Test si Recenzie Samsung Galaxy Z Fold 5 - încă nu are rival

Test si Pareri Samsung Galaxy Z Fold 5 – încă nu are rival

Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5 este doar un pic mai bun și mai cool decât predecesorii lor de anul trecut pentru a fi în continuare în fața concurenței. Ceea ce nu a fost atât de greu, pentru că nu prea au concurenți.

Magia noutății

Nu am spune că noua serie Z nu este lipsită de actualizări, pentru că, cu siguranță, are hardware actualizat și o carcasă ușor mai subțire, ceea ce este suficient pentru a-l face în continuare cel mai cool telefon de pe piață. Dar mai există o altă caracteristică care le face și mai atractive, chiar și pentru posesorii de Z Fold sau Flip. Și anume că acum se pliază foarte bine, aproape fără spațiu. Aceasta a fost una dintre ultimele nemulțumiri pe care le aveau grupurile anti-pliere, și anume că modelele anterioare nu puteau fi pliate în așa fel încât să nu se poată vedea prin părțile pliate. Aceasta nu era doar o problemă estetică, ci și ideea că ecranul interior rămânea neprotejat împotriva prafului și a altor particule mici care ar putea fi prinse în buzunare.

230726 samsung galaxy z fold 5 z fold 4 03 1024x576 1

Această problemă pare să fie rezolvată aici, deoarece telefonul pliat nu mai are acea problema, iar dacă îi pui o carcasă din fabrică, nici măcar nu poți sufla prin el.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – caracteristici noi din interior și din exterior

Așadar, începând cu Fold, este corect să spunem că telefoanele au slăbit puțin față de anul trecut. Mai exact, cu 2,4 milimetri, adică cu atât este mai subțire modelul de anul acesta în punctul cel mai gros în comparație cu Z Fold 4 de anul trecut, care avea o grosime de 15,8 mm atunci când era pliat. Modelul Z Fold 5 se pliază complet plat cu o nouă balama și are o grosime de 13,4 mm. Întregul dispozitiv este puțin mai ușor, ecranul intern este puțin mai luminos, iar telefonul dispune, în mod firesc, de procesorul Qualcomm de vârf din acest an.

Samsung Galaxy Z Fold 5 caracteristici noi din interior si din exterior 1

Dimensiunile lungi și subțiri ale ecranului exterior sunt cam aceleași ca la Fold 4, ceea ce înseamnă că încă se simte ca un vechi Nokia Communicator, pe care îl poți iubi sau urî, dar trebuie să recunoști că aderența este destul de bună pe el. În mâna unui om se ține mult mai bine decât un telefon mare, lat și subțire. În schimb, prin urmare, atunci când tastează, aceiași bărbați trebuie să se concentreze un pic mai mult pentru a nimeri tastele potrivite, deoarece tastele tactile au devenit aici mult mai înguste decât pe modelele late. Îndepărtarea rândului de numere și înălțarea tastaturii ajută puțin, dar face ca tastele să fie la fel de late ca pe un iPhone 13 Mini.

Ecranul intern de 7,6 inchi este aproape pătrat și are aceeași dimensiune ca și modelul de anul trecut, dar acum oferă o luminozitate maximă de 1750 nits, ceea ce îl face ușor de utilizat chiar și în lumina directă a soarelui.

Iar chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2 care echipează Fold 5 se descurcă atât de dezinvolt cu toate sarcinile de zi cu zi, încât nu am reușit să îl torturăm într-o săptămână fără ca acesta să provoace vreo încălzire care să afecteze performanța. Acest lucru se datorează și faptului că toate versiunile Z Fold 5 au 12 GB de memorie RAM. Cele cu 256GB de RAM sunt la fel ca și cele cu 512 sau 1TB. Deci, de fapt, plătim doar pentru spațiul de stocare suplimentar aici, motiv pentru care nu există o diferență de preț atât de mare între diferitele versiuni, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu telefoanele Apple.

Software-ul

Actualizările software ale Samsung nu au fost semnificative. De exemplu, a devenit mai ușor să tragi conținut dintr-o aplicație în alta sau să organizezi aplicațiile pe ecranul principal. Dar asta doar pentru că multitasking-ul pe ecranul mare era deja foarte bun și bine gândit, și rămâne așa și cu Fold 5.

Trebuie să menționăm și funcția DEX de la Samsung, care permite transformarea telefonului într-un computer desktop complet prin conectarea acestuia la un monitor și adăugarea unei tastaturi și a unui mouse (toate acestea se pot face prin conexiune wireless), astfel încât, dacă nu vrei să lucrezi, să zicem, cu jocuri serioase sau programe speciale de editare video, poți înlocui efectiv toate funcțiile unui laptop complet cu acest telefon.

Samsung Galaxy Z Fold 5 software
Poate fi controlat și cu un stilou tactil, care trebuie achiziționat separat.

Acestea sunt domeniile, de altfel, în care telefoanele pliabile de la Samsung bat concurența de la un capăt la altul. Nu la hardware, nu la dimensiuni, ci la utilitate și funcții. Aici se vede că acest producător este deja la a cincea generație și nu a pus la cale un telefon pliabil pe care să nu se fi gândit încă bine ce vrea să instaleze. Să spunem că un alt argument în favoarea lui Z Fold și Z Flip este că telefoanele pliabile ale Samsung sunt disponibile în țara noastră, în timp ce majoritatea telefoanelor competitorilor săi nu sunt disponibile.

Camera

Sistemul de camere de pe spatele telefonului este același trio pe care Samsung l-a folosit în ultimele generații de telefoane din seria S, cu o cameră principală stabilizată de 50 de megapixeli, un teleobiectiv 3x de 10 megapixeli și o cameră ultraangulară de 12 megapixeli. În interior există o cameră de 4 megapixeli sub ecran pentru apeluri video și o cameră selfie în partea frontală. Dar este mult mai cool să faci un selfie prin deblocarea dispozitivului pentru a activa camera și apoi activarea funcției „previzualizare pe ecran extern”. În acest fel, puteți face un selfie cu camera principală atunci când deschideți telefonul și puteți vedea imaginea live pe ecranul extern

samsung galaxy z fold 5 camera test
Samsung Galaxy Z Fold 5 Camera

Este nevoie de puțină îndemânare, deoarece nu este ușor să ții un Fold deblocat cu o singură mână într-o mulțime, să zicem, dar realizarea unei fotografii poate fi ajutată de vechea, dar puțin cunoscuta funcție Samsung de a îndrepta palma ridicată spre telefon. Telefonul pornește apoi o înregistrare întârziată, astfel încât aveți timp să puneți mâna în jos și să vă pregătiți să pozați înainte ca fotografia să fie făcută.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – Rezumat

În general, Samsung Galaxy Z Fold 5 este o actualizare excelentă a unui telefon excelent. Versatil, acesta poate chiar să înlocuiască o întreagă infrastructură IT cu un monitor și o tastatură. Iar acest lucru este important, pentru că atunci când îl privești astfel, pune în cu totul altă lumină eticheta sa de preț, altfel foarte mare. Dar dacă luăm ca punct de plecare prețul unui telefon de top și al unui laptop normal, prețul de pornire de 7900 LEI nu este atât de dureros. Iar cel mai puternic model de 1TB costă în jur de 11000 LEI, ceea ce, surprinzător, este încă sub prețul celui mai scump iPhone.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Review Sony WH-1000XM5: Calitate Excepțională la un Pret Accesibil.

Dacă pleci într-o excursie, aruncă și asta în valiză! Am testat periuța de dinți IonicKiss IonPa Travel

[PARERE] Review Xiaomi 13: în sfârșit un smartphone Xiaomi perfect?

Review cu Benchmark Palit GeForce RTX 4060 Ti DUAL 8GB. Pret si disponibilitate.

Cele mai bune 4 piscine Bestway. Ghid complet, pareri si preturi.

Review Xiaomi Electric Scooter 4 Pro: În sfârșit, un scuter electric urban de bombă! Test pareri si pret.

[REVIEW]Honor Magic5 Pro: Test, Pareri, Pret si disponibilitate in Romania

Review Google Nest Hub 2: Cel mai bun Display inteligent pentru dormitor

Anvelope KUMHO Pareri: Acceptăm faptul că Kumho este bun.

Apple MacBook Pro M3 vs M2: Care sunt diferențele?

TOP 4 cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior 2023

Lifebox Păreri: Cum să Mâncăm Corect Când Nu Avem Timp