Arm, noua vedetă a bursei. O să ajungă mai mare ca NVIDIA

Arm, noua vedetă a bursei. O să ajungă mai mare ca NVIDIA?

Arm Holdings e pe val. Acțiunile companiei au explodat în ultimele zile, datorită febrei IA care a cuprins Wall Street-ul. De când a primit un raport favorabil miercurea trecută, Arm a devenit noua cochetă a investitorilor în inteligență artificială. Prețul acțiunilor a crescut cu peste 80% în doar o săptămână.

Acum, Arm valorează 141 de miliarde de dolari, de aproape trei ori mai mult decât la IPO-ul din septembrie anul trecut. Asta e o performanță de invidiat, chiar și pentru o companie de tehnologie.

Nu toți credeau în Arm. Unii pariau că acțiunile vor scădea, după ce au atins un maxim istoric. Dar s-au înșelat amarnic. Cei care au cumpărat acțiuni pe termen lung au avut de câștigat, fiind convinși că inteligența artificială e viitorul.

Și nu sunt singurii. Experții spun că Arm ar putea fi următoarea NVIDIA, gigantul AI care a făcut istorie pe bursă. NVIDIA e mai valoroasă decât Amazon, și nu se oprește aici. Anul trecut, și-a triplat valoarea de piață, devenind una dintre cele mai scumpe companii din lume.

Arm are șanse să o depășească? Poate. Dar are și un dezavantaj. Doar o parte din acțiuni sunt disponibile pentru public, restul fiind deținute de SoftBank, care are o participație de 90,6%. Cei mai mari 10 acționari ai Arm controlează aproape 95% din companie, spre deosebire de NVIDIA, unde cei mai mari 10 acționari au doar o treime. SoftBank ar putea să vândă acțiuni pe 12 martie, dar nu se știe câte.

Oricum, Arm e o companie de urmărit. Poate o să devină mai mare ca NVIDIA. Sau poate nu. Dar sigur o să facă valuri.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum ne afectează decizia Arabiei Saudite de a vinde petrol mai ieftin?

Liderul OpenAI cere 7 trilioane de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri AI

Seria Samsung Galaxy S24 ar putea avea prețul seriei S23

Google și Amazon taie în carne vie: sute de angajați dați afară

Ele sunt top cele mai bogate 10 familii din lume

Ce este Cardul Curve? Ghid complet 2024 si Bonus de inregistrare.

Merită să investești în aur? Avantaje si dezavantaje.

Microsoft dă lovitura cu abonamentul de inteligență artificială.

Calculator TVA

Halving-ul Bitcoin: Catalizator pentru marea prăbușire a criptomonedelor in viitor?

Producătorul de telefoane mobile robuste Caterpillar și Motorola Defy intră în faliment

Cine e Satoshi Nakamoto? Un proces din Londra ar putea lămuri misterul Bitcoin.