Georg Elser

Preotul care a încercat să-l ucidă pe Adolf Hitler

Preotul german Georg Elser a fost unul dintre cei mai curajoși eroi ai celui de-al Doilea Război Mondial. El a încercat să-l ucidă pe Adolf Hitler în noiembrie 1939, în timpul unei întruniri a Partidului Nazi la München. Elser a construit o bombăși a pus-o sub podiumul unde Hitlerși alți lideri ai partidului erau deja prezenți. Bomba a explodat, dar Hitler a supraviețuit. Elser a fost arestatși închis în lagărul de concentrare Dachau, unde a fost executat în 1945.

Cine era Georg Elser?

Georg Elser era un meșteșugar german care a crescut în orașul Königsbronn, în sud-vestul Germaniei. El a fost un membru al Partidului Comunist Germanși a fost profund afectat de ceea ce a văzut în timpul vizitei sale la München în 1938. El a văzut cum Hitlerși alți lideri ai partidului au încurajat violențași au încurajat oamenii să se alăture partidului. El a decis că trebuie să facă ceva pentru a opri Hitlerși a început să construiască o bombă.

Georg Elser
Georg Elser

Cum a construit Elser o bombă?

Elser a construit o bombă cu materiale pe care le-a găsit în jurul său. El a folosit o cutie de metal, un ceas de buzunar, un cablu electricși un detonator. El a folositși un amestec de nitroglicerinăși pulbere de fier pentru a face explozivul. El a construit bomba în secret în casa sași a transportat-o la München în noiembrie 1939.

Cum a pus Elser bomba sub podiumul lui Hitler?

Elser a intrat în clădirea unde avea loc întrunirea partiduluiși a găsit un loc sub podiumul lui Hitler unde a putut să pună bomba. El a folosit unelte pentru a face un spațiu în pereteși a pus bomba acolo. El a setat ceasul pentru a exploda la ora 8:20și a plecat.

Ce s-a întâmplat după ce a explodat bomba?

Bomba a explodat la ora 8:20, dar Hitler a supraviețuit. El a fost rănit, dar nu grav. Elser a fost arestatși închis în lagărul de concentrare Dachau, unde a fost executat în 1945.

Ce a învățat lumea din acest incident?

Incidentul lui Georg Elser a arătat lumii că un singur om poate face o diferență. El a arătat că un om poate lupta împotriva opresiuniiși că poate face o schimbare. El a arătat că un om poate lupta pentru ceea ce este corectși că poate face o schimbare în lume.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Granada – ultima fortareata maura

Pacatele Proconsulului Crassus – Ce Este Necesar să știm despre timpul său de domnie?

Înainte de toate, Mustafa Kemal Atatürk: Un lider care a schimbat istoria!

Blogul folosește cookie-uri pentru o funcționare mai rapidă. Apăsați Sunt de acord pentru cea mai bună experiență View more
Sunt de acord
Nu