Cele mai bune baterii pentru panouri fotovoltaice

Cele mai bune baterii pentru panouri fotovoltaice

In acest articol vom vorbi despre cele mai bune baterii pentru panouri fotovoltaice. Bateriile devin din ce în ce mai frecvente în instalațiile solare fotovoltaice. Principalul motiv pentru acest lucru este nevoia de siguranță. Bateriile pot fi utilizate atât pentru sistemele solare hibride, cât și pentru cele autonome. Pentru a alege bateria potrivită, este recomandabil să solicitați ajutorul unui expert, dar în acest articol vă vom oferi câteva indicații și îndrumări.

DE CE AVEȚI NEVOIE DE O BATERIE?


Panourile dvs. solare generează curent continuu în timpul orelor de soare, pe care invertorul îl transformă în curent alternativ de care aveți nevoie. Ceea ce nu utilizați este returnat la rețea, iar atunci când aveți nevoie de energie suplimentară, o cumpărați de la rețea. Cu ajutorul bateriei, vă rezervați mai întâi energia electrică generată de propriul panou solar. În practică, acest lucru înseamnă că bateria este prima care se încarcă cu energia electrică suplimentară și de acolo se trage mai întâi. Astfel, vă faceți și mai independent de rețea.

baterie panou solar
Instalatie fotovoltaica cu baterie

Cele mai bune baterii pentru panouri fotovoltaice: TIPURI DE BATERII


BATERII CU PLUMB-ACID


Bateriile cu plumb-acid sunt cele mai comune de pe piață, simple și ușor de utilizat. Cu toate acestea, durata lor de viață și capacitatea de încărcare rămân în urma bateriilor mai moderne. Atunci când sunt epuizate, sunt considerate deșeuri periculoase, deoarece conținutul de acid poate afecta semnificativ apele subterane, iar plumbul este foarte toxic. Majoritatea bateriilor plumb-acid pot fi reciclate dacă sunt respectate regulile corecte.

BATERII LITIU-ION


Acestea au devenit rapid populare deoarece necesită puțină întreținere, au o durată de viață lungă și au o capacitate de încărcare bună. S-au răspândit cel mai rapid ca baterii pentru smartphone-uri și laptopuri, datorită greutății lor ușoare și capacității de reîncărcare. Astăzi, bateriile litiu-ion pot fi găsite în proiectarea sistemelor solare.

BATERII CU FLUX REDOX


Bateriile de flux stochează sarcina electrică folosind soluții de zinc și brom pe bază de apă și vanadiu. sunt foarte eficiente și au rate de reîncărcare rapide, dar sunt scumpe.

BATERII CU CLORURĂ DE SODIU ȘI NICHEL


Bateriile cu clorură de nichel-sodiu sunt sigure și fiabile. Ele pot funcționa la temperaturi extreme și sunt reciclabile. Cu toate acestea, au o durată de viață scurtă, o adâncime de descărcare redusă și sunt extrem de scumpe.

DE CE ELEMENTE TREBUIE SĂ ȚINEȚI CONT ATUNCI CÂND ALEGEȚI O BATERIE?


Alegerea bateriei potrivite va avea un impact mare asupra fiabilității cu care va funcționa sistemul dvs. general. Vă recomandăm cu tărie să implicați un expert în decizia dumneavoastră. Ca punct de plecare, vă vom ajuta cu câteva puncte de luat în considerare.

CAPACITATEA DE STOCARE A ENERGIEI


Capacitatea de stocare a energiei a bateriei este un factor cheie în procesul de selecție. Atunci când alegeți bateria de stocare pentru sistemul dvs. fotovoltaic solar, gândiți-vă la ce aparate doriți să conectați la aceasta și care este puterea nominală a acestora.

TIPUL BATERIEI


În prezent, este logic să alegeți baterii litiu-ion de înaltă calitate, care, împreună cu sistemul dvs. solar, vă pot satisface nevoile pentru o perioadă lungă de timp și vă pot oferi siguranță în cazul întreruperilor de curent.

DURATA DE VIATA

Durata de viață a bateriei
Durata de viață a bateriei

Durata de viață a bateriei depinde de mai mulți factori:

  • Adâncimea de descărcare: măsura în care bateria este descărcată în timpul funcționării depinde de adâncimea de descărcare. O valoare mai mare înseamnă o durată de viață mai lungă a bateriei.
  • Temperatura: Bateriile se pot încălzi în timpul funcționării. Pentru o durată de viață mai bună a bateriei, păstrați bateriile la temperaturi mai scăzute.
  • Număr de cicluri: înseamnă numărul de încărcări-descărcări în care bateria poate fi încărcată și descărcată complet. Fiecare dată când o baterie este descărcată complet și reîncărcată reprezintă un ciclu de încărcare. Prin definiție, un număr mai mic de cicluri implică o durată de viață mai scurtă.
  • Cost: Deși, la prima vedere, costul bateriei mărește cheltuielile pentru sistemul fotovoltaic solar, care oricum nu sunt mici. Dar, ca și în cazul oricărui alt aspect, este logic să alegeți un sistem de înaltă calitate și cu durată de viață lungă.

Post navigation

Motorola MOTO G73 5G, disponibil în România la un preț avantajos.

Huawei Watch Buds:ia-ti căștile wireless cu tine oriunde te-ai duce

TOP 3 Cele mai bune amplificatoare wifi în 2023