hitler

De ce a dorit Hitler să se ducă la Polul Sud?

Multe decenii după capitularea Germaniei din 1945, o parte a literaturii istorice, pseudo-istoriceși teoriile conspirației au refuzat să admită că Hitler s-a sinucis. Carbonizarea cadavruluiși îngreunarea identificării nu au fost singurele argumente. Din păcate, chiar Stalin, la Conferința de la Potsdam, a declarat că dictatorul nazist nu a murit (din ce motive, nu seștie exact). Ulterior,și în SUA exista un curent favorabil ipotezei că Hitler, Eva Braunși câțiva apropiați ar fi fugit cu avionul în Norvegia (mai 1945), iar apoi au plecat cu un convoi de submarine spre Polul Sud, acolo unde al Treilea Reich proclamase în 1939 teritoriul Noua Schwabia, în urma unei misiuni de explorare a Antarcticii.

hitler 1

O bază militară ultraperformantă

Teoria conform căreia Hitler s-ar fi refugiat la Polul Sud se bazează, totuși, pe argumente suficient de logice, exploatate la maximum de diverși autori. Vă prezentăm, conform importanțeiși datelor reale, câteva repere deloc neglijabile. 1. De ce l-a interesat pe Hitler un teritoriu în Antarctica, înainte de debutul războiului? În 1938-1939, Germania a făcut o expediție acolo, stabilindu-și teritoriul „Noua Schwabia”. Iar Hitler avea la dispoziție submarine cu mare autonomie de deplasare, utile în ruta foarte costisitoare spre sudul Pacificului. 2.

Un „inventar” provizoriu făcut de aliații flotilei de submarine naziste, după război, a arătat că lipseau zeci de aparate de ultimă generație. Nu seștie nici acum unde a dispărut o parte dintre ele. 3. În timpul războiuluiși în anii postbelici, aparițiile de aparate de zbor neidentificate, cu performanțe superioare celor cunoscute, au atras atenția asupra unei mari investiții secrete naziste: forța de propulsie antigravitațională (sau electromagnetică)și avioanele cu o aripă circulară în loc de două aripi normale. Nemții reușiseră fabricarea aparatului numit „Sack AS-6”, cași americaniiși canadienii. Seștie că inginerii germani erau deja experți în propulsia rachetelor.

În consecință, s-a emis ipoteza că aparate sofisticate germane au fost lansate de la baza militară nazistă „Noul Berlin” (de pe teritoriul „Noua Schwabia”) către teritoriul SUA (și în America de Sud), pentru spionajși intimidare. Incidentele cu martori oculari deveniseră frecvente în America. Nu seștie nici acum dacă Dosarele Roswellși Kecksburg (numitși „Roswell de Pennsylvania”) au legătură cu baza militară de la Polul Sud. Dar este cert că unii piloți ai aliaților, chiar în timpul războiului, declaraseră că fuseseră „hărțuiți” de obiecte luminoase care le însoțeau avioaneleși care aveau performanțe superioare.

Acest din urmă fenomen a primit numele „Foo Fighter”și nu de OZN. Coroborat cu aceste performanțe, este sigur că naziștii au experimentat la mina Wenceslas antigravitația sau propulsia electromagnetică (Operațiunea „Marele Clopot”), iar toți cei care au lucrat acolo au fost uciși de Gestapo, pentru înmormântarea secretului. Operațiunea „Săritura la înălțime” Culmea coincidențelor care conduc la concluzia menționată este considerarea expediției americane la Polul Sud, din 1946-1947, drept o încercare de a distruge baza militară nazistă.

În realitate, SUA doreau să experimenteze rezistența oamenilorși materialelor la condiții severe. Atunci de ce a fost nevoie de peste 4.000 de oameniși numeroase vaseși avioane de război? Din păcate,șeful expediției „HighJump”, amiralul Richard Byrd, ar fi declarat la întoarcere că ar exista un „teritoriu ostil”… Germania nu a avut niciodată revendicări la Polul Sudși abia în 1981și-a stabilit acolo unele facilități. Cartografic, Noua Schwabia existăși acum.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înainte de toate, Mustafa Kemal Atatürk: Un lider care a schimbat istoria!

Cele trei zile care au schimbat istoria Germaniei: 3 octombrie 1990 – Reunificarea Germaniei

Masonii au cucerit Luna, când și cum s-a întâmplat?

Katmandu – orasul celor o mie de temple

Scala din Milano – O Pictură Vintage a Legendei Italieni

Crăciunul – celebrarea nașterii lui Hristos

Armata de teracotă – Descoperirea surprinzătoare a secolului

Acestea sunt adevărate tragedii: Pearl Harbor

Istoria lui Ecaterina a II-a Rusiei: Viața și Realizările Celei Mai Puternice Împărătese a Rusiei

Moara din Sanssouci – O încântare arhitecturală și o parte importantă a patrimoniului Prusiei

Concertul Europei – Echilibrul puterilor în Europa post-Napoleon

Epoca în care seniorii trăiau în prezent