cercetatori

Antecesorii noștri se hraneau cu creaturi de mărime monstruoasă și cercetătorii au fost complet uimiți de acest lucru

Neanderthal-ii au primit o nouă perspectivă din partea cercetătorilor.
Neanderthal-ii au primit o nouă perspectivă din partea cercetătorilor.

Neanderthalii au trăit împreună cu strămoșii noștri ai oamenilor moderni, dar apoi au dispărut de pe pământ acum 40.000 de ani. Probabil că nu au dispărut, ci s-au împerecheat cu subspecia Homo sapiens sapiens, de aceea și noi purtăm genele lor. Despre Neanderthalieni deja știm multe, dar încă mai sunt în măsură să ne surpindă cercetătorii din când în când. De exemplu, au găsit acum dovezi că ceva complet neobișnuit a făcut parte din meniul lor. Strămoșii noștri vânau în general mammuci pentru a avea acces la mai multe resurse alimentare, dar situația era un pic diferită în cazul Neanderthalilor. Se pare că aceștia ucideau elefanți uriași, care erau chiar mai mari decât mammucii cu păr, astfel încât carnea lor era suficientă pentru o trib de 100 de indivizi timp de o lună.

Antigii ormănoși de 12 tone, cu o înălțime de 4,5 metri, pot fi imaginați mai bine dacă adăugăm că masculii elefanților africani moderne (cei mai puternici și mai mari mamifere terestre) sunt în jur de 3,2 metri înălțime și au o greutate maximă de 6 tone.

mammut elephant

Ce fel de monstri ar fi putut fi, care cântărea de două ori mai mult și era cu peste un metru mai înalt decât elefantele actuale? Numele științific este Palaeoloxodon antiquus, adică elefantul ancestral de pădure, despre care publicul nu aude prea mult. Cel mai târziu acestea au dispărut acum 30.000 de ani și această dispariție poate fi atribuită și cinegeticei excesive. Cercetătorii cred că elefantul pitic din Cipru a evoluat din ele. Experții germani au examinat acum oasele a 70 de exemplare ale Palaeoloxodon antiquus care trăiau acum 125.000 de ani și au fost uimiți să constate că doar foarte puține rămășițe au fost complete.

Acest lucru poate sugera că ele au fost consumate de om și pe oase au fost descoperite urme de tăieturi care indică acest lucru. Carnea de mai multe tone a fost o adevărată bombă calorică pentru ei și carnea prăjită a contribuit, de asemenea, la creșterea dimensiunii și capacității creierului ancestral al omului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cine a inventat telescopul?

Războiul Marii Britanii – marea amăgire a lui Hitler?

Istoria orasului Havana

1918 – anul unei lupte încheiate, dar războiul va continua

Lille, orasul unui cantec de leagan

Clopotele – Un Obiect cu Semnificație Socială și Religioasă în Culturile Lumii

Cine a fost Sfanta Fecioara Maria

Istoria Palatului Iosupov: Povestea luxului și opulenței din Sankt Petersburg

Civilizația mamutului

Agricultura in trecut. A doua nastere

Istoria Manastirii Berca – o trecere in revista a istoriei sale

Sfântul Haralambie: O Istorie de Devotament și Credință.