Predictiile lui Nostradamus 

Cu toate profețiile din 2005 cu privire la sfârșitul lumii care continua să se înmulțească și în 2006 – la care majoritatea se referă la fatidicul an 2012 – s-a ajuns la o concluzie ciudată. Oare de ce anume 2012? Potrivit lui Gregg Branden, americanul care a interpretat calendarul mayas, există doar 12 cicluri de viață terestră, iar după aceea vine „Punctul Zero” al evoluției Terrei. Alte previziuni, elaborate după criterii stiințifice – „fixează” catastrofa în perioade de vecinătatea lui 2012, cu o precizie șocantă.

Sfaturile marinimoase ale urmașilor lui Nostradamus sunt câteva lucruri de îmbrăcat și ceva de mâncare. Unii în mod sigur de remarcat Albert Hansen, care oferă o dată exactă pentru sfârșitul lumii – 11 noiembrie 2011 sau 11.11.2011 – cu ajutorul teoriei sale milenare în jurul cifrei 1. Dar, ciudat, pentru că nu s-a întâmplat nimic înfricoșător în 1011, la 11 noiembrie, A.H. a favorizat data de 11.11.3011.

Greu de crezut, vara lui 2012 – în emisfera nordică – liniștea a fost întreruptă de Michael Drosnim, descifrătorul codului biblic, care și-a găsit prin mijloace cabalistice, în Pentateuch (primele cinci Cărţi din Vechiul Testament), data la care o cometă va izbi planeta. Susținea că doar o singură specie va supraviețui – gândacii de bucătărie!

Pe de altă parte, Gregg Branden și J. Eric Thompson au estimat că prima zi a lumii – după mayasi – este 11 august 3114 î.Ch., cunoscuta (mitologic) ca ziua în care s-a născut Venus. Și, în ciuda tuturor previziunilor, experţii în civilizația mayasă susțin că această perioadă se referă la „hotare temporale de evoluție a lumii” și nu neapărat la autodistrugerea ei.

29 septembrie 2011. Termenul a fost profetic de Harold Camping pentru ascultătorii postului de radio american Family Radio și în cartea Time Has an End: Time Has an End:
2011” (publicat în 2005). Autorul menționează 11.013 î.Hr. Când căderea Atlantidei a adus o natură ciclică fatală soartei omenirii.

24 decembrie 2012. În această zi în care este posibil să apară furtuni în emisfera nordică, „Norul Oort” va fi eliberat peste Pământ. Aceasta este o ipoteză astronomică despre o cometă care „orbitează” sistemul solar, căzând simultan pe planeta noastră nevinovată și zdrobindu-l ca o păpădie înflorită.

2016. Anul este anticipat când profesorul Lloyd Canningdale de la Salt Lake City, Utah, SUA a făcut mai multe predicții despre expediția pe moarte din 1847 „Donner Party”. Prinși în munții Sierra Nevada în timpul iernii, acest grup de coloniști a scris și a reunit mai multe viziuni despre „distrugerea biologică” a planetei noastre în 2016.

2024 și 2028. Suntem cu atât mai uşuraţi când vizionarii anunţă sfârşitul lumii zeci de ani mai târziu. În jurul timpului menționat, un fenomen fizico-chimic catastrofal va distruge omenirea. Printr-o combinație terifiantă între atacul meteoriților rătăciți și „praful roșu al deșertului” care inundă apele planetei. Anul 2028 a fost ales și din cauza „motivului” biblic, deoarece se referă la anul în care Isus ar fi putut fi răstignit acum 2000 de ani. 2038. Am lăsat în urmă acest „termen” pentru că a fost promovat de experții de la temutul grup ecologist Greenpeace. Această proiecție se bazează pe creșterea continuă a foametei pe pământ, din cauza atât încălzirii globale, cât și creșterii necontrolate a populației mondiale… marea tentație de a face o judecată atât de serioasă! Însuși Isaac Newton ar fi căzut în această capcană, prezicând anul 2060. prin 4.500 de pagini de cercetare și petrecându-și 50 de ani din viață pregătindu-se pentru asta. 

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Doctori cu juramant stramb – o traditie veche.

Marea Aral – Un Fărâu Sângeros pe Care Trebuie Să Îl Protejăm

Descoperă magia Porto-ului – Istoria în fiecare pas

7 septembrie 1940: Inceputul „Bataliei Angliei”

Cele mai socante si letale arme nascocite vreodata de om.

Arca lui Noe a fost găsită în munţii Turciei

Cu baia printre secole – Istoria unei inventii fundamentale

Bibliotecile din Evul Mediu – Carti cu fermoare din aur

Cine au fost Teutonii?

Noaptea in care Hitler a pierdut razboiul

Ultima lupta a vikingilor

Ce ulei alegem ? Ulei presat la rece sau ulei rafinat ?