Hugging Face te lasă să-ți faci propriii asistenți AI fără să plătești nimic

Hugging Face te lasă să-ți faci propriii asistenți AI fără să plătești nimic

Dacă vrei să-ți construiești un chatbot AI personalizat, dar nu vrei să dai bani pe soluțiile de la OpenAI, ai o alternativă la îndemână: HuggingChat Assistants.

Acest serviciu nou lansat de Hugging Face îți oferă posibilitatea să-ți creezi asistenți AI cu funcții speciale, la fel ca OpenAI GPT Builder, doar că gratis, nu ca abonamentele scumpe de la ChatGPT Plus, Team sau Enterprise.

Hugging Face este un startup din New York care a devenit foarte popular printre dezvoltatorii de coduri și cadre AI open source. Ei se folosesc de faptul că GPT Builder și GPT Store sunt gratuite și se bazează pe modelele de limbaj mari (LLM) patentate de OpenAI, dar îți dau și acces la o varietate de LLM-uri open source, de la Mixtral la Llama 2. Serviciul lor, care e încă în faza de testare, se potrivește cu viziunea lor generală și cu platforma HuggingChat, care are și ea o mulțime de modele deschise disponibile.

OpenAI ar trebui să se simtă amenințat

După cum spun și rapoartele, site-ul unde poți găsi asistenții HuggingChat seamănă foarte mult cu magazinul GPT Store deschis luna trecută. Singurul avantaj pe care îl au GPT-urile e că pot face căutare pe web sau generare augmentată de recuperare (RAG) și că pot crea propriile logo-uri – cu ajutorul generatorului de imagini DALL-E 3 al OpenAI. Dar asta nu pare să atragă prea multă lume.

Raportul Venture Beat arată clar că asistenții HuggingChat sunt dovada că open source-ul se apropie rapid de nivelul celor care fac cod proprietar. Conform raportului, numele OpenAI devine tot mai ironic, când vezi că LLM-urile open source ajung aproape de performanța GPT-4-urilor închise. Și chiar dacă nu le vor întrece curând, au un atu important: poți să-ți împarți asistenții HuggingChat cu alții, așa că toată lumea are de câștigat de pe urma muncii tale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uimitor: ce poate face câinele-robot cu inteligență artificială depășește orice imaginație. Nici măcar proiectanții nu știau asta

Ce îl sperie pe șeful OpenAI când vine vorba de inteligența artificială

MSI te lasă să bagi 256 GB RAM în calculatorul tău. Da, ai citit bine.

iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

OpenAI ne-a surprins din nou cu o inovație: GPT-4o

Cum arată ID.7 Tourer, primul break 100% electric de la Volkswagen

Samsung cumpără panouri OLED de la LG pentru propriile televizoare

Xiaomi 14 face furori în Europa: se vând ca pâinea caldă!

A18 Pro vs. Snapdragon 8 Gen 4: Duelul Titanilor în Lumea Benchmark-urilor

Cine validează tranzacțiile de pe blockchain? Rolul esențial al minerilor și validatorilor.

Ce este Chat GPT, cum funcționează și la ce se folosește?

Cum arată noua tabletă Oppo Pad Air2, dezvăluită înainte de lansare