Cine au fost vikingii?

cine au fost vikingii

Vikingii au fost oameni din triburile barbare care au navigat în Europa între anii 800 și 1100. Acestea sunt cunoscute, în principal, pentru exploatarea lor, lupta și cucerirea regiunilor. Aceste triburi ale vikingilor au primit, de asemenea, numele de Nordmanni, Normani și Varangieni. Acest articol va dezvălui cine au fost vikingii, în cazul în care au trăit și ce au făcut.

Originea vikingilor

Vikingii sunt adesea asociați cu Scandinavia, dar au venit din diverse medii. Vikingii aveau, de asemenea, descindenți din triburile nordice care au trăit în bazinul Mării Baltice, în nordul Germaniei și în Suedia. Aceste triburi s-ar fi întâlnit în căutarea pășunilor și a bogățiilor. Aceste triburi au trăit în zone precum Norvegia, Suedia, Danemarca, Islanda, Finlanda și Groenlanda.

Cultura vikingilor

Vikingii aveau o cultură bogată și diversă. Triburile lor erau organizate în grupuri și clanuri, de regulă, în jurul unui lider. Un lider viking poate fi numit un jarl sau rege. Aceste triburi vikingilor erau unite în jurul aceluiași crez religios și a aceleiași etichete. Credințele vikingilor au fost predominant politeiste, prin urmare, aceste triburi au avut mai multe zeități și ritualuri culturale.

Politica vikingilor

Vikingii nu au fost doar oameni de luptă. Acestea au fost, de asemenea, persoane de afaceri și au stabilit relații comerciale puternice cu statele vecine. Aceste triburi vikingilor au fost, de asemenea, cunoscute pentru a face tranzacții comerciale și a negotiat contracte. Acestea au folosit, de asemenea, sclavii ca muncitori și și-au câștigat forța militară prin schimbul de bunuri și proprietăți.

Exploatarea vikingilor

Vikingii au fost, de asemenea, cunoscuți pentru exploatarea lor. Vikingii au navigat pe Marea Nordului, Marea Baltică și mai târziu în Marea Irlandei. Acestea au schimbat produse și tehnologii cu comerciantii și au reușit să cucerească teritorii, cum ar fi Anglia și Franta. Aceste triburi vikingilor au conduit, de asemenea, atacuri grele împotriva orașelor și satelor.

Concluzie

Vikingii au fost un grup de triburi barbare care au navigat, cucerit și explorat Europa între anii 800 și 1100. Acestea au făcut tranzacții comerciale și au câștigat forța militară prin schimbul de bunuri și proprietăți. Acestea s-au remarcat, de asemenea, prin exploatare și atacuri împotriva altor țări și regiuni. Acest articol a explorat cine au fost vikingii, originea lor, cultura lor și strategiile lor politice și militare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sfântul Haralambie: O Istorie de Devotament și Credință.

Gand – orasul emblema a Flandrei

Cine a fost Sfanta Fecioara Maria

Hamburg, un oraș Hanseatic

Bibliotecile din Evul Mediu – Carti cu fermoare din aur

Istoria Palatului Iosupov: Povestea luxului și opulenței din Sankt Petersburg

Pionierii Zborului cu Motor: Fratii Wright

În istoria investigațiilor OZN din România

Alchimistii din secolele XII-XIII – De la stiinta la ocultism

Cine au fost Teutonii?

Cand au aparut primele obiecte de portelan?

1918 – anul unei lupte încheiate, dar războiul va continua