inchisoarea mamertina

Despre inchisoarea Mamertina din Roma.

Inchisoarea Mamertina din Roma se afla in centrul vechi al orasului, in zona Forumului Roman. Este una dintre cele mai vechi si mai faimoase inchisori din lume. A fost construita in anul 7 B.C. si a servit ca loc de detentie pentru cei mai mari lideri politici si religiosi din acea perioada.

Oferta Emag

Inchisoarea Mamertina face parte din cartierele istorice ale Romei si se intinde pe o suprafata de aproximativ 5.000 de metri patrati. Are doua intrari principale, una in partea de sud si una in partea de nord. Ambele intrari sunt construite din marmura si sticla, iar in interiorul inchisorii se afla un sistem de coridoare si camere care au fost folosite pentru inchisoarea si torturarea detinutilor. Inchisoarea Mamertina a fost construita dupa modelul unei alte inchisori din Roma, inchisoarea Tullianum. Acestea au fost construite pentru a-i detine pe cei mai mari lideri politici si religiosi ai vremii. Inchisoarea a fost folosita pentru a detine liderii republicii romane, inclusiv liderul legendar al Romei, Marcus Tullius Cicero.

Inchisoarea Mamertina a servit ca loc de detentie pentru mai multi oameni in timpul Imperiului Roman. Printre cei mai cunoscuti detinuti se afla Jidovul Barabas, care a fost eliberat in locul lui Isus Hristos. Inchisoarea a fost folosita si pentru detinerea sclavilor si a altor persoane care erau considerate criminali de drept comun. Inchisoarea a fost folosita si in timpul domniei lui Nero, in care a fost folosita pentru a detine pe cei care erau considerati vinovati de complotul lui Piso impotriva lui Nero. De asemenea, inchisoarea a fost folosita si in timpul domniei lui Caligula.

inchisoarea mamertina
Minolta DSC

Inchisoarea Mamertina este, de asemenea, unul dintre cele mai importante locuri istorice din Roma. A fost restaurata in anii 1800 si a devenit unul dintre cele mai importante monumente istorice din Roma. Acesta a fost deschis publicului in anul 1815 si este acum unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Roma. Inchisoarea Mamertina este o adevarata bijuterie arhitecturala si istorica. Acesta are o arhitectura unica, care reflecta stilul roman. Are un numar mare de camere, coridoare, scari si alte spatii, care ofera o perspectiva unica asupra vechii inchisori. De asemenea, exista multe picturi si sculpturi care ilustreaza momentele importante din istoria inchisorii.

Inchisoarea Mamertina este un loc important si interesant din Roma si este, fara indoiala, un must-see pentru oricine viziteaza Roma. Acesta ofera o privire unica asupra unei perioade importante din istoria Romei si ofera o experienta istorica fascinanta tuturor vizitatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alchimistii din secolele XII-XIII – De la stiinta la ocultism

Istoria orasului Kuala Lumpur- orasul nascut din mlastina

Adevarata poveste a „broscutei” Volkswagen