Inteligența artificială, o amenințare pentru sistemul financiar? Ce spun experții lui Janet Yellen

Inteligența artificială, o amenințare pentru sistemul financiar? Ce spun experții lui Janet Yellen

Ce se întâmplă cu inteligența artificială în lumea financiară? E o binecuvântare sau o amenințare? Asta se întreabă Consiliul de supraveghere a stabilității financiare (Financial Stability Oversight Council), o echipă de experți în reglementarea financiară, condusă de Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA.

În Raportul anual privind stabilitatea financiară, ei au tras un semnal de alarmă. IA poate face minuni pentru firmele financiare, dar poate și crea probleme mari dacă nu e controlată cum trebuie. De ce? Pentru că IA e complicată, greu de înțeles și de verificat. Unele instrumente de IA sunt așa de sofisticate, încât nici măcar firmele și autoritățile care le folosesc nu știu cum funcționează. Și asta poate duce la erori grave, care pot afecta sistemul financiar.

Nu numai atât, dar IA depinde și de alte surse de date și de servicii, care pot fi vulnerabile la atacuri cibernetice sau la încălcarea confidențialității. Așa că e nevoie de mai multă atenție și de mai multă competență pentru a supraveghea și a gestiona IA.

Și nu uitați de criptomonedele, care sunt tot o formă de IA. Ele pot destabiliza și ele sistemul financiar, dacă nu sunt reglementate. Așa a spus și șeful FMI, care a cerut o reglementare mai strictă a monedelor virtuale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Android 15, gata de testat mâine. Ce noutăți aduce sistemul de la Google?

Ce este tehnologia blockchain? Istorie is caracteristici.

Mark Zuckerberg zice că ochelarii lui Realitate Mixta bat Vision Pro de la Apple

Google îți oferă cheia magică pentru conturile tale online. Titan Security Key cu suport Passkey, gadget-ul care te face să uiți de parole pentru totdeauna

Folosind Leonardo.Ai: Acesta poate fi, de asemenea, un bun înlocuitor pentru Midjourney

 iPhone 16 – Schimbări de Design Confirmate de Zvonuri și Scurgeri

Sonos și Sonance ne aduce difuzoare de tavan ca să ne simțim ca în cinema.

 Samsung Galaxy S24 Ultra are o cameră de răcire cu vapori impresionantă.

Finalul unei ere: Seria Galaxy S10 se desparte de actualizările software

Chiar există inteligența artificială? Oportunități și pericole

Un virus periculos se răspândește pe Facebook.

Sony îți rupe inima de gamer. Conturile de PlayStation sunt suspendate la întâmplare!