1907 Jaf Bancar Din Tiflis

Yerevan Square Tbilisi
1907 Jaf Bancar Din Tiflis 3

1907 a fost anul unui jaf bancar în Tiflis, Georgia. Jaful care a avut loc în decembrie 1907 a fost unul dintre cele mai mari şi mai importante jafuri bancare din istorie, ducând la pagube de milioane de rublei şi la arestarea a cinci bărbaţi implicaţi. Acest jaf a fost unul dintre primele de acest fel. El a marcat începutul unei era de jafuri bancare, care a continuat să se întâmple în secolul XX.

Ce A Fost Jaful Bancar Din Tiflis?

Jaful bancar din Tiflis din 1907 a fost unul dintre primele jafuri bancare din istorie. El a avut loc în decembrie 1907 şi a fost organizat de cinci bărbaţi. Acest jaf a avut loc la banca „Tiflis-Kaufman”, care era situată pe strada ce poartă în prezent numele de strada Armenească.

Jaful a avut loc în mijlocul nopţii, deoarece băncii îi plăcea să lucreze noaptea. Cei cinci bărbaţi au intrat în bancă înarmaţi cu pistoale şi cuţite. Au luat zeci de mii de rublei şi au fugit.

Cine Au Fost Băieţii Implicaţi?

Cei cinci bărbaţi, care au fost implicaţi în jaf, au fost numiţi de presă „băieţii de la Tiflis”. Aceşti bărbaţi erau toţi între 18 şi 25 de ani, iar cel mai tânăr avea doar 18 ani. Aceşti bărbaţi au fost Vladimir Korsakov, Levon Ter-Petrossian, Boris Orlov, Grigori Orlov şi Mihail Orlov.

Consecinţele Jafului Bancar Din Tiflis

Jaful bancar din Tiflis a avut o serie de consecinţe. În primul rând, jaful a dus la pierderi de milioane de rublei. De asemenea, au fost arestaţi cei cinci bărbaţi implicaţi, care au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

De asemenea, acest jaf a marcat începutul unei perioade cu numeroase jafuri bancare în secolul al XX-lea. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că băncile erau nepreparate pentru astfel de incidente şi nu aveau prea multe măsuri de securitate.

Cât De Mult Au Furat Băieţii De La Tiflis?

Cei cinci bărbaţi au furat aproximativ 95.000 de rublei din bancă. Acesta a fost un raport foarte bun la acea vreme, întrucât 95.000 de rublei era o sumă considerabilă de bani. Acest lucru a făcut ca acest jaf să fie unul dintre cele mai mari jafuri bancare din istorie.

Ce S-A Întâmplat Cu Băieţii De La Tiflis?

După ce au fost arestaţi, cei cinci bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Cei mai tineri doi bărbaţi au fost eliberaţi după ce aproximativ zece ani de închisoare. Ceilalţi trei bărbaţi au petrecut mai mulţi ani în închisoare, până când au fost eliberaţi în anul 1914.

Concluzie

Jaful bancar din Tiflis din 1907 a fost unul dintre primele jafuri bancare din istorie. A fost organizat de cinci bărbaţi, care au luat aproximativ 95.000 de rublei din bancă. Acest jaf a avut un mare impact asupra secolului al XX-lea, deoarece a marcat începutul unei perioade de jafuri bancare. Cei cinci bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, iar cei mai tineri doi au fost eliberaţi după aproximativ zece ani. Acest lucru a marcat o încercare de a pune capăt jafurilor bancare din secolul al XX-lea.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bodrum, orasul lui Mausol

Miturile false ale istoriei

Transnistria – Războiul de pe Nistru