fratii wright

Pionierii Zborului cu Motor: Fratii Wright

In acest articol ne vom axa pe contribuția lui Wilbur și Orville Wright, sau mai bine cunoscuți sub numele de Fratii Wright, la evolutia zborului cu motor. Fratii Wright au surclasat în 1903 competiţia pentru a deveni primii care au reușit performanța de a vola utilizând un aparat zburător motorizat.

Primul Zbor cu Motor

Misiunea Fratilor Wright de a zbura a început în anul 1899, în orașul Dayton din statul Ohio, America. Până atunci, statele Unite se bazau pe inventatorii rivali, precum Octave Chanute și Samuel Langley, pentru dezvoltarea zborului cu motor. Aceste invenţii americani au experimentat pe cont propriu, însă problemele lor au fost iraţionale în producţia de motoare puternice care să acţioneze asupra aparatului.

În contrast, Fratii Wright au avut o abordare distinctă cu privire la cercetarea şi experimentarea ingeniozităţii lor. Aceștia au denumit acest abordaj nou tehnologie de controluri de mijloace de zbor. La acea vreme, lehia era o parte bine cunoscută a zborului, însă controlul direcției și asigurarea energiei în mod stabil erau complet necunoscute. Într-adevăr, încercările lor de a reuși zborul au avut o fundație constructivă, bazată pe descoperirile fizicii care le-au împins înainte.

Descoperirea din 1902 și Primul Zbor din 1903

Prima descoperire a Fratilor Wright s-a petrecut în anul 1902. Wilbur și Orville au constatat că aveau nevoie de un sistem de comandă care să le ofere controlul manevrelor planeului. Pentru aceasta au implementat comenzile avionului cu ajutorul unor bare care schimbau profilele suprafeței aripilor avionului pe măsură ce acesta zbura.

Bazându-se pe această schimbare de aripi, Fratii Wright au reușit un zbor de 5 minute în ziua de 17 decembrie 1903. Aceasta a marcat primul zbor reușit cu motor al lumii și a reprezentat o bază definitivă pentru toate cercetările asupra zborului mai departe.

Sumar

In cele din urmă, Fratii Wright au concluzionat că, atunci când vine vorba de zbor, controlul era esențial pentru a asigura o zbor stabil și sigur. Bineînțeles, acestea au fost doar primele pași și împliniri în domeniul zborului cu motor. Aceasta a avut ca rezultat schimbarea modului în care ne plimbam și acum călătoresc în lume. Lucrarea profesională realizată de către Fratii Wright a reprezentat momentul cheie în istoria dezvoltării ansamblurilor aeriene.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scala din Milano – O Pictură Vintage a Legendei Italieni

Adevarata poveste a „broscutei” Volkswagen

Cine a fost Andronic Comnenul: O privire asupra vieții și a domniei sale

1918 – anul unei lupte încheiate, dar războiul va continua

Marea Aral – Un Fărâu Sângeros pe Care Trebuie Să Îl Protejăm

Exista tuneluri secrete ascunse sub piramidele egiptene?

Istoria Marrakech-ului – orasul imblânzitorilor de serpi

José Ignacio Gallegos inițiază cercetări ample în zona cetății Tiwanaku

Cele mai puternice eruptii vulcanice din istorie

Nestiutul mormant al lui Alexandru Macedon

Istoria Orasului La Paz

Antecesorii noștri se hraneau cu creaturi de mărime monstruoasă și cercetătorii au fost complet uimiți de acest lucru