Hugging Face te lasă să-ți faci propriii asistenți AI fără să plătești nimic

Hugging Face te lasă să-ți faci propriii asistenți AI fără să plătești nimic

Dacă vrei să-ți construiești un chatbot AI personalizat, dar nu vrei să dai bani pe soluțiile de la OpenAI, ai o alternativă la îndemână: HuggingChat Assistants.

Acest serviciu nou lansat de Hugging Face îți oferă posibilitatea să-ți creezi asistenți AI cu funcții speciale, la fel ca OpenAI GPT Builder, doar că gratis, nu ca abonamentele scumpe de la ChatGPT Plus, Team sau Enterprise.

Hugging Face este un startup din New York care a devenit foarte popular printre dezvoltatorii de coduri și cadre AI open source. Ei se folosesc de faptul că GPT Builder și GPT Store sunt gratuite și se bazează pe modelele de limbaj mari (LLM) patentate de OpenAI, dar îți dau și acces la o varietate de LLM-uri open source, de la Mixtral la Llama 2. Serviciul lor, care e încă în faza de testare, se potrivește cu viziunea lor generală și cu platforma HuggingChat, care are și ea o mulțime de modele deschise disponibile.

OpenAI ar trebui să se simtă amenințat

După cum spun și rapoartele, site-ul unde poți găsi asistenții HuggingChat seamănă foarte mult cu magazinul GPT Store deschis luna trecută. Singurul avantaj pe care îl au GPT-urile e că pot face căutare pe web sau generare augmentată de recuperare (RAG) și că pot crea propriile logo-uri – cu ajutorul generatorului de imagini DALL-E 3 al OpenAI. Dar asta nu pare să atragă prea multă lume.

Raportul Venture Beat arată clar că asistenții HuggingChat sunt dovada că open source-ul se apropie rapid de nivelul celor care fac cod proprietar. Conform raportului, numele OpenAI devine tot mai ironic, când vezi că LLM-urile open source ajung aproape de performanța GPT-4-urilor închise. Și chiar dacă nu le vor întrece curând, au un atu important: poți să-ți împarți asistenții HuggingChat cu alții, așa că toată lumea are de câștigat de pe urma muncii tale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

IBM a creat un cip inspirat de creierul uman. Ce poate face NorthPole?

Honor Magic6 Pro vine cu o cameră periscop de 160MP și un senzor OV50K de top

Samsung Galaxy Fit 3 își dezvăluie toate secretele înainte de lansare

Redmi K70 își dezvăluie aspectul în imagini exclusive.

Noul dispozitiv Apple Vision Pro va fi lansat pe 2 februarie

Samsung limitează Galaxy AI la ultima generație de dispozitive.

Ce funcție nouă și tare va avea Notepad din Windows după 40 de ani?

Cum arată noul In&Out Flip de la Samsung, telefonul care se pliază în două direcții

Samsung Galaxy XCover 7, scăpat pe internet înainte de lansare

Huawei Vision: o alternativă mai ieftină la Apple Vision Pro?

Primele Imagini cu Edge 50 Pro, noul Flagship Motorola

Facebook îți urmărește istoricul de linkuri și îți spune că e pentru binele tău