Inteligența Artificială pe YouTube: Un Nou Prag de Transparență

Inteligența Artificială pe YouTube: Un Nou Prag de Transparență

YouTube își intensifică eforturile de a păstra autenticitatea conținutului și a combate dezinformarea, solicitând creatorilor să marcheze orice material generat de inteligența artificială.

În fața provocării crescânde de a distinge între conținutul real și cel alterat de AI, YouTube a implementat o nouă politică. Creatorii sunt acum obligați să identifice videoclipurile care conțin elemente modificate sau create artificial, o mișcare care ar putea remodela peisajul digital.

Conform noilor reguli, orice videoclip care prezintă imagini ale persoanelor, evenimentelor și locurilor modificate digital sau reconstituiri realiste trebuie să fie clar marcat ca “conținut alterat sau sintetizat”.

Depinzând de gradul de sensibilitate al subiectului tratat, eticheta de avertizare va fi mai mult sau mai puțin vizibilă. În cazul temelor delicate precum sănătatea sau politica, aceasta va fi afișată direct pe player, în timp ce pentru subiecte mai generale, va apărea în descrierea detaliată a videoclipului.

YouTube a precizat că nu toate utilizările AI vor necesita etichetare. Instrumentele AI folosite în procesul creativ, cum ar fi scrierea de scenarii sau designul, precum și efectele vizuale sau filtrele estetice, nu vor intra sub incidența acestei reguli.

Deși platforma nu a dezvăluit încă un plan concret de aplicare, a avertizat creatorii că ignorarea acestor linii directoare ar putea avea consecințe serioase, inclusiv eliminarea conținutului, suspendarea conturilor și alte penalități, posibil chiar afectând monetizarea.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ChatGPT, arma secretă a hackerilor sponsorizați de state

Galaxy S24, telefonul care îți cere bani în fiecare lună. Ce se întâmplă dacă refuzi să plătești?

Serviciul One de la Google, a depășit pragul de 100 de milioane de utilizatori.

Android 14 și One UI 6, disponibile și pentru gama medie Galaxy.Vezi Lista.

TOP 3 Telefoane bune care nu vin de la Apple, Samsung sau Xiaomi.

Honor X50i+: cameră foto de 108 MP și un preț foarte bun.

Apple pregătește un dispozitiv revoluționar cu ecran pliabil.

Ceapa 5G: cum a devenit o legumă mai bună și mai ecologică cu ajutorul inteligenței artificiale!

Huawei FreeBuds 6i: Autonomie Superioară și Anulare a Zgomotului de Top

iPhone 16: Ce noutăți aduce viitorul model de la Apple.

S Pen-ul de la Galaxy S24 Ultra are probleme cu accesoriile magnetice MagSafe și Qi2

Bug Google Drive: multe persoane au pierdut luni de zile de date