marea piramida din giza

Coridor misterios descoperit în Marea Piramidă de la Giza

Arheologii au descoperit un coridor de 9 metri lungime, 2 metri lățime și înălțime deasupra intrării principale a piramidei, relatează The Jerusalem Post.

Cercetătorii de la Consiliul egiptean al Antichităților au anunțat joi vestea și că „tunelul” ar putea duce la camere sau spații interioare suplimentare.

Ei au explicat, de asemenea, că coridorul complet gol a fost, probabil, menit să ușureze o parte din sarcină și a fost proiectat pentru a ajuta la distribuirea greutății piramidei, protejând astfel tunelul sau spațiile interioare interioare care încă nu au fost descoperite.

Mai mult de un mormânt?
„Este, de asemenea, posibil ca faraonul să fi avut mai mult de un mormânt”, explică Mostafa Waziri, șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt, în contextul acestei descoperiri.

Proiectul Piramidele scanate
Cu ani în urmă, oamenii de știință au folosit tehnologii moderne, scanere și endoscoape pentru a examina piramidele și a descoperi coridorul, a cărui existență, după cum puteți vedea în videoclip, a fost acum confirmată de o scanare endoscopică a interiorului.

Descoperirea, pe care oamenii de știință o numesc senzațională, va fi urmată de alte scanări pentru a vedea ce mai există în interiorul piramidei.

Marea Piramidă din Giza a fost construită de faraonul Kufu (sau Keops) între anii 2590 și 2540 î.Hr. și se află și astăzi în picioare, fiind singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice, precizează Wikipedia.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Katmandu – orasul celor o mie de temple

Ce este Hamas și de ce este implicat în conflictul cu Israelul?

Titlul: Serviciile Secrete Germane in Romania in 1944

Aden, orasul nascut dintr-o eruptie vulcanica

Sfântul Haralambie: O Istorie de Devotament și Credință.

Cum a aparut hârtia si cum a cucerit globul.

Istoria Manastirii Berca – o trecere in revista a istoriei sale

Istoria lui Ecaterina a II-a Rusiei: Viața și Realizările Celei Mai Puternice Împărătese a Rusiei

Istoria Ucrainei pe Scurt.

José Ignacio Gallegos inițiază cercetări ample în zona cetății Tiwanaku

Noaptea in care Hitler a pierdut razboiul

Casa lui Honoré de Balzac – O Primire într-un Est șic Plin De Aventură