Cine au fost Sumerienii – intelepti si turbulenti

Sumerienii sunt primii oameni care au poposit pe teritoriul Mesopotamiei, acestea fiind situate în prezent în zona de sud-vest a estului şi de-a lungul văii Eufratului şi Tigru. Ei sunt consideraţi a fi prima civilizaţie organizată din lume şi au lăsat un uriaş urmaş de moştenire culturală. Sumerienii au contribuit cu multe la dezvoltarea artei, a arhitecturii, a agriculturii şi a religiei.

sumerienii

Când au trăit sumerienii?

Sumerienii au trăit în Mesopotamia începând din anul 4000 î.Hr. până în anul 1700 î.Hr. înainte ca babilonienii să îi înlocuiască. În această perioadă, sumerienii au creat o cultură complexă şi o societate organizată în jurul a ceea ce au numit „ciocuri”, adică cetăţi-stare independente.

Cum au supravieţuit sumerienii?

Sumerienii au fost un popor foarte inventiv şi au folosit tehnologii inovatoare pentru a supravieţui. Oamenii au construit sisteme complexe de irigare pentru a crea culturi agricole, au inventat sistemele de scriere cunoscuta sub numele de cuneiform, au creat o măsură standardizată pentru greutate şi au dezvoltat o structură de guvernare bazată pe un sistem de clase sociale.

Contribuţiile sumerienilor

Sumerienii au lăsat moştenirea lor culturală în urma lor şi astăzi. Acestea includ o limbă, o literatură, o măsurare standardizată pentru greutate şi volum, un sistem de scriere cunoscut sub numele de cuneiform, un sistem de numeraţie bazat pe sistemul de numere bazat pe 60, o tehnologie avansată pentru irigarea câmpurilor agricole, un sistem de guvernare bazat pe clase sociale şi multe altele.

Sumerienii şi religia

Religia a jucat un rol important în societatea sumeriană. Zeiţele şi zeii sumerieni erau responsabili pentru reglementarea vieţii oamenilor şi principiile lor erau adorate în temple specializate. Acestea erau construite în centrul cetăţilor şi conţineau în mod obişnuit idoluri ale zeilor şi zeiţelor, precum şi ofrande lor.

Declinul sumerienilor

Sumerienii au început să decadă în jurul anului 1700 î.Hr. când babilonienii au început să invadeze regiunea şi să îi înlocuiască pe sumerieni. Acestea au marcat sfârşitul primei civilizaţii organizate din lume şi au lăsat în urma lor o moştenire culturală de durată.

Concluzie

Sumerienii sunt consideraţi a fi prima civilizaţie organizată din lume. Ei au trăit în Mesopotamia între anii 4000 î.Hr. şi 1700 î.Hr. înainte ca babilonienii să îi înlocuiască. Sumerienii au dezvoltat o cultură complexă şi o societate organizată în jurul a ceea ce au numit „ciocuri” şi au lăsat o moştenire culturală de durată. Contribuţiile lor la dezvoltarea artei, arhitecturii, agriculturii şi religiei sunt încă evidente în lumea noastră astăzi.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Biserica cu Sfinti – Locasul Sfânt din București

Executia Ethel si Julius Rosenberg pe 19 iunie 1953

Concertul Europei – Echilibrul puterilor în Europa post-Napoleon

Foamea dupa vot. Un sport cu istoric profund

Padurea Neagra – Tara ceasurilor cu cuc

Orasele subpamantene ale faraonilor

Agricultura in trecut. A doua nastere

Cuvioasa Teodora de la Sihla – O Sfântă importantă pentru credincioșii Ortodocși

Casa lui Beethoven – O Introducere la Cea Mai Prestigioasă Casă a Unuia dintre Cele Mai Mari Compozitori din Istorie

Istoria Wiesbaden. Orasul apelor misterioase.

Cele mai socante si letale arme nascocite vreodata de om.

Marea Aral – Un Fărâu Sângeros pe Care Trebuie Să Îl Protejăm