat langa piscina turcoaz a Marii Egee si inconjurat de munti pitoresti, unde turistii pot vizita numeroase obiective turistice, se pot bucura de clipe de pace si liniste si pot simti energia cu care este imbibata aceasta cetate veche si fascinanta, ce se remarca prin diversitatea sa.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istoria orasului Neapole – Castele napolitane

Istoria Manastirii Berca – o trecere in revista a istoriei sale

Domnisoarele din Avignon: Picasso și Modificarea Arta

Unde se afla mormantul lui Genghis-Han?

Blestemul Presedintilor Americani: Adevar sau Legendă?

Istoria Orasului Copenhaga

Cine au fost vikingii?

Războiul Marii Britanii – marea amăgire a lui Hitler?

Istoria lui Ecaterina a II-a Rusiei: Viața și Realizările Celei Mai Puternice Împărătese a Rusiei

Epoca în care seniorii trăiau în prezent 

Arma secreta a lui Ceausescu

1918 – anul unei lupte încheiate, dar războiul va continua