Inteligența Artificială pe YouTube: Un Nou Prag de Transparență

Inteligența Artificială pe YouTube: Un Nou Prag de Transparență

YouTube își intensifică eforturile de a păstra autenticitatea conținutului și a combate dezinformarea, solicitând creatorilor să marcheze orice material generat de inteligența artificială.

În fața provocării crescânde de a distinge între conținutul real și cel alterat de AI, YouTube a implementat o nouă politică. Creatorii sunt acum obligați să identifice videoclipurile care conțin elemente modificate sau create artificial, o mișcare care ar putea remodela peisajul digital.

Conform noilor reguli, orice videoclip care prezintă imagini ale persoanelor, evenimentelor și locurilor modificate digital sau reconstituiri realiste trebuie să fie clar marcat ca “conținut alterat sau sintetizat”.

Depinzând de gradul de sensibilitate al subiectului tratat, eticheta de avertizare va fi mai mult sau mai puțin vizibilă. În cazul temelor delicate precum sănătatea sau politica, aceasta va fi afișată direct pe player, în timp ce pentru subiecte mai generale, va apărea în descrierea detaliată a videoclipului.

YouTube a precizat că nu toate utilizările AI vor necesita etichetare. Instrumentele AI folosite în procesul creativ, cum ar fi scrierea de scenarii sau designul, precum și efectele vizuale sau filtrele estetice, nu vor intra sub incidența acestei reguli.

Deși platforma nu a dezvăluit încă un plan concret de aplicare, a avertizat creatorii că ignorarea acestor linii directoare ar putea avea consecințe serioase, inclusiv eliminarea conținutului, suspendarea conturilor și alte penalități, posibil chiar afectând monetizarea.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Honor Magic6 și Magic6 Pro au fost lansate cu specificații de top.

Samsung îți aduce în Europa cel mai nou telefon: Galaxy S23 FE, un smartphone de excepție.

Redmi 13C, noul „must-have” gadget de la Xiaomi, care tocmai aterizează in Romania.

Xiaomi SU7, Revoluția Electrică la Prețuri Accesibile

Android 15, gata de testat mâine. Ce noutăți aduce sistemul de la Google?

Honor Magic 6 ar putea veni cu o cameră de 1 inch.

Xbox și Hisense: Parteneriatul care Revoluționează Gaming-ul pe Televizoare!

POCO X6 și POCO X6 Pro au fost lansate Oficial. Vezi detaliile.

Google pregătește un nou chatbot numit Gemini care să concureze cu ChatGPT

Microsoft a dat-o în bară și a scăpat pe net noile procesoare Intel Meteor Lake și Raptor Lake Refresh

Noua consolă Xbox va fi cel mai tare lucru pe care l-au făcut vreodată: ce planuri are Microsoft pentru viitor

Android te lasa să transferi eSIM-uri între telefoanele.