marea piramida din giza

Coridor misterios descoperit în Marea Piramidă de la Giza

Arheologii au descoperit un coridor de 9 metri lungime, 2 metri lățime și înălțime deasupra intrării principale a piramidei, relatează The Jerusalem Post.

Cercetătorii de la Consiliul egiptean al Antichităților au anunțat joi vestea și că „tunelul” ar putea duce la camere sau spații interioare suplimentare.

Ei au explicat, de asemenea, că coridorul complet gol a fost, probabil, menit să ușureze o parte din sarcină și a fost proiectat pentru a ajuta la distribuirea greutății piramidei, protejând astfel tunelul sau spațiile interioare interioare care încă nu au fost descoperite.

Mai mult de un mormânt?
„Este, de asemenea, posibil ca faraonul să fi avut mai mult de un mormânt”, explică Mostafa Waziri, șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt, în contextul acestei descoperiri.

Proiectul Piramidele scanate
Cu ani în urmă, oamenii de știință au folosit tehnologii moderne, scanere și endoscoape pentru a examina piramidele și a descoperi coridorul, a cărui existență, după cum puteți vedea în videoclip, a fost acum confirmată de o scanare endoscopică a interiorului.

Descoperirea, pe care oamenii de știință o numesc senzațională, va fi urmată de alte scanări pentru a vedea ce mai există în interiorul piramidei.

Marea Piramidă din Giza a fost construită de faraonul Kufu (sau Keops) între anii 2590 și 2540 î.Hr. și se află și astăzi în picioare, fiind singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice, precizează Wikipedia.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bodrum, orasul lui Mausol

Armata si muzica: cum s-au folosit instrumentele muzicale in lupta

Prima biserica din lume: cea mai veche biserică catolică

Blogul folosește cookie-uri pentru o funcționare mai rapidă. Apăsați Sunt de acord pentru cea mai bună experiență View more
Sunt de acord
Nu