Superalimentele sunt alimente care sunt bogate în antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși vegetali care ne permit să ne protejăm împotriva radicalilor liberi și să reducem stresul oxidativ și efectele nocive ale acestuia. Iată 5 superalimente care sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți.
Afinele ca o bombă antioxidantă
Afinele sunt un favorit ferm în tabăra fructelor de pădure. Acest fruct este, de asemenea, plin de antioxidanți, care nu numai că pot oferi o protecție puternică împotriva inflamațiilor din organism, dar au și efecte antibacteriene. Afinele pot fi numite un superaliment pentru simplul motiv că pot juca un rol important în prevenirea cancerului de colon. Toate tipurile de afine sunt foarte eficiente în prevenirea infecțiilor și bolilor tractului urinar, cu condiția să fie consumate în mod regulat.
Maca, care are un conținut ridicat de minerale
Maca are un conținut remarcabil de minerale, cu potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, mangan și zinc, precum și alte urme de minerale. De ce este maca un superaliment? Există mai multe motive. Conținutul ridicat de nutrienți al maca stimulează sistemul imunitar, la femei, este activă în restabilirea echilibrului hormonal și are un efect minunat asupra libidoului.
Spirulina bogată în proteine
Spirulina este un alt superaliment, deoarece este una dintre cele mai bune surse de proteine pentru organism, conținând toți aminoacizii esențiali. Spirulina conține toate vitaminele B, precum și minerale precum fierul și zincul. Spirulina este foarte eficientă în combaterea infecțiilor, dar reduce și artrita și tensiunea arterială ridicată. Consumul regulat de spirulină poate preveni diabetul, bolile de inimă și alte boli inflamatorii cronice.
Mici, dar eficiente: semințele de chia
Semințele de chia sunt, de asemenea, un superaliment extrem de valoros. Semințele de chia sunt bogate în grăsimi sănătoase. Deoarece sunt bogate și în antioxidanți, ele pot proteja organismul împotriva radicalilor liberi, încetinind procesul de îmbătrânire și ajutându-ne să evităm cancerul dacă le consumăm în mod regulat.
Boabele de goji sunt bogate în vitamine și minerale
Boabele de goji sunt, de asemenea, un superaliment, fiind totodată pline de vitamine și minerale valoroase, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina B2, fier, cupru și seleniu. Boabele de goji sunt eficiente în reducerea durerilor de cap, dar pot fi consumate și pentru a trata problemele renale și hepatice și pot fi eficiente în reducerea tensiunii arteriale ridicate, cu un consum regulat de fructe de goji.
Urmărește-ne și pe Google News