Atenție la Înșelăciuni Pe WhatsApp! Telefoanele Vuiesc de Invitații Escrocilor

Atenție la Înșelăciuni Pe WhatsApp! Telefoanele Vuiesc de Invitații Escrocilor

Gata, dragii mei internauți, e momentul să-și agițe creionul Directoratul Național de Securitate Cibernetică și să ne trimită toate semnalele de alarmă posibile. Cică niște haiduci digitali ne vânează prin WhatsApp, îmbătându-ne cu vorbe și vise de castiguri ușoare ca briza de mai.

”Hop-top, în ultimele timpuri, ne-a venit la urechi că niște neica-nimeni își dau aere de prieteni și trimit mesaje ca prin minune pe WhatsApp. Pare că unele-s scrise de-un student la engleză, altele parcă de-un dascăl de română,” anunță cu gravitate DNSC.

Luați seama, căci acest coșmar digital are chip de lup în blană de oaie. În spatele vorbelor dulci se ascund niște cavaleri ai internetului, dar nu de cei care salvează prințese, ci de cei ce fură portofele digitale. Visează să te facă clickbait viu, laudându-te să dai like-uri la poze și filmulețe pe Youtube sau TikTok, pretinzând că-ți umplu buzunarele pentru acest ”serviciu”.

”Și nu se opresc aici. Dacă le mergi în pas, te-ndoapă cu promisiuni de bani grămadă, oricine și-ar dori să scoată un ban cinstit din clickurile sale. După ce ai arătat că ai făcut ”tema”, zbang! Te trimit de zor înspre niște vrăjeli pe un canal de Telegram să bagi un cod să-ți confirmi omisioanea. Probabil crezând că ai dat lovitura și punga ta s-a umplut cu până la 50 de lei în doar câteva minute, manevra asta e doar începutul. Fix atunci când te simți ca un măiastru al click-urilor, te-mbie să bagi bani din buzunarul tău, să te-nvârți în cercul lor vicios de ”oportunități” financiare,” explică băieții deștepți de la DNSC.

În fine, zice că altruiți generoși pe Telegram te așteaptă să te ”sfătuiască” de mama focului pe teme de investiții, să-ți spori padurea de bani care tocmai a început să crească în contul tău. Așadar, să fim cu ochii ca la pisică și să nu cădem în plasa de povești cu succes peste noapte, doar pentru că un necunoscut în lumea virtuală ne face cu ochiul și ne promite munți cu comori.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube Playables: jocuri gratuite pentru abonații Premium

Violul a două femei, 30 de ani de închisoare pentru Danny Masterson, starul serialului „Those 70s

Nissan Skyline-ul lui Paul Walker a fost vândut pentru o sumă de bani nesimțită

Marea Resetare: Ce este?

Se lansează Samsung Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Buds FE

Rulada cu ciocolată neagră – rețetă delicioasă și ușor de preparat

Șoferii români de „platforme auto horror” nu se lasă intimidați de amenzi uriașe

Părinții sunt devastați, un băiat de 6 ani a murit subit

Twitter va avea un nou CEO, dar ce se întâmplă cu Elon Musk?

Elon Musk și-a lansat chatbotul Grok, care face mișto de gătitul de cocaină

Cine este Irina Stoica?

Ce spune stiinta despre cele 10 urgii biblice