Istoria Ucrainei pe Scurt.

Ucraina este una dintre cele mai vechi state din Europa de Est, cu o istorie bogata si strans legata de cele mai vechi civilizatii ale continentului. Din punct de vedere istoric, Ucraina a fost cel mai adesea cunoscuta ca teritoriu al Imperiului Rus. Din timpuri vechi, aceasta regiune a fost considerata unul dintre centrele spirituale ale lumii slave.

Oferta Emag
ucraina

Istoria Antica

Incepand cu secolul al XIII-lea, Ucraina a facut parte din Grandotia Lituaniei, care s-a contopit cu Imperiul Rus in anul 1793. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, Ucraina a devenit subiect al Imperiului Rus, iar in anul 1991, acest stat a fost proclamat independent.

Pe parcursul acestei perioade, Ucraina a fost martora a numeroase razboaie si dispute teritoriale, inclusiv razboaiele ruso-turce, razboaiele taristo-turce si razboaiele ruso-austro-ungare. In anul 1921, Ucraina a fost reunificata cu Rusia, iar in anul 1939, a devenit un stat membru al Uniunii Sovietice.

Revolutia Orange

In anul 2004, Ucraina a suferit o schimbare majora a guvernului, cunoscuta sub numele de Revolutia Orange. Acest eveniment a fost declansat de revolta maselor de tineri impotriva fostului presedinte Leonid Kuchma si a partidului sau. Revolutia Orange a adus la putere un nou guvern democratic si a ajutat Ucraina sa urmeze o cale independenta fata de Rusia.

Unirea Ucrainei

In anul 2014, Ucraina a suferit o alta schimbare majora a guvernului, cunoscuta sub numele de Unirea Ucrainei. Acest eveniment a fost declansat de protestele fata de guvernul si presedintele rus, Vladimir Putin, si a condus la razboiul din Estul Ucrainei. Unirea Ucrainei a ajutat la consolidarea independentei statului Ucraina fata de Rusia si a fost urmata de un referendum care a confirmat independenta acestuia.

Concluzie

Ucraina are o istorie lunga si complexa, care se intinde de la perioada Imperiului Rus si pana la Unirea Ucrainei. Acesta este unul dintre cele mai vechi state din Europa de Est si unul dintre centrele spirituale ale lumii slave. In prezent, Ucraina este in razboi cu Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bibliotecile din Evul Mediu – Carti cu fermoare din aur

Manuscrisul lui Isaac Newton despre sfarsitul lumii in 2060.

Foamea dupa vot. Un sport cu istoric profund