cele mai bune amplificatoare semnal wifi

TOP 3 Cele mai bune amplificatoare wifi în 2023

Ghid de cumpărare amplificator wifi.


Atunci când cumpărați un amplificator wifi, există anumite lucruri de care trebuie să țineți cont. Mai jos, am pregătit o listă de lucruri pe care ar trebui să le știți atunci când cumpărați un amplificator wifi. Puteți afla totul aici, așa că haideți să începem.

În general, cel mai bun
Range Extender wireless AC2600 TP-Link RE650

Amplificator Wi-fi TP-Link RE650

TP-Link RE650 este de tip plug-in și este unul dintre cele mai serioase amplificatoare wifi. Performanțele sale ridicate garantează o conexiune continuă la internet. Raza sa de acțiune este excelentă: se remarcă din domeniul amplificatoarelor 802.11 în ceea ce privește extinderea acoperirii.

O viteză uluitoare de 1733 Mbps pe banda de frecvență Wi-Fi de 5 GHz
Ușor de instalat
Raza de acțiune excelentă
Pot fi stabilite drepturi de acces
Dimensiuni mari
Scump
95%
Cele mai bune functii
amplificator semnal wifi asus rp-ac55

Range Extender Wireless ASUS RP-AC55

ASUS RP-AC55 este un amplificator de semnal care reprezintă un nivel total diferit. Acesta poate fi utilizat cu orice router și poate deservi orice dispozitiv cu internet de mare viteză. Are un transfer de 300 Mbps; și 876 Mbps la 5 GHz.

Este ușor de configurat și de utilizat
Se poate folosi cu orice router
Echipat cu interfață LAN
Preț accesibil
Oferă o viteză mare
Aplicație ușor de utilizat
Nu oferă o opțiune de satelit ieftină
Fără port USB
98%
Cel mai bun range extender ieftin
tenda a9 range extender

<strong>Amplificator Wi-fi Tenda A9</strong>

Dacă sunteți în căutarea unui range extender care combină viteza mare, semnalul puternic și consumul redus de energie, Tenda A9 este soluția potrivită. Indicatorul LED de putere a semnalului facilitează găsirea unei poziții bune de semnal.

Consumă putin
Are un indicator de măsurare a semnalului
Este ușor de configurat și de utilizat
Preț foarte prietenos
Viteza este ușor redusă
Fără modem
96%

Cum funcționează un amplificator wifi?


Un amplificator wifi mărește acoperirea rețelei wifi prin conectarea la dispozitivul wifi și retransmiterea semnalului rețelei wifi existente. Acest lucru mărește raza de acțiune a semnalului wifi. Una dintre cele două antene ale amplificatorului de semnal primește semnalul de intrare, iar cealaltă îl transmite. Această transmisie a semnalului utilizează tehnologia MU-MIMO, care înseamnă Multi-User Multiple-Input Multiple-Output. MU-MIMO este motivul pentru care un dispozitiv wireless are mai mult de o antenă – pentru a putea primi și transmite date. MU-MIMO își atinge scopul prin dublarea antenelor din dispozitiv. Cu alte cuvinte, cu cât un dispozitiv are mai multe antene, cu atât mai multe date poate primi și transmite și, prin urmare, cu atât mai bună este rata de transmisie a datelor. Numărul de antene dintr-un dispozitiv poate fi nu numai dublat, ci chiar triplat.

Tipuri de amplificatoare wifi


Cel mai comun tip de amplificator wifi este cel de tip plug-in. Cu toate acestea, există și tipuri de amplificatoare de semnal pe care utilizatorul de calculator de tip desktop le poate plasa pe masa sa. Iată care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip și cum să alegi unul pentru nevoile tale specifice.

Amplificatoare wifi la priză


După cum sugerează și numele, un amplificator wifi plug-in se conectează la priza de perete din casa sau biroul dumneavoastră și își va face treaba de acolo. Este folosit mai des decât tipul de birou, deoarece este mai ușor de instalat. Un amplificator wifi plug-in este cel mai bine utilizat în casă sau acolo unde există relativ puține intrări și ieșiri. Iată care sunt argumentele pro și contra:

Amplificatoare wifi la priză
Amplificatoare wifi la priză

Avantaje
 • Ușor de instalat
 • Pot fi conectați mai mulți utilizatori
 • Preț accesibil
Dezavantaje
 • Oferă un semnal slab dacă sursa de semnal este slabă
 • Poate fi deteriorat dacă este lovit de ceva

Amplificator wifi de birou

Amplificatorul de semnal wifi de tip birou poate fi plasat pe birou sau integrat în PC. Acest tip de amplificator wifi este ideal pentru cei care sunt mai mobili, deoarece nu trebuie să vâneze o priză de curent. Câteva dintre avantajele și dezavantajele acestuia sunt enumerate mai jos.

aplificator wifi dekstop
Avantaje
 • Flexibilitate mai mare
 • Actualizările sunt ușor de obținut
 • Aceeași calitate a performanțelor ca la modelele plug-in
Dezavantaje
 • Pot să apară probleme de compatibilitate

Unde să amplasezi amplificatorul de semnal pentru o acoperire optimă?

Plasarea amplificatorului de semnal wifi în locul potrivit va îmbunătăți foarte mult acoperirea. Soluția evidentă ar fi să îl plasați la jumătatea distanței dintre router și zona fără acoperire (așa-numita zonă moartă). Dar chiar și așa, este posibil să vă confruntați cu o lipsă de acoperire. Iată care sunt principalele aspecte la care trebuie să fiți atenți atunci când plasați un repetor wifi.

Găsirea zonelor neacoperite

Înainte de a intra în detalii, merită să știm ce este un punct mort Wi-Fi. Pe scurt, este o parte a casei tale (sau a oricărui alt loc) în care dispozitivul tău nu primește semnal. O zonă moartă este ușor de detectat prin simpla preluare a unui dispozitiv wireless, conectarea acestuia la wifi și apoi plimbarea prin casă și monitorizarea intensității semnalului wifi. În cazul în care intensitatea semnalului scade la zero, aveți o zonă moartă. De asemenea, puteți găsi zonele moarte wifi folosind o hartă termică: aceste hărți termice sunt colorate pentru a indica zonele din casă care sunt considerate zone moarte pentru semnalul wifi. Pentru mai multe informații despre hărțile de căldură, faceți clic aici.

Obstacole care interferează cu semnalul


Uneori, problema nu este doar o conexiune wifi slabă, deoarece și factorii externi pot încetini rețeaua wifi. Obiectele solide, cum ar fi pereții de beton sau mobilierul, pot obstrucționa semnalul wifi. Amplasarea routerului/amplificatorului de semnal la o înălțime deasupra mobilierului poate fi o soluție. Mai jos sunt câteva modalități de a remedia un semnal wifi slab.

 • Achiziționați un router mai modern
 • Țineți routerul la vedere
 • Obțineți un amplificator de semnal wifi
 • Actualizați periodic software-ul routerului dvs.
 • Utilizați un router cu rază lungă de acțiune

Testarea intensității semnalului


Este foarte important să testați intensitatea semnalului pentru a ști cât de puternic sau slab este acesta într-un anumit punct.

Cum se testează:


Puteți verifica intensitatea semnalului Wi-Fi pe un smartphone sau o tabletă cu ajutorul aplicației Airport Utility (pentru iPhone) sau pe un dispozitiv Android cu ajutorul aplicației Wi-Fi Analyzer. Ambele aplicații sunt ușor de utilizat. De asemenea, puteți testa puterea semnalului cu aplicația NetSpot.

Ceea ce poate fi numit un rezultat optim:


Atunci când judecați intensitatea semnalului, o valoare de peste -50 dBm este considerată un semnal de bună calitate; o valoare de peste -60 dBm este încă acceptabilă; cu toate acestea, -67 dBm este nivelul minim la care vă puteți aștepta la un trafic de date neîntrerupt.

smenal wifi slab

Un amplificator de semnal wifi afectează viteza conexiunii la internet?


Aceasta este o întrebare frecventă, la care vom încerca să răspundem mai jos.
Da, un amplificator de semnal wifi afectează viteza conexiunii dvs. de internet. Cum? În timp ce aceste amplificatoare de semnal wifi transmit semnalul primit, trebuie să evite crearea unei bucle de feedback. Prin urmare, există o anumită întârziere în transmiterea semnalului. Este, desigur, relativ cât de mult este acel ” puțin „. În orice caz, această mică întârziere poate încetini transmiterea semnalului.

Ce se poate face în legătură cu această întârziere?


Prin însăși natura lor, aceste boostere wifi reduc viteza și cresc latența prin primirea și retransmiterea semnalelor – reducând în același timp viteza la aproximativ jumătate. Acest lucru poate fi compensat, printre altele, prin utilizarea tehnologiei FastLane. De asemenea, puteți optimiza performanța amplificatorului de semnal wifi prin actualizarea regulată a firmware-ului. De asemenea, trebuie să vă asigurați că utilizați canalul cel mai puțin congestionat. Pentru informații despre cum să configurați FastLane, faceți clic aici.

wifi repeater

Atunci când alegeți un amplificator wifi, țineți cont de următoarele lucruri


Atunci când alegeți un amplificator wifi, acordați atenție unor considerente de bază, cum ar fi securitatea wireless și sistemele cu două și trei benzi. Acestea sunt explicate mai în detaliu mai jos.

Securitatea wireless


Cea mai bună modalitate de a vă proteja amplificatorul de semnal de malware, spammer sau hackeri este să îl utilizați întotdeauna cu un firmware actualizat. Există, de asemenea, un standard de securitate conceput pentru dispozitivele care utilizează conexiuni wireless. Acesta se numește WPA, care înseamnă Wi-Fi Protected Access (Acces protejat Wi-Fi), și oferă o criptare a datelor mai bună decât înainte. Există trei protocoale de securitate diferite, WEP, WPA și WPA2.

Securitate wifi
Securitate wifi

WEP


WEP înseamnă Wired Equivalent Privacy (confidențialitate echivalentă cu firul) – unul dintre protocoalele de securitate din standardul IEEE wifi. În lumea de astăzi, securitatea IT a devenit critică și, în consecință, funcționarea sigură a dispozitivelor și rețelelor informatice. WEP oferă un nivel suplimentar de securitate pentru rețele și conexiuni de date prin criptarea datelor. Acest lucru înseamnă că datele trimise pot fi citite doar de către destinatarul vizat.

WPA


După cum s-a menționat mai sus, WPA înseamnă Wi-Fi Protected Access (acces protejat Wi-Fi). Protocolul WPA a fost creat de Alianța Wi-Fi și oferă o criptare a datelor mai complexă decât WEP. WPA în sine este conceput pentru a depăși anumite puncte slabe ale protocolului WEP. Acesta asigură securitatea rețelei prin solicitarea de autentificare din partea celor care doresc să se conecteze la rețea, deoarece are acces la certificatele care identifică dispozitivul. WPA are, de asemenea, un protocol de autentificare de calitate.

WPA2


Așa cum WPA este mai sigur decât WEP, WPA2 este mai sigur decât WPA. Acesta sporește securitatea rețelei Wi-Fi prin utilizarea unei criptări wireless mai puternice decât WPA. WPA2 nu mai permite utilizarea protocolului anterior TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) – din cauza limitărilor și punctelor slabe ale acestuia. Dintre cele trei protocoale menționate mai sus, WPA2 este, în mod evident, cel mai sigur.

Sisteme cu dual-band


Un sistem dual-band funcționează în două benzi de frecvență separate: banda C Ku și banda Ku/Ka. Spre deosebire de un sistem monobandă, un sistem dual-band oferă performanțe consistente și eficiente prin operarea simultană în două benzi de frecvență. Routerele dual-band pentru telefoane, tablete și alte dispozitive inteligente funcționează în benzile de 2,4 GHz și 5 GHz. Aceste două benzi se completează reciproc pentru a oferi o conexiune stabilă și de capacitate mai mare – iată de ce.

Banda de 2,4 GHz


Banda de 2,4 GHz oferă o acoperire mai mare, dar transmite date la viteze mai mici. Multe dispozitive compatibile cu Wi-Fi (cum ar fi cuptoarele cu microunde sau dispozitivele de deschidere a ușilor de garaj) utilizează banda de 2,4 GHz. Adesea, pot apărea constrângeri de capacitate atunci când mai multe dispozitive sunt conectate la aceeași rețea – dispozitivele pot utiliza doar 11 canale pe această bandă.

Banda de 5 GHz


Spre deosebire de banda de 2,4 GHz, cea de 5 GHz oferă o acoperire wifi mai redusă în schimbul unor rate de date mai mari. Banda de 5 GHz permite viteze foarte rapide de descărcare și încărcare. De asemenea, nu are problema de capacitate a benzii de 2,4 GHz, unde dispozitivele se pot conecta la 23 de canale; în plus, banda de 5 GHz este în mod inerent utilizată de mai puține dispozitive.

Sistem cu trei benzi


După cum sugerează și numele, un sistem cu trei benzi utilizează trei benzi, dintre care cea de-a treia este responsabilă pentru comunicarea backhaul cu routerul și satelitul acestuia. Pe scurt, un sistem cu trei benzi este un circuit virtual al cărui unic scop este de a transmite date între router și satelit. În comparație cu un sistem cu două benzi, eficiența unui sistem cu trei benzi este semnificativ crescută cu 50%. Viteza teoretică a unui sistem cu trei benzi este de 1,7 Gbps, ceea ce reprezintă o viteză mult mai mare decât vitezele tipice de internet.

Mai este ceva la care trebuie să fim atenți?


Atunci când alegeți un amplificator de semnal wifi sau un amplificator de lățime de bandă, nu trebuie să vă uitați doar la cele de mai sus. Compatibilitatea, aspectul, ușurința de conectare și raza de acoperire wifi oferită de amplificatorul de semnal trebuie să fie luate în considerare.

Compatibilitate


Există diferite standarde de rețea wifi, iar dispozitivele mai vechi pot să nu fie compatibile cu cele mai recente standarde. Așadar, chiar dacă cumpărați un amplificator de semnal care oferă cel mai recent standard sau cea mai mare viteză posibilă, nu veți obține viteza la care vă așteptați dacă dispozitivele în sine nu acceptă acest standard. În acest caz, cea mai mare viteză disponibilă va fi cea suportată de dispozitivul în sine. În acest caz, nu este necesar să cumpărați un amplificator de lățime de bandă care suportă cele mai recente standarde, deoarece este doar o cheltuială suplimentară inutilă. Asigurați-vă că amplificatorul wifi pe care îl cumpărați este compatibil cu dispozitivele care vor fi conectate la el. În acest fel nu veți fi dezamăgit dacă capacitățile amplificatorului wifi rapid nu vor fi exploatate. Există routere disponibile care suportă deja cele mai recente standarde Wi-Fi (cum ar fi Wi-Fi 6 / 802.11ax) – cu condiția ca dispozitivele dvs. să suporte cea mai recentă versiune. Viteza medie a Wi-Fi 6 este de 1,320 Gbps, astfel încât principalul beneficiu în acest caz este viteza mare.

Ce caracteristici suplimentare oferă?


Faptul de a avea caracteristici suplimentare este, de asemenea, important, deoarece cu cât aveți mai multe, cu atât este mai practic de utilizat. Atunci când cumpărați un amplificator Wi-Fi, căutați caracteristici suplimentare, cum ar fi o mufă Ethernet, mufă pentru difuzoare, antene suplimentare etc.

Cum arată?


Aspectul echipamentului dvs. este un aspect important și nu doar pentru cei care sunt atenți la aspectul casei lor. Unele dispozitive sunt mai degrabă stângace și ies în evidență din mediul înconjurător. Cu toate acestea, există și modele cu aspect mai discret și chiar unele care sunt deosebit de atrăgătoare și care contribuie la aspectul general.

Cât de ușor va fi să faceți conexiunea?


Configurarea poate fi frustrantă, așa că este o idee bună să alegeți un amplificator wifi care să fie ușor de conectat și de configurat. Pentru unele amplificatoare de semnal este la fel de simplu ca și cum ar fi să le conectezi și să pornești sau să apeși butonul WPS. Alte modele sunt mai complicate de configurat. Există, de asemenea, unele care vin cu o aplicație pentru a vă ajuta să configurați dispozitivul.

Gama de amplificatoare de semnal


Funcția de bază a unui amplificator de semnal wifi este de a extinde raza de acțiune a semnalului wifi. Prin urmare, este evident să alegeți amplificatorul wifi cu rază de acțiune mai mare dintre cele două opțiuni – dar alegerea depinde și de mărimea zonei pe care doriți să o acoperiți.

Cele mai bune mărci de amplificatoare wifi


Cele mai bune mărci de amplificatoare wifi sunt TP-Link, Xiaomi, D-Link și Tenda. Produsele asociate cu aceste mărci sunt cunoscute pentru eficiența lor.


TP-Link este cunoscută în mod oficial sub numele de TP-Link Technologies Co., Ltd., o companie chineză fondată în 1996 de Chiao Xianjin și Chiao Jiaxing. Această companie cu sediul în Shenzhen este specializată în fabricarea de produse IT de rețea și are aproximativ 21.839 de angajați.

Aplificator Wifi Xiaomi


Marca Xiaomi își are originea în Asia, deoarece compania, înregistrată sub numele de Xiaomi Inc. a fost înființată la 6 aprilie 2010 la Beijing, China. Marca Xiaomi este susținută de o companie multinațională chineză, specializată în smartphone-uri, laptopuri, aplicații mobile și diverse alte produse. Are 22.074 de angajați.


D-Link a fost fondată în martie 1994 de Ken Kao și are sediul în Taipei, Taiwan, dar în prezent este o companie multinațională. Marca D-Link este specializată în echipamente de rețea. Numele oficial al companiei este Datex Systems Inc. și are aproximativ 2.000 de angajați.

Aplificator Wifi Tenda


Marca Tenda este prezentă pe piață din 1999 și a crescut rapid pentru a deveni una dintre cele mai importante mărci din domeniul calculatoarelor de rețea. Compania din spatele acestei mărci se numește oficial Tenda Technology Inc. și are sediul central în Shenzhen, China. Compania-mamă este Shenzhen Tenda Technology.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OnePlus 12, disponibil pentru toată lumea: ce noutăți aduce și care este prețul.

OnePlus 13 și secretul designului său revoluționar. Primele randări aici!

MagicOS 8.0 cu Android 14 vine pe aceste dispozitive HONOR

One UI 6.1 – O Nouă Era pentru Galaxy S23 Ultra

Top 10 îmbunătățiri ascunse în Galaxy S24.

Samsung Galaxy și Android 15: ce telefoane vor avea parte de noul sistem de operare

Actualizarea One UI 6.1 vine pe telefoanele Samsung Galaxy – să vedem care sunt primele modele.

Cum ar putea arăta iOS 18 cu o influență de la visionOS

Cum Google transformă căutarea online cu o nouă tehnologie generativă:Search Generative Experience:

Șoc și Groază în Lumea Digitală Românească: Topul Google al Anului te va Lăsa Mască!

Samsung pregătește o surpriză: Galaxy Ring, un inel care te monitorizează non-stop care sosește în a doua jumătate a anului.

Descoperă Google Circle to Search: noua modalitate de a căuta pe smartphone.