iPhone SE face saltul la ecranul OLED: ce trebuie să știi

iPhone SE face saltul la ecranul OLED: ce trebuie să știi

Dacă ești fan al iPhone-urilor mai accesibile, probabil că aștepți cu nerăbdare un model SE nou-nouț. Din păcate, Apple nu a mai lansat un astfel de telefon de când a scos pe piață iPhone SE 2022. Și se pare că nici anul ăsta nu vom avea parte de vreo surpriză plăcută. Dar nu-ți pierde speranța, pentru că în 2025 s-ar putea să vezi un iPhone SE cu un ecran OLED de ultimă generație.

Până acum, toate iPhone-urile SE au avut un ecran LCD, care nu se compară cu cele OLED, care sunt mai luminoase, mai contrastate și mai economice la baterie. Dar se zvonește că Apple vrea să facă un upgrade la cel mai ieftin iPhone și să-i pună un ecran organic, așa cum au și modelele mai scumpe. Asta ar fi o veste bună pentru cei care vor un iPhone de calitate la un preț mai mic.

Dar nu e chiar așa simplu. Se pare că Apple are niște probleme cu furnizorii de ecrane. Conform unui raport din Coreea, există trei companii care se bat pentru contractul cu Apple: Samsung, BOE și Tianma. Toate vor să livreze ecrane pentru iPhone-ul “low-cost”, dar niciuna nu a reușit să-i satisfacă pe cei de la Apple.

Samsung cere 30 de dolari pe ecran, BOE cere 35 de dolari, iar Tianma cere 40 de dolari. Dar Apple vrea să plătească doar 20 de dolari. Așa că negocierile continuă și nu se știe cine va câștiga licitația.

iPhone SE, care ar trebui să apară anul viitor, ar putea avea un ecran similar cu cel de pe iPhone 13 și 14. Adică un ecran de 6,1 inci cu rezoluție 2532 x 1170, cu o luminozitate de 1200 de nits și poate chiar cu o sticlă Ceramic Shield, care e mai rezistentă la zgârieturi și lovituri. Dar nu e sigur că Apple va include această caracteristică, pentru că ar putea să-i crească costurile.

Un raport recent spune că Samsung Display și BOE pot produce aceste ecrane fără probleme, dar Tianma e cam în urmă cu tehnologia. Samsung are un avantaj mare, pentru că face și ecranele pentru iPhone 14, așa că poate folosi aceleași echipamente sau chiar ecranele pe care le are deja în stoc.

Samsung poate să ofere un preț mai mic decât BOE pentru modelul SE, pentru că face mai mulți bani din ecranele pentru iPhone 15 și 16. Pe de altă parte, BOE are nevoie de orice comandă în plus, pentru că anul trecut a ratat șansa să-și mărească producția de ecrane OLED, când a avut niște probleme cu calitatea ecranelor pentru iPhone 15. Așa că a trebuit să lase mai multe comenzi la Samsung Display.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung Galaxy Ring: inelul inteligent care îți monitorizează sănătatea

Galaxy Z Fold6 și inovația sa cu rama de titan

Exynos 2400, mai performant decât hardware-ul iPhone 15 Pro, conform zvonurilor.

Starlink retrage 100 de sateliți din cauza unei erori.

Nothing OS 2.5, bazat pe Android 14, a sosit pentru Phone (2)

Circle to Search ar putea ajunge pe mai multe telefoane în octombrie

Galaxy M15: Samsung dezvăluie noul său as din mânecă – Detalii exclusive aici

YouTube te transformă în muzician cu ajutorul inteligenței artificiale cu Music AI Incubator.

Au fost dezvăluite specificațiile camerei Xiaomi 14 Ultra. Iată la ce ne putem aștepta.

Android, Google Search și Chrome se schimbă în UE. Ce trebuie să știi

Acestea sunt primele dispozitive care vor primi noile funcții Galaxy AI ale telefoanelor S24.

Pixel Fold 2: Desfășurarea Viitorului în 8,02 Inci de Inovație.